ChernobylPogledaj trailer!

TV serija

drama, istorijski (2019)

Chernobyl

Ocena korisnika
Odlično!
9,7
Chernobyl

Naslov:

Černobilj

Godina:

2019

Žanr:

drama, istorijski

Trajanje:

64 min

Glavne uloge:


Jared Harris
  >  Valery Legasov
Stellan Skarsgård
  >  Boris Shcherbina
Emily Watson
  >  Ulana Khomyuk
Lucy Russell
  >  Marina Gruzinskaya
David Dencik
  >  Gorbachev
Sakalas Uzdavinys
  >  Chulkov
Daniel Crossley
  >  Stasiuk
Diarmaid Murtagh
  >  Corporal Zukauskas
Natasha Radski
  >  Russian News Reader
Ross Armstrong
  >  Gorbachenko Nikolai
Robert Emms
  >  Toptunov
Jack Shalloo
  >  Petrauskas
Caoilfhionn Dunne
  >  Yenina
James Kermack
  >  Miner #1
Sam Strike
  >  Misha

Opis:


Petodelna mini-serija “Černobilj” predstavlja dramatizaciju priče o nuklearnoj nesreći iz 1986. – jednoj od najvećih katastrofa koje je izazvao čovek – i hrabrim ljudima koji su žrtvovali živote da spasu Evropu od nezamislivog uništenja.
“Černobilj” je petodnelna mini-serija snimana u koprodukciji HBO i Skaja, a predstavlja dramatizaciju priče o nuklearnoj nesreći iz 1986. – jednoj od najvećih katastrofa koje je izazvao čovek – i hrabrim ljudima koji su žrtvovali živote da spasu Evropu od nezamislivog uništenja. Dana 26. aprila, 1986, u nuklearnoj elektrani Černobilj u Ukrajini, u Sovjetskom Savezu, došlo je do velike eksplozije koja je izazvala širenje radioktivnih čestica širom Belorusije, Rusije, Ukrajine, pa sve do Skandinavije i zapadne Evrope. Džared Haris glumi Valerija Legasova, glavnog sovjetskog nuklearnog fizičara. Kao član krizne grupe, on je prvi uvideo nazamislive razmere katastrofe koja se desila. Stelan Skarsgard glumi sovjetskog potpredsednika vlade, Borisa Ščerbinu, koga Kremlj šalje da upravlja vladinom komisijom za Černobilj u satima nakon nesreće. Emili Votson glumi Ulanu Komjuk, sovjetsku nuklearnu fizičarku koja pokušava da razreši misteriju i otkrije šta je dovelo do katastrofe u Černobilju.

Obradio/la:

Kneginja
 • Pogledajte slične sadržaje
 • Komentari (117)
 • When They See Us

  When They See Us (2019)

  biografski, drama, istorijski

  Serija zasnovana na istinitim događajima koji su potresli zemlju, a koja govori o bandi tinejdžera crne puti, optuženih da su počinili silovanje, iako nisu bili krivi...
 • State of the Union

  State of the Union (2019)

  komedija

  „Stanje braka“ prati Louise i Toma (Rosamund Pike i Chris O'Dowd) koji se sastaju u pivnici neposredno prije tjedne bračne terapije. Svaka epizoda sastavlja sliku njihova prijašnjeg zajedničkog...
 • Dark

  Dark (2017)

  drama, kriminalistički, misterija, naučna fantastika, triler

  Porodična saga s natprirodnim zapletom. Smeštena u nemački grad, gde nestanak dvoje dece izaziva veliku napetost između četiri porodice.
 • Stranger Things

  Stranger Things (2016)

  drama, misterija, fantazija, naučna fantastika, triler, horor

  Radnja je smeštena u malom gradiću u Indijani osamdesetih godina gde pod vrlo sumnjivim okolnostima nestaje jedan dečak. Nakon potrage lokalne policije koja nije dala rezultata, njegova majka (Vinona...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • Gewehr98
  eXtreme member
  27.08.2019. 10:31
  Nisam još pogledao celu, ali se ne slažem sa AlexDeLarge da serija odbija publiku ako je na ruskom. Tim bi ova serija bila bolja.
 • zokilaki
  member
  25.08.2019. 14:15
  Serija je odlična, ali ni upola dobra kao Game of Thrones...
 • 23.08.2019. 10:54
  Meni se serija svidja, mozda u top deset serija, pogotovo sto sam fizicar. Ukratko dobra rezija, dramatizacija dogadjaja, gluma mi je ok, da nije na engleskom u velikoj meri bi odbilo publiku, takodje u velikoj meri bazira se na dostupnom cinjenicama (idealna za publiku koja ne zna puno o datoj katastrofi I stanju u Rusiji 1986 god.,plus,minus koja godina), idealno sto je mini serija, direktno, koncizno I konkretno, da ne duzim, mogao bih I ja referat da napisem. Samo kriticki osvrt na komentare. Malo je sajtova u regionu gde ljudi diskutuju o filmovima ili serijama, neki su ugaseni, a neki polako zamrli pa mislim da je ovo dobro mesto za komentare. Ali komentari tipa 10/10 (u odnosu na sta?), najbolja serija ikad, raspon od najbolji do najgori, uporedjivanje sa serijama sa kojima se ne moze uporedjivati ( moze sa serijama ili filmovima koje se bave katastrofama bilo koje vrste, skoro me je neko kritikovao sto sam izneo negativne komentare na SF film radjen po knjizi, a argument da kao i film zasnovan na zivotu rock muzicara ne moze verno da docara sve I da ce neko uvek biti nezadovoljan). Skoro je bila recenzija jedne mini serije o zemlji o kojoj puno znam (citajuci I gledaju dokumentarne izvestaje) , i recenzija I komentari su da je serija jedna od najboljih, a potpuno iskrivljenu sliku daju o desavanjima u toj zemlji (njihovom zivotu, prilikama, dobrim I losim stvarima), bespotrebno oslikavajuci zivot jedne porodice koja moze da se nadje u svakoj zemlji i samo umara po 10min u svakoj od deset epizoda.