Film

drama, komedija (2006)

Sedam i po

Ocena korisnika
-
7,8
Sedam i po

Naslov:

Sedam i po

Godina:

2006

Žanr:

drama, komedija

Trajanje:

106 min

Režija:

Miroslav Momcilovic

Scenario:

Miroslav Momcilovic


Glavne uloge:


Nikola Djuricko
  >  Simke
Milan 'Lane' Gutovic
  >  Voditelj (as Milan Gutovic)
Nenad Jezdic
  >  Adam
Gordan Kicic
  >  Srdjan
Ljubinka Klaric
  >  Zorica
Boris Komnenic
  >  Radoje
Srdjan Miletic
  >  Musa
Boris Milivojevic
  >  Konda
Mira Stupica
  >  Milica
Milos Timotijevic
  >  Tadija
Branko Vidakovic
  >  Obrad (as Branko Vidakovic)
Natasa Markovic
  >  Verica
Branislav Trifunovic
  >  Keboja
Marija Karan
  >  Koviljka
Nikola Vujovic
  >  Radule

Opis:


U sedam priča "iz kraja", koje povezuje lajtmotiv sedam smrtnih grehova, na komičan način tretira se svakodnevica Novobeograđana opsednutih svojim sitnim slabostima i vođenih strastima.
Gordost, očajanje u lenjosti, zavist, gnev, srebroljublje, razvrat i neumerenost u jelu i piću - to jesu biblijski gresi, ali u savremeno doba postaju skoro apsurdni u kontekstu mnogo gorih i većih civilizacijskih problema.
SREBROLjUBLjE: Keboja (Branislav Trifunović) i Radule (Nikola Vujović) su dangube koje žele da kod fudbalskog asa Maradone izazovu sažaljenje, šaljući mu patetična pisma i video-kasete, ne bi li se domogli hleba bez motike, no pohlepa ih odvodi u ludilo.
OČAJANjE U LENjOSTI: Simke (Nikola Đuričko) i Konda (Boris Milivojević) su prefinjeni lopovi, koje mrzi čak i da se popnu do vrha solitera, da bi obili bogataški stan.
GNEV: Tadija (Miloš Timotijević) je bilder na steroidima, koji želi da se osveti za poniženje koje je doživeo kao neugledni klinac.
RAZVRAT: Obrad (Branko Vidaković) i Radoje (Boris Komnenić), političar i inspektor koji se upoznaju putem interneta, dele istu voajersku strast - vole da gledaju devojčice, ali nikada ne prelaze granicu pedofilije.
GORDOST: Srđan (Gordan Kičić) i Zorica (Ljubinka Klarić) su bračni par, koji pred milionskim auditorijumom kviza iznosi svoj prljav veš, zbog čega gube mogućnost da osvoje milion dinara.
NEUMERENOST U JELU I PIĆU: Adam (Nenad Jezdić) i Verica (Nataša Marković) rado dolaze na koktele i otvaranje izložbi, samo da bi se dobro najeli i napili, sve dok ne pojedu i izložbeni eksponat - pihtije od ljudskog sala.
ZAVIST: Musa (Miša Samolov) i Banjac (Srđan Miletić), sredovečne dangube, zavide izbeglici iz Bosne, Buretu (Mladen Nelević), jer se snašao i otvorio ćevabdžinicu.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari
  • Cavka

    Cavka (1988)

    drama

    Ono što je zajedničko za obojicu jeste to što su iz razorenih porodica i željni su topline. Oni druguju uprkos zabranama odraslih, stvarajući svoj svet malih tajni i radosti.
  • Hadersfild

    Hadersfild (2007)

    drama

    Raša (Goran Šušljik) je 30-godišnjak koji živi sa ocem (Josif Tatić), penzionisanim alkoholičarem, u malom gradu u Srbiji. Jedva sastavljajući kraj sa krajem, daje privatne časove književnosti...
  • Cetvrti covek

    Cetvrti covek (2007)

    misterija, akcija, ljubavni, triler, avantura

    Čovek (Nikola Kojo) se budi posle dva meseca iz kome. Ne seća se ničega što ima veze sa njegovim dosadašnjim životom. Saznaje da je imao ženu, i sina. Ubijeni su kada je on ranjen. Pukovnik (Bogdan...
  • Turneja

    Turneja (2008)

    komedija, akcija, avantura, ratni

    1993. šestero beogradskih glumaca pritisnuti lošom financijskom situacijom, nesvjesni ozbiljnosti ratnog stanja, pristaju otputovati u Srpsku krajinu kako bi tamo u mjestu Srbobran izveli Feydeauevu...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}