Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Patuljci sa naslovnih strana - Slabo je to...

Novi srpski film iznedrio je ostvarenje s kojim nisam baš načisto šta se htelo. Nit je komedija, nit je drama, nit je satira, nit je Bog-zna-šta...

Film koji se reklamira kao komedija, trebalo bi da bude smešan. Baš i nije. Tu i tamo izmami po koji kilavi osmeh, ali to nije dovoljno da bi poneo epitet kome(n)dije. Propuštena je prilika da se napravi mnogo ubojitija priča o mogulu rijaliti-tv-šoua, koji caruje našim televizijama u poslednje vreme. Gordan Kičić, kao alfa i omega ove vrste zabave, zapravo, uopšte nije "zagrebao" ispod površine skicirajući ovaj kontroverzni lik u 95-minutnoj (tragi)kome(n)diji.

Jer, nit je provokativno, nit je smešno. Tako, film Patuljci sa naslovnih strana uopšte nema onu "harizmu" koju, recimo ima film Stado, a u kojem su Nikola Kojo i Zoran Cvijanović pre dve godine uradili sličnu "kritiku" savremenog (srpskog) društva. U poređenju s kastingom iz tog filma, ajd da kažemo slične provinijencije, kasting u ovom izgleda potpuno pogrešno (pogotovo kod odabira "glavnih glumica").

Ovaj film nema neki pažljivije sročeni zaplet, ređaju se slike i "pošalice" iz života pomenutog rijaliti-maga, a suviše kasno (tek pred kraj) dešava se i dvostruko ubistvo koje sasvim neodgovarajuće daju "težinu" celoj ovoj priči. 

Reditelj Milorad Milinković, u poslednje vreme najširem krugu gledalaca u Srbiji poznat kao jedan od "Tragača" u jednom od prilično kontroverznih kvizova na javnom servisu, kao da nije imao snage da od svega ovoga napravi ubojitu satiru na aktuelni trenutak življenja na ovim prostorima. S obzirom na njegov trenutni profesionalni angažman na RTS-u, kao da nije hteo da se nikome "zamera". Šteta. Kao i u slučaju Nemanjići - recitatorska sekcija...

  • Komentari (11)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • DurmitoracŠljivo
    Active member
    28.11.2019. 16:35
    Kad se film završio nisam znao šta sam odgledao . Da ne bih pisao previše , samo ću reći šteta vremena .  
  • Vilin
    eXtreme member
    12.02.2018. 13:08
    Nisam gledao "Patuljke" (mada verovatno hoću, jer je naziv filma parafraza jedne stvari moje omiljene "Azre"), a ni "Stado", ali nikako ne treba generalizovati stvari. Domaći film je iznedrio puno remek dela ("Kad budem mrtav i beo", "Misterija organizma", "Ubistvo s predumišljajem", "Život je lep", "Lepa sela...", "Ko to tamo peva" ...), tako da stvarno ne treba uopštavati.
  • 28.01.2018. 22:03
    gledati domace filmove je cisto gubljenje vremena !!!
;

{{message}}

{{item.title}}