Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}

blogovi

19.04.2013.

Bishôjo senshi Sêrâ Mûn AKA Sailor Moon


Sailor moon' ili  'Mjesečeva ratnica' jedan je od prvih, i boljih animea s grupom djevojaka s magičnim moćima, transformacijama i borbom protiv neprijatelja.
Glavni junak serijala je Usagi Tsukino, smotana tinejdžerka kojoj jednog dana, mačka koja govori zvana Luna predaje čarobni broš kojim se Usagi pretvara u Mesečevu Ratnicu - Sailor Moon, čiji je zadatak da se bori protiv mračnih sila koje žele da porobe Zemlju i ceo univerzum, kao i da pronađe izgubljenu Mesečevu Princezu.
U tom zadatku joj pomažu njeni saborci, Sailor Senshi (Sailor Scouts), kao i tajanstveni Tuxedo Mask. Sailor Moon se prvi put pojavila u mangi autorke Naoko Takeuchi, koja se originalno objavljivala od 1991 do 1997, ali je najveću popularnost stekla kroz crtani serijal koji se emitovao od 1992 do 1997,  i koji se sastoji iz 5 serijala i ukupno 200 epizoda. Takođe se pojavila i u nekoliko dugometražnih animiranih filmova, igranoj seriji, brojnim video igricama kao i u 25 pozorišnih mjuzikala.

Prevode za ovu seriju nam radi kolega dilan_dog a možete ih skinuti sa naše STRANICE. Komentare u vezi sa serijom ostavljajte na FORUMSKOJ TEMI, za koju se zahvaljujemo koleginici Gajtani.

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}