House of the DragonPogledaj trailer!

TV serija

drama, akcija, fantazija, avantura (2022)

House of the Dragon

Ocena korisnika
Odlično!
8,6
House of the Dragon

Naslov:

Kuća zmaja

Godina:

2022

Žanr:

drama, akcija, fantazija, avantura

Autor:

George R.R. Martin
, Ryan J. Condal


Glavne uloge:


Eve Best
  >  Princess Rhaenys Velaryon
Rhys Ifans
  >  Otto Hightower
Graham McTavish
  >  Ser Harrold Westerling
Bill Paterson
  >  Lord Lyman Beesbury
Steve Toussaint
  >  Lord Corlys Velaryon
Ryan Corr
  >  Ser Harwin 'Breakbones' Strong
Jefferson Hall
  >  Lord Jason Lannister
Matthew Needham
  >  Larys Strong
Sonoya Mizuno
  >  Mysaria
Olivia Cooke
  >  Alicent Hightower
Milly Alcock
  >  Princess Rhaenyra Targaryen (Young)
Emily Carey
  >  Alicent Hightower (Young)
Emma D'Arcy
  >  Princess Rhaenyra Targaryen
Matt Smith
  >  Prince Daemon Targaryen
Paddy Considine
  >  King Viserys Targaryen

Opis:


Radnja serije od 10 epizoda, zasnovane na knjizi „Vatra i krv“ Džordža R.R. Martina, odvija se 300 godina pre događaja iz „Igre prestola“ i donosi priču o Kući Targarjen.

OPISI LIKOVA

Padi Konsidin kao kralj Viseris Targarjen, koga su vladari Vesterosa odabrali da nasledi Starog kralja, Džeharisa Targarjena, na Velikom veću u Harenhalu. Drag, topao i pristojan čovek, Viseris samo želi da očuva nasleđe svog dede. Ipak, dobri ljudi nisu uvek dobri kraljevi.

Met Smit kao princ Demon Targarjen, mlađi brat kralja Viserisa i naslednik prestola. Pored toga što je odvažni ratnik i jahač zmajeva, on poseduje zmajevu krv. Ipak, izreka kaže da kada se Targarjen rodi, bogovi bacaju novčić...

Olivija Kuk kao Alisent Hajtauer, ćerka Ota Hajtauera i najšarmantnija žena u Sedam kraljevstava. Odgajana u Crvenoj tvrđavi u kraljevom najbližem okruženju, istovremeno je graciozna i politički sposobna.

Ema Darsi kao princeza Renira Targarjen, kraljeva prvorođena ćerka, čiste valirijske krvi. Vešta je u jahanju zmajeva i mnogi bi rekli da je rođena sa svime što joj je potrebno... osim što se nije rodila kao muškarac.

Stiv Tuson kao Lord Korlis Velarijon, „Morska zmija“, vladar kuće Velarijon, valirijske krvi stare gotovo koliko i kuća Targarjen. Poznat i po nadimku „Morska zmija“, on je najčuveniji nautičar i avanturista u istoriji Sedam kraljevstava. Učinio je svoju kuću jednom od najmoćnijih, bogatijom čak i od Lanisterovih, sa najvećom mornaricom na svetu.

Iv Best kao princeza Renis Targarjen, jahačica zmajeva i supruga lorda Korlisa Velarijona. „Nekrunisana kraljica“ preskočena je za presto na Velikom savetu jer je glasove dobio njen rođak Viseris, samo zato što je muškarac.

Fabijen Frankel kao ser Kriston Kol, poreklom iz Dorne. Kolu ne pripada ni zemlja ni titula, sve što ima je ponos i prirodni dar za mačevanje.

Sonoja Mizuno kao Misarija, koja je u Vesteros došla praznih ruku, prodata vše puta nego što se seća. Mogla je da uvene... ali umesto toga je postala najpouzdanija -- i najneverovatnija – saveznica princa Demona Targarjena, prestolonaslednika.

Ris Ifans kao Oto Hajtauer, kraljeva ruka, uvek odan kralju i kraljevstvu. Kao najveću pretnju vidi kraljevog brata Demona, naslednika prestola.
 • Pogledajte slične sadržaje
 • Komentari (34)
 • Hunters

  Hunters (2020)

  drama, kriminalistički, misterija

  Grupa lovaca na naciste koja živi 1977. godine u New Yorku otkrila je da su stotine nacističkih zvaničnika pokrenuli zavjeru za stvaranje Četvrtog Reicha u SAD-u. Tim kreće na krvavi zadatak kako bi...
 • Cursed

  Cursed (2020)

  drama, fantazija, avantura

  "Ukleta" je serija opisana kao "novo zamišljanje legende o Arturu, ispričane očima Nimue, mlade heroine sa misterioznim darom, kojoj je suđeno da postane moćna (i tragična) Gospa od jezera"...
 • Loki

  Loki (2021)

  akcija, fantazija, naučna fantastika, avantura

  Serija posvećena avanturama koje je imao Loki, brat Tora, Boga groma...
 • Eternals

  Eternals (2021)

  drama, akcija, fantazija, naučna fantastika, avantura

  Nakon događaja u Avengers: Endgame (2019), neočekivana tragedija učini da se the Eternals, drevni vanzemaljci koji žive na Zemlji stotinama godina, okupe i krenu u rat protiv sila mraka koje prete da...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • HiDe
  Translator
  10.04.2023. 22:07
  Opis: nije 300 već 200 godina pre i....seriji je već treća sezona najavljena, nema samo 10 epizoda.
 • iromafia111
  Administrator
  09.02.2023. 17:05
  LOL
 • Goran87BG
  Senior translator
  09.02.2023. 12:16
  Ja dok sam pohvatao ko koga jebe, ko je sa kim u šemi i ko je čije dete... završi se sezonaLOLLOLLOL
  Jbg ozbiljna sapunica je u pitanju.