House of the DragonPogledaj trailer!

TV serija

drama, akcija, fantazija, avantura (2022)

House of the Dragon

Ocena korisnika
Odlično!
8,6
House of the Dragon

Naslov:

Kuća zmaja

Godina:

2022

Žanr:

drama, akcija, fantazija, avantura

Autor:

George R.R. Martin
, Ryan J. Condal


Glavne uloge:


Eve Best
  >  Princess Rhaenys Velaryon
Rhys Ifans
  >  Otto Hightower
Graham McTavish
  >  Ser Harrold Westerling
Bill Paterson
  >  Lord Lyman Beesbury
Steve Toussaint
  >  Lord Corlys Velaryon
Ryan Corr
  >  Ser Harwin 'Breakbones' Strong
Jefferson Hall
  >  Lord Jason Lannister
Matthew Needham
  >  Larys Strong
Sonoya Mizuno
  >  Mysaria
Olivia Cooke
  >  Alicent Hightower
Milly Alcock
  >  Princess Rhaenyra Targaryen (Young)
Emily Carey
  >  Alicent Hightower (Young)
Emma D'Arcy
  >  Princess Rhaenyra Targaryen
Matt Smith
  >  Prince Daemon Targaryen
Paddy Considine
  >  King Viserys Targaryen

Opis:


Radnja serije od 10 epizoda, zasnovane na knjizi „Vatra i krv“ Džordža R.R. Martina, odvija se 300 godina pre događaja iz „Igre prestola“ i donosi priču o Kući Targarjen.

OPISI LIKOVA

Padi Konsidin kao kralj Viseris Targarjen, koga su vladari Vesterosa odabrali da nasledi Starog kralja, Džeharisa Targarjena, na Velikom veću u Harenhalu. Drag, topao i pristojan čovek, Viseris samo želi da očuva nasleđe svog dede. Ipak, dobri ljudi nisu uvek dobri kraljevi.

Met Smit kao princ Demon Targarjen, mlađi brat kralja Viserisa i naslednik prestola. Pored toga što je odvažni ratnik i jahač zmajeva, on poseduje zmajevu krv. Ipak, izreka kaže da kada se Targarjen rodi, bogovi bacaju novčić...

Olivija Kuk kao Alisent Hajtauer, ćerka Ota Hajtauera i najšarmantnija žena u Sedam kraljevstava. Odgajana u Crvenoj tvrđavi u kraljevom najbližem okruženju, istovremeno je graciozna i politički sposobna.

Ema Darsi kao princeza Renira Targarjen, kraljeva prvorođena ćerka, čiste valirijske krvi. Vešta je u jahanju zmajeva i mnogi bi rekli da je rođena sa svime što joj je potrebno... osim što se nije rodila kao muškarac.

Stiv Tuson kao Lord Korlis Velarijon, „Morska zmija“, vladar kuće Velarijon, valirijske krvi stare gotovo koliko i kuća Targarjen. Poznat i po nadimku „Morska zmija“, on je najčuveniji nautičar i avanturista u istoriji Sedam kraljevstava. Učinio je svoju kuću jednom od najmoćnijih, bogatijom čak i od Lanisterovih, sa najvećom mornaricom na svetu.

Iv Best kao princeza Renis Targarjen, jahačica zmajeva i supruga lorda Korlisa Velarijona. „Nekrunisana kraljica“ preskočena je za presto na Velikom savetu jer je glasove dobio njen rođak Viseris, samo zato što je muškarac.

Fabijen Frankel kao ser Kriston Kol, poreklom iz Dorne. Kolu ne pripada ni zemlja ni titula, sve što ima je ponos i prirodni dar za mačevanje.

Sonoja Mizuno kao Misarija, koja je u Vesteros došla praznih ruku, prodata vše puta nego što se seća. Mogla je da uvene... ali umesto toga je postala najpouzdanija -- i najneverovatnija – saveznica princa Demona Targarjena, prestolonaslednika.

