Where to Invade NextPogledaj trailer!

Film

dokumentarni (2015)

Where to Invade Next

Ocena korisnika
-
7,678%
Where to Invade Next

Godina:

2015

Žanr:

dokumentarni

Trajanje:

120 min

Režija:

Michael Moore

Scenario:

Michael Moore


Glavne uloge:


Michael Moore
  >  Himself
Krista Kiuru
  >  Herself, Finnish Minister of Education
Tim Walker
  >  Himself, American teacher in Finland

Opis:


Michael Moore, osvajač Oscara i autor dokumentarnih filmova, ponudio se Pentagonu da poduzme akciju invazije na udaljene zemlje, i to kao jedini vojnik. Tri su pravila u redateljevoj kampanji – ne pucaj ni na koga, ne otimaj naftu, vrati se s nečime korisnim za svoje Amerikance. Njegovo istraživačko putovanje zapravo služi agendi koju je sam osmislio – uvjeren je da negdje na svijetu postoji rješenje za sve veće američke socijalne probleme.
Stoga prikuplja primjere kvalitetnijeg života i radnih uvjeta diljem svijeta, poput talijanskog prava na odmor, francuskih školskih obroka, finskog obrazovnog sustava, njemačkog obračuna s prošlošću te islandske spolne jednakosti.

Obradio/la:

Kneginja
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (2)
  • The Awful Truth

    The Awful Truth (1999)

    komedija, dokumentarni

    In this cable show, muckraking director Michael Moore continues his war against all the wrongs committed by greedy businesses, the callous wealthy and opportunistic politicians that exploit the...
  • Roger & Me

    Roger & Me (1989)

    dokumentarni

    A documentary about the closure of General Motors' plant at Flint, Michigan, which resulted in the loss of 30,000 jobs. Details the attempts of filmmaker Michael Moore to get an interview with GM CEO...
  • The Panama Deception

    The Panama Deception (1992)

    istorijski, dokumentarni, ratni

    A film about the true reasons for the 1989 US invasion of Panama and big media complicity in these activities.
  • Captain Mike Across America

    Captain Mike Across America (2007)

    dokumentarni

    Michael Moore u poseti studentskim kampusima, u 60 gradova, odnosno onim mestima na kojima se, po autorovom mišljenju, spremaju "predvodnici nove plotičke generacije".

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    01.02.2020. 02:20
    [QUOTE=Stole Haringa]



      Odgledao sam "putopis " u kom Majkl osvajač pokušava da uradi ono što američka vojska bezuspešno pokušava skoro 70 godina. Pokušava da osvoji tako što će od svake države koju poseti uzeti najbolje i to odneti u sjedinjene države.

       Putešesvije je počeo u Italiji gde se zanimao za radnička prava. Podrazumeva se da je ono sa licinog mesta uporedio sa Amerikom koja je u svemu daleko ispod Evrope jer se putovanje nastavlja. Da ne davim, obišao je Sloveniju, Francusku, Island, Finsku, Norvešku, Portugaliju i nezaobilaznu Nemačku. Iz svake navedene države je "uzeo" nešto u ovom zanimljivom dokumentarcu a onda je desetak minuta pred kraj kao svaki američki skorojević pljunuo na sve time što je rekao da sve to potiče iz Amerike.

      Svaki segment je priča za sebe. Meni se najviše dopao onaj sa norveškim zatvorima koji izgledaju kao Diznilend. Šteta što je zaboravio da doda da oni robijaši koji žele da rade od države dobijaju pored plate i radni staž. O tome kako je prošao famozni Brejvik da ne govorim.

      U svakom slučaju ovo zaslužuje pažnju iako je skoro sve to već imalo promenu u bivšoj SFRJ. Izuzetak su zatvori i odnos države prema narkomaniji koja je po Muru uspešno sprovedena teorija zavere. Mur je, po svom običaju, opet u ulozi dvorske lude koja je najbolji prijatelj svog vladara. Jedino su dvorske lude mogle da pljunu istinu u oči svom vladaru bez straha da će zbog toga izgubiti glavu. To što je (ne)namerno promašio temu ide njemu na dušu jer je poznato gde, koga i zašto najmiroljubivija vojna sila u istoriji napada.

    [/QUOTE]

      Preneto iz dnevnika gledanja filmova.
  • Vvesko
    eXtreme member
    25.04.2016. 18:05
    Where to Invade Next (2015)


    Režija: Michael Moore
    Scenarij: Michael Moore
    Žanr: Dokumentarni
    Jezik: Engleski, Njemački, Norveški, Arapski, Finski, Portugalski, Italijanski, Francuski.
    Država: SAD
    Trajanje: 120 minuta

    Uloge:
    Michael Moore, Krista Kiuru, Tim Walker 



    Autor prilično popularnih dokumentaraca i kontroverzni novinar Michael Moore nakon šest godina stanke kreirao je novi dokumentarac koji je premijerno prikazao festivalskoj publici u Torontu.

    'Where to Invade Next' ime je filma koji prvenstveno govori o socijalnim problemima u SAD-u. Fanovi su na prvu ostali začuđeni jer ovaj dokumentarac nije čista kritika kao dosadašnji niti govori o gorućim problemima SAD-a. Dapače, autor se odlučio proputovati svijetom, pričati s ljudima i dobro nasmijati gledatelje s pojedinim kadrovima.

    Iako naslov vuče ka suprotnom zaključku, isti nema veze s vojnim invazijama već isključivo invazijom pomoću kamere, i to po europskim ulicama koje prikazuje privlačnim i egzotičnim (što i je slučaj za prosječnog Amerikanca). Tako posjećuje Italiju, Francusku, Njemačku, nama susjednu Sloveniju... I govori o blagodatima života u tim državama koje ne samo da nisu karakteristične za SAD već se često i osuđuju kao 'komunistička' ideologija.
    izvor: moj-film.hr

    [TUBE]1KeAZho8TKo[/TUBE]


    Prevod najavio: coffi45 

    Vvesko2016-04-25 18:10:52

{{message}}

{{item.title}}