Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}

The Crow - Nije ni vrabac

Odmah da kažem, nisam bio frenetični fan ni originalnog The Crow iz 1994. godine, ali ono što nam je ponuđeno tridesetak godina kasnije u vidu novog viđenja The Crow toliko je bledo da prvi film deluje kao delo koje zaslužuje Nobelovu nagradu.

Bill Istvan Gunther Skarsgard (da, to mu je puno ime) u novoj verziji gotovo da ponavlja ulogu iz prošlogodišnjeg filma Boy Kills World (koji mi se prilično svideo - recenziju pročitajte na Boy Kills World - Ubistveno?). Ali, to je toliko upadljivo, da bi cinici mogli da kažu i da je novi film nastao iz restlova pređašnjeg, naime toliko je sve neinventivno, bilo u scenarističkom, bilo u glumačkom smislu, da jednostavno boli zbog utrošenog vremena.

Nema tu mnogo objašnjenja, Skarskard glumi lika koji je kao klinac prisustvovao smrti konja koji se uvezao u bodljikavu žicu (!??). Očigledno da je to ostavilo duboke traume po njega, te ga kao odraslog i totalno tetoviranog zatičemo u nekoj zatvorsko-popravnoj instituciji, totalno nesnađenog i zagubljenog u svom svetu ludačko-mračnih crteža. E, ali kada u tu ustanovu dođe i mlađana crnkinja Shelly (neko ko se, zapravo, "zove" FKA twigs i koja je do sada "glumila" gotovo isključivo u muzičkim spotovima), koju progone neki misteriozni likovi rešeni da je ubiju (vampiri li su, šta li su?), Skarsgardu proradi zaštitnički gen i odluči da zajedno pobegnu iz zatvora...

E, onda sledi tek mučenje. Film kao da ima dva dela, u prvom prisustvujemo predugačkom limunadskom maženju Skarskarda i Shelly, a u drugom prekrvavoj inicijaciji Skarskarda u lik koji će kasnije (u istoriji stripa i filma) postati poznat kao "Vrana". Oba ta "dela" jednog istog filma, proizvode totalno pogrešnu emociju, ne uspevajući da bar u podnošljivom ritmu izazovu asocijaciju na ono što su nam u prošlom veku ponudili reditelj Alex Proyas i Brandon Lee. A, reditelj ovog filma - Rupert Sanders (Ghost in the ShellSnow White and the Huntsman) - zaista je nepotrebno regresirao s ovim što nam je isporučio, dovodeći u pitanje svoju koliko-toliko podnošljivu reputaciju.

I, ne, nemojte trošiti vreme na The Crow. Ako već morate, potražite original. On će vam potvrditi da je protok vremena najčešće samo bespotrebna iluzija...

 

  • Komentari (7)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • 18.09.2024. 17:25
    Film totalni promašaj , .... hvala prevodiocima ali ovakvo smeće od filma dugo ne odgledah.
  • jojo385
    Active member
    15.09.2024. 10:52
    Pa film I nije za one koji su gledali Brandon Lija 1994. Sada su oni bake
    I deke. PO svoj logici ovaj film treba prepustiti mladjoj generaciji da
    vidi sta je ljubav. Danas je to izandjala stvar koja se kotrlja po
    prljavom plocniku...pa nekoga ....i ugrize. Da vide da se za ljubav
    moze umrijeti... kao sto smo mi to gledali i uzivali u mastanju o vjecnoj
    ljubavi. Ili je mozda I za nas ...ovaj John Wickovski remake dobra prilika
    da se podsjetimo o tome kako smo mastali u nasoj mladosti
  • JoxerTM
    eXtreme member
    14.09.2024. 23:26
    Sve su to štrc brc verzije.
    Ili PSA ili pahe ako postoje, a ako ne postoje, jebga, onda teškom mukom pristanem i na jadnije.
    Najgore trenutno mi se čini da su bone verzije, probajte ih izbjeći.
    Naravno pišem o normalnim izdanjima, ništa bet365 (14OO npr.), korsub stuttershit i slična sranja treba ignorirati i kad nema ništa drugo.

    Samo... Ljudi... Tema je rimejk Crow.
    Ja sam zacrtao davno preskočiti ga, ako ipak valja, uvjerite me, molim.
    JoxerTM2024-09-14 23:31:00
;

{{message}}

{{item.title}}