Monsoon WeddingPogledaj trailer!

Film

drama, komedija, ljubavni (2001)

Monsoon Wedding

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
7,495%
Monsoon Wedding

Godina:

2001

Žanr:

drama, komedija, ljubavni

Trajanje:

114 min

Režija:

Mira Nair

Scenario:

Sabrina Dhawan


Glavne uloge:


Shefali Shah
  >  Ria Verma
Parvin Dabas
  >  Hemant Rai
Vasundhara Das
  >  Aditi Verma
Lillete Dubey
  >  Pimmi Verma
Neha Dubey
  >  Ayesha Verma
Randeep Hooda
  >  Rahul Chadha
Rajat Kapoor
  >  Tej Puri
Kamini Khanna
  >  Shashi Chadha
Kulbhushan Kharbanda
  >  C.L. Chadha
Kemaya Kidwai
  >  Aliya Verma
Ishaan Nair
  >  Varun Verma
Vijay Raaz
  >  Parabatlal Kanhaiyalal 'P.K.' Dubey
Roshan Seth
  >  Mohan Rai
Naseeruddin Shah
  >  Lalit Verma
Tillotama Shome
  >  Alice

Opis:


Drama/ komedija o ugovorenom indijskom vjenčanju na kojem se okuplja mnogobrojna obitelj dobrostojećeg poslovnog čovjeka koji udaje svoju kći-jedinicu. Obitelj Verma iz Delhija uistinu je brojna. Stoga na vjenčanje njihove jedine kćeri Aditi (Vasundhara Das), ugovoreno s kompjutorskim programerom iz Houstona Hemantom (Parvin Dabas), dolazi nemali broj članova rodbine s raznih strana svijeta. Lalit (Naseeruddin Shah) i Pimmi (Lillete Dubey), Aditini roditelji, moraju se pobrinuti da svu tu rodbinu ugoste što bolje mogu, te usput organiziraju golemo i bogato vjenčanje za svoju kćer jedinicu. Oni i ne slute da je Aditi pristala na ugovoreni brak samo zato što je shvatila da njezin ljubavnik nikad neće napustiti svoju suprugu. Ipak, kad se Aditi i Hemant prvi put upoznaju nekoliko dana prije vjenčanja, shvate da imaju puno toga zajedničkog, mnogo više nego što su mislili. Organizator vjenčanja dobrodušni je i pomalo zbunjeni P.K. Dube (Vijay Raaz), koji se zaljubljuje u sluškinju obitelji Verma, Alice (Tilotama Shome). Na sve načine pokušat će dobiti njezinu naklonost, dok će Aditina rođakinja otkriti i neke mračne tajne iz prošlosti, koje će tradicionalističkog Aditina oca dovesti pred dvojbu: postupiti po savjesti ili po tradiciji ...



Mira Nair indijska je redateljica, scenaristica i producentica, a najpoznatiji filmovi koje je režirala jesu: Obitelj Perez (The Perez Family (1995)), Kama Sutra: A Tale of Love (1996), Histerično sljepilo (Hysterical Blindness (2002)), Sajam taštine (Vanity Fair (2004)). Film koji je snimljen u svega četrdesetak dana jedan je od onih filmova koji slave univerzalnu ljudsku prirodu, a ne isključivo indijske običaje, oda ljubavi, radosti i životu, iako posuđuje od bollywoodske tradicije, inkorporirajući u svoju radnju živahne glazbene brojeve, tako tipične za indijski film. Gledatelji će u ovom filmu prepoznati situacije poznate na svakom vjenčanju: kuću punu rodbine, brojne sitnice koje još čekaju da budu obavljene itd. Film uz koji će se gledatelji dobro zabaviti i doznati ponešto o indijskim običajima i kulturi.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (2)
  • Mr. and Mrs. Iyer

    Mr. and Mrs. Iyer (2002)

    drama

    Meenakshi Iyer comes from a devout Hindu Brahmin family, purely vegetarian, who not only abstain from meat, but also food from restaurants, is the only child, married to Subramaniam Iyer from Tamil...
  • Kama Sutra: A Tale of Love

    Kama Sutra: A Tale of Love (1996)

    drama, istorijski, kriminalistički, ljubavni

    Tara and Maya are two inseparable friends in India. Their tastes, habits, and hobbies are the same. Years later, the two have matured, but have maintained their friendship. Tara gets married to the...
  • Salaam Bombay!

    Salaam Bombay! (1988)

    drama, kriminalistički

    Krišna, dečak sa sela, prisiljen je da odraste u sirotinjskom delu Nju Delhija. Ubrzo, on shvata da ništa u životu ne zna, osim da muva i krade, da nema drugih suseda osim narkomana, podvodača i...
  • The Perez Family

    The Perez Family (1995)

    drama, komedija, ljubavni

    Kubanac, vlasnik plantaže izlazi iz zatvora nakon 20 godina. Vlasti mu dozvoljavaju da se iseli na Floridu. Na svom putu upoznaje plahovitu mladu ženu.

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • A2D2
    eXtreme member
    08.08.2011. 23:13
    Ko voli ovaj film sigurno će mu se sviditi i East is East ,gorko slatka humorna drama o pakinstanskoj familiji koja živi u Engleskoj.
  • VBojana
    Translator
    08.08.2011. 19:45
    Monsoon Wedding
    (Monsunska svadba)




    Žanr: romantična komedija/drama
    Zemlja: Indija
    Režija: Mira Nair
    Scenario: Sabrina Dhawan
    Uloge: Naseeruddin Shah, Tillotama Shome,
    Vasundhara Das, Parvin Dabas

    Romantične monsunske kiše padaju nad New Delhijem i donose predah od ljetnih vrućina i priprema za vjenčanje u obitelji Verma.

    U Indiji, gdje se miješaju zapadnjačke tekovine sa starim istočnjačkim običajima, dobrostojeća obitelj Verma sprema se za još jedno dogovoreno vjenčanje.

    Otac Lalit i majka Pimmi vjenčali su se na isti, tradicionalni način, a kroz godine svoga braka prošli su kroz dobro i zlo.

    Njihova kćer Aditi sprema za udaju i napuštanje roditeljskog doma. Mladoženja je Indijac koji živi i radi u dalekoj Americi, Hