MonstersPogledaj trailer!

Film

drama, naučna fantastika, triler (2010)

Monsters

Ocena korisnika
Odlično!
6,4
Monsters

Naslov:

Čudovišta

Godina:

2010

Žanr:

drama, naučna fantastika, triler

Trajanje:

94 min

Režija:

Gareth Edwards

Scenario:

Gareth Edwards


Glavne uloge:


Annalee Jefferies
  >  Homeless Woman
Scoot McNairy
  >  Andrew Kaulder
Anthony Cristo
  >  Marine
Whitney Able
  >  Sam Wynden
Kerry Valderrama
  >  Marine (as Kerry Valderrema)
Ricky Catter
  >  Marine
Paul Archer
  >  Marine
Justin Hall
  >  Marine
Stan Wong
  >  Marine
Erick Arce
  >  Marine
Mario Zuniga Benavides
  >  Ticket Seller
Jonathan Winnford
  >  Marine
Jorge Quirs
  >  Marine
Mario Richardson
  >  Marine
Emigo Munkel
  >  Marine

Opis:


Američka novinarka pristaje da prati „ludog turistu kroz zaraženu zonu u Meksiku, do „sigurne SAD granice. Na dugom i opasnom putu susreću razne oblike vanzemaljskog života.

Pre šest godina NASA je otkrila postojanje vanzemaljaca u Sunčevom sistemu. Sonda koja je lansirana za prikupljanje uzoraka srušila se po povratku iznad Srednje Amerike.

Ubrzo nakon toga počinje da se pojavljuje novi oblik života i pola Meksika je proglašeno karantinom kao „zaražena zona". Američka i meksička vojska se i dalje bore da zaustave „bića"... U čitavom haosu novinarka pristaje da prati ludog turistu kroz zaraženu zonu u Meksiku, do „sigurne" SAD granice.
U glavnim ulogama: Skut Meknari, Vitni Ejbl, Mario Zuniga...
 • Pogledajte slične sadržaje
 • Komentari (6)
 • Trolljegeren

  Trolljegeren (2010)

  drama, fantazija, horor

  Lovac na trolove prati grupu norveških studenata koji u potrazi za reportažom otkrivaju zaveru vlade da se od javnosti sakrije postojanje trolova. Ovaj uzbudljiv i ludo zabavan film sadrži...
 • In the Shadow of the Moon

  In the Shadow of the Moon (2007)

  istorijski, dokumentarni

  In the 1960s, US President John F Kennedy proposed landing a man on the moon before the decade was finished. This film has interviews with most of the surviving astronauts of the Apollo program who...
 • Visioneers

  Visioneers (2008)

  drama, komedija, naučna fantastika

  Kada Džordž počne da sanja kako je on prvi predsednik Amerike, njegov doktor ga obaveštava da je taj san verovatno predznak nadolazeće eksplozije. Kako san postaje sve učestaliji, a sve veći broj...
 • The Creator

  The Creator (2023)

  drama, akcija, naučna fantastika, avantura

  Usred rata u budućnosti između ljudske rase i snaga veštačke inteligencije, Joshua, okoreli bivši agent specijalnih snaga koji tuguje zbog nestanka svoje žene, regrutuje se da lovi i ubije...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • A2D2
  eXtreme member
  01.04.2011. 14:15
  Zanimljiv film upečatljivih scena ,posebno one sa vrha piramida kada dva glavna lika iz zaražene zone posmatraju svojevrsni "Kineski zid" koji odvaja tzv. civilizovano društvo "slobodne" Amerike (iluzija) od stvarnog kontaminiranog svijeta.
  Kroz ljubavnu priču (dobro je kolega Filaret zapazio reference na film "It Happened One Night") i kroz čudovišta iz vasione režiser suptilno nameće politiku i nesrazmjernost u društvu,predrasude,korupciju u "Banana" državama i hladnoću velike sile koja se sklupčala u svoj zatvoren prostor ,a da nije svjesna kontraefekta da se mora otvoriti ,a da se nemoguće zatvoriti za nove stanovnike na zemlji.
  Definicija : za svakoga ima mjesta na svijetu,samo moramo malo mućnuti glavom i naći najbolje rješenje, a za to treba i vremena i pameti a bogami i nedužnih žrtava...

  Ljubavni aspekt filma je definitivno jači i bolji dio ovog niskobužetnog SF-art projekta...
  Scoota McNairyja sam gledao u sjajnom isto niskobuđetnom nezavisnjaku "In Search of a Midnight Kiss" i prosto mu leže ovakve uloge.
  A2D22011-04-01 14:16:43
 • ghostwheel
  eXtreme member
  17.03.2011. 12:00
  [QUOTE=Filaret]

  Simbolična je scena u kojoj njih dvoje sa astečke piramide, spomenika uništene tradicije posmatraju zid, spomenik vrlog, novog sveta i "najveću građevinu podignutu ljudskom rukom".

  [/QUOTE]
  Da, to je izuzetna scena.
 • Filaret
  Senior translator
  16.03.2011. 21:14

  Bez čudovišta, ovo bi bila osavremenjena ekranizacija priče koju je Frenk Kapra ispričao pre skoro 70 godina u filmu It Happened One Night i to mnogo lepršavije i duhovitije.

  Međutim, čudovišta ovaj film pretvaraju u prvorazrednu političku metaforu. Ona su isto što i varvari u čuvenoj Kavafijevoj pesmi gde se grad priprema da dočeka najezdu varvara, samo što varvara nigde nema. Ali, oni su potrebni da bi se podizali zidovi, plašili ljudi, održao sistem...

  Zato onaj vodič kaže da podizanjem zidova sami sebe zatvaramo.

  Vlasti SAD su posle 9. septembra uvele set tzv. aniterorističkih zakona kojima se ozakonjuje praćenje i prisluškivanje građana, zadiranje u privatnost, maltretiranje ljudi na aerodromima itd. Sve da ne dođu varvari, unište sve što je naše i još da se kote u našoj avliji. A najveći uspeh đavola je što su ubedili ljude da treba da im budu zahvalni zbog toga.

  Simbolična je scena u kojoj njih dvoje sa astečke piramide, spomenika uništene tradicije posmatraju zid, spomenik vrlog, novog sveta i "najveću građevinu podignutu ljudskom rukom".

  Svejedno ko su varvari, Kavafi na kraju pesme upozorava:

  "Bez varvara sada što će biti s nama?

  Ti ljudi, na kraju, bjehu neko rješenje."

  (Prevod S. Blagojević)