House of the DragonPogledaj trailer!

TV serija

drama, akcija, fantazija, avantura (2022)

House of the Dragon

Ocena korisnika
Odlično!
8,5
House of the Dragon

Naslov:

Kuća zmaja

Godina:

2022

Žanr:

drama, akcija, fantazija, avantura

Trajanje:

50 min

Autor:

George R.R. Martin
, Ryan J. Condal


Glavne uloge:


Eve Best
  >  Princess Rhaenys Velaryon
Rhys Ifans
  >  Otto Hightower
Graham McTavish
  >  Ser Harrold Westerling
Bill Paterson
  >  Lord Lyman Beesbury
Steve Toussaint
  >  Lord Corlys Velaryon
Ryan Corr
  >  Ser Harwin 'Breakbones' Strong
Jefferson Hall
  >  Lord Jason Lannister
Matthew Needham
  >  Larys Strong
Sonoya Mizuno
  >  Mysaria
Olivia Cooke
  >  Alicent Hightower
Milly Alcock
  >  Princess Rhaenyra Targaryen (Young)
Emily Carey
  >  Alicent Hightower (Young)
Emma D'Arcy
  >  Princess Rhaenyra Targaryen
Matt Smith
  >  Prince Daemon Targaryen
Paddy Considine
  >  King Viserys Targaryen

Opis:


Radnja serije od 10 epizoda, zasnovane na knjizi „Vatra i krv“ Džordža R.R. Martina, odvija se 300 godina pre događaja iz „Igre prestola“ i donosi priču o Kući Targarjen.

OPISI LIKOVA

Padi Konsidin kao kralj Viseris Targarjen, koga su vladari Vesterosa odabrali da nasledi Starog kralja, Džeharisa Targarjena, na Velikom veću u Harenhalu. Drag, topao i pristojan čovek, Viseris samo želi da očuva nasleđe svog dede. Ipak, dobri ljudi nisu uvek dobri kraljevi.

Met Smit kao princ Demon Targarjen, mlađi brat kralja Viserisa i naslednik prestola. Pored toga što je odvažni ratnik i jahač zmajeva, on poseduje zmajevu krv. Ipak, izreka kaže da kada se Targarjen rodi, bogovi bacaju novčić...

Olivija Kuk kao Alisent Hajtauer, ćerka Ota Hajtauera i najšarmantnija žena u Sedam kraljevstava. Odgajana u Crvenoj tvrđavi u kraljevom najbližem okruženju, istovremeno je graciozna i politički sposobna.

Ema Darsi kao princeza Renira Targarjen, kraljeva prvorođena ćerka, čiste valirijske krvi. Vešta je u jahanju zmajeva i mnogi bi rekli da je rođena sa svime što joj je potrebno... osim što se nije rodila kao muškarac.

Stiv Tuson kao Lord Korlis Velarijon, „Morska zmija“, vladar kuće Velarijon, valirijske krvi stare gotovo koliko i kuća Targarjen. Poznat i po nadimku „Morska zmija“, on je najčuveniji nautičar i avanturista u istoriji Sedam kraljevstava. Učinio je svoju kuću jednom od najmoćnijih, bogatijom čak i od Lanisterovih, sa najvećom mornaricom na svetu.

Iv Best kao princeza Renis Targarjen, jahačica zmajeva i supruga lorda Korlisa Velarijona. „Nekrunisana kraljica“ preskočena je za presto na Velikom savetu jer je glasove dobio njen rođak Viseris, samo zato što je muškarac.

Fabijen Frankel kao ser Kriston Kol, poreklom iz Dorne. Kolu ne pripada ni zemlja ni titula, sve što ima je ponos i prirodni dar za mačevanje.

Sonoja Mizuno kao Misarija, koja je u Vesteros došla praznih ruku, prodata vše puta nego što se seća. Mogla je da uvene... ali umesto toga je postala najpouzdanija -- i najneverovatnija – saveznica princa Demona Targarjena, prestolonaslednika.

Ris Ifans kao Oto Hajtauer, kraljeva ruka, uvek odan kralju i kraljevstvu. Kao najveću pretnju vidi kraljevog brata Demona, naslednika prestola.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (35)
  • Peaky Blinders

    Peaky Blinders (2013)

    drama, kriminalistički

    Serija oslikava život bandi početnom dvadesetog veka, a umesto balada ili džez orkestra, koji bi odgovarali dobu u kom se serija odvija, muzika se sastoji od Nika Kejva i rok bendova (White...
  • The Patient

    The Patient (2022)

    drama, misterija, triler

    Psihoterapeut koji je nedavno izgubio suprugu, nađe se u obruču serijskog ubice s neobičnim zahtevom - da mu obuzda ubistvene nagone...
  • Hunters

    Hunters (2020)

    drama, kriminalistički, misterija

    Grupa lovaca na naciste koja živi 1977. godine u New Yorku otkrila je da su stotine nacističkih zvaničnika pokrenuli zavjeru za stvaranje Četvrtog Reicha u SAD-u. Tim kreće na krvavi zadatak kako bi...
  • Severance

    Severance (2022)

    drama, misterija, naučna fantastika, triler

    Mark vodi tim zaposlenih u kompaniji čija je svest jasno podeljena na radnu i onu - privatnu. Kada se pojavi misteriozni novi kolega, dolazi da otkrivanja prave istine o njihovom poslu...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    02.12.2023. 20:36
    [TUBE]0pWI8u4CwhU?si=HgzDeRNiBAxUw5-U[/TUBE]
  • HiDe
    Translator
    10.04.2023. 22:07
    Opis: nije 300 već 200 godina pre i....seriji je već treća sezona najavljena, nema samo 10 epizoda.
  • iromafia111
    Administrator
    09.02.2023. 17:05
    LOL

{{message}}

{{item.title}}