Ris Ifans kao Oto Hajtauer, kraljeva ruka, uvek odan kralju i kraljevstvu. Kao najveću pretnju vidi kraljevog brata Demona, naslednika prestola.
 • Pogledajte slične sadržaje
 • Komentari (26)
 • Andor

  Andor (2022)

  drama, akcija, naučna fantastika, avantura

  Prequel serija za Star Wars 'Rogue One'. U vremenu opasnosti, prevara i intriga, Cassian kreće na put koji će ga odrediti kao pravog pobunjeničkog heroja!
 • The Peripheral

  The Peripheral (2022)

  drama, misterija, naučna fantastika, triler

  Flynne Fisher, žena koja pokušava spojiti delove svoje razorene porodice u zaboravljenom kutku Amerike budućnosti. Flynne je pametna, ambiciozna i osuđena na propast. Ona nema budućnost. Sve dok je...
 • The Sandman

  The Sandman (2022)

  drama, fantazija, horor

  Nakon što je pobegao iz zatvora u kom ga je godinama držao zatočenog zli čarobnjak, Dream, personifikacija snova, kreće u potragu za onim što je izgubio...
 • The Stand

  The Stand (2020)

  drama, fantazija, naučna fantastika, triler, avantura, horor

  Nakon masovne kataklizme koju je prouzrokovao ljudskom rukom stvoren virus nazvan "Captain Trips", pojavio se samozvani mesija. On ima velike moći i sposoban je da vlada preživelima. Ali, grupa ljudi...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • AlexDeLarge
  eXtreme member
  24.10.2022. 11:41
  Sve su to odlična dela, Simons-a (dobro za ‚`Hiperion` je osvoji Hugo nagradu) nema odličan je, evo sad su ponovo štampali,  npr meni su jako prijala dela Philip Kindred Dick-a , dela Ursula-e  Le Guin nisu ,npr. interesuje me  N.K.Jemisin jako,  ali lista osvojene i Hugo i Nebula nagrade za roman,
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_joint_winners_of_the_Hugo_and_Nebula_awards, nakon `Mehanička devojka` ništa sa liste nisam čitao, kjovo ti si pomenuo mislim da ti Gibson nije odgovarao, ali mislim da su sve to dobra dela, samo manje ili više kome šta prija, meni npr. od nf mozda Asimov sveukupno.

  AlexDeLarge2022-10-24 14:13:35
 • kjovo
  eXtreme member
  24.10.2022. 10:53
  ar8c

  Upravo to sto si rekao ,spletkarenje i ostale stvari tog tipa ,malo seksa ,male nerazumnog nicim izazvanog nasilja i to je to. Jednostavno ne volim ja to. A Den Simons je posebna prica ,Dina,Zaduzbina i Hiperion saga tri najomiljenija stiva ikada.
 • ar8c
  eXtreme member
  20.10.2022. 17:37
  @ kjovo

  Slažem se sa konstatacijom uz opasku da je Martinov stil donekle originalan i zgodan za ovakve TV prerade. Tu je čitav univerzum raznih likova koje on ume da obradi i oživi u glavi čitaoca, a proslavio se po tome što se za likove ne vezuje, te ih nemilice troši kao stare čarape. Osim, naravno, nekoliko nosilaca-starosedelaca koji su dogurali do nikad napisanog kraja

  Mislim i da je to spletkarenje prilično zanimljivo širokim masama, a čovek poznaje i psihologiju likova. Sve je to bilo zgodno tle za preraditi i preseliti na mali ekran.

  Uzgred, od pobrojanog prosto obožavam Donaldsonov Rat Zlozemlja i to bih voleo da vidim prerađeno u pokretne slike, naravno kvalitetno. Nažalost, šanse za to su mikronske, otprilike koliko i za po meni neprevaziđenu Dan Simmonsovu Hiperion/Endimion sagu...ar8c2022-10-24 16:43:16