TysonPogledaj trailer!

Film

biografski, drama, sportski (1995)

Tyson

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
6,4
Tyson

Naslov:

Tyson

Godina:

1995

Žanr:

biografski, drama, sportski

Trajanje:

104 min

Režija:

Uli Edel

Scenario:

Robert Johnson
, José Torres


Glavne uloge:


George C. Scott
  >  Cus D'Amato
Mane Rich Andrew
  >  Young Rodney Tyson
Lilyan Chauvin
  >  Camille Ewald
Clark Gregg
  >  Kevin Rooney
Sheila Wills
  >  Ruth Roper
Rebekah Johnson
  >  Desiree Washington
Tony Lo Bianco
  >  Jim Jacobs
Holt McCallany
  >  Teddy Atlas
George Murdock
  >  Baranski
James Sikking
  >  Bill Clayton
Malcolm-Jamal Warner
  >  Rory Holloway
Michael Jai White
  >  Mike Tyson
Kristen Wilson
  >  Robin Givens
Paul Winfield
  >  Don King
Regal Hanley
  >  Young Mike Tyson

Opis:


Film prati život ozloglašenog, osporavanog, no ipak nedvojbeno talentiranog boksačkog šampiona Mikea Tysona (M. J. White) od njegovih početaka u newyorškom klubu Catskill do razdoblja kada je optužen za navodno silovanje sudionice na natjecanju za afroameričku Miss SAD-a, čime je zapravo otpočeo njegov pad i na sportskom i na osobnom planu. Sve je tu - od Mikeovog treniranja pod supervizijom boksačke legende Cusa D'Amata (G. C. Scott), preko njegovog munjevitog i gromovitog uspona do slave te veze s prelijepom glumicom Robin Givens (K. Wilson) do poraza u meču protiv Bustera Douglasa, događaja koji je napravio posljednju u nizu pukotina u naizgled nesalomljivom oklopu "čeličnog Mikea".
Postoje romansirane biografije, no ova svakako nije jedna od njih. "Tyson" pomno, realistično i bolno iskreno secira život jedne od najkontroverznijih sportaških legendi svih vremena. Mike Tyson ogoljen do kosti. Vrhunski sportaš, osoba nepokolebljivog duha i silne želje za pobjedom, ali i nasilnik, neurotik, pa i silovatelj. Film je pun iznenađujućih činjenica iz života ove osebujne osobe, pa će tako mnoge gledatelje začuditi spoznaja da je Tyson imao bijelog poočima, svog trenera D'Amata, koji ga je prigrlio nakon iznenadne smrti Tysonove majke, i bijelu pomajku, Cusovu suprugu, a i kompletna Mikeova trenerska, liječnička i financijska mašinerija bila je sastavljena od bijelaca koji su mu pomagali cijeli život - no to ga nije spriječilo da svoje brojne intervjue začinjava rasističkim ispadima. Michael Jay White solidan je i uvjerljiv kao aponimni boksač, George C. Scott izvrstan kao Tysonov prvi trener i dobročinitelj, a Paul Winfield očito je rođen da glumi Dona Kinga, iako ovaj u filmu i nema preveliku ulogu.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari
  • Tyson

    Tyson (2008)

    biografski, dokumentarni, sportski

    Čuveni boksač Mike Tyson priča svoju životnu priču koja započinje na opakim ulicama Brooklyna dok je još kao dječak maštao da ga u životu nitko nikada neće ponižavati . Život pun uspona I padova...
  • Champs

    Champs (2015)

    biografski, dokumentarni, sportski

    Dokumentarni film o boksačkim legendama: Mike Tysonu, Evander Holyfieldu i Bernard Hopkinsu koji govore o svojim životima unutar i van ringa.
  • Mike Tyson: Undisputed Truth

    Mike Tyson: Undisputed Truth (2013)

    komedija

    Sniman pred živom publikom u brodvejskom „Imperijal teatru u Njujorku, ovaj HBO film daje gledaocima sedišta u prvom redu za solo nastup Majka Tajsona, koji je, kao i film, režirao čuveni reditelj (i...
  • Rocky Marciano

    Rocky Marciano (1999)

    biografski, drama, sportski

    Jon Favreau stars in this bio-pic about the only undefeated world heavyweight champion in the history of boxing, Rocky Marciano.

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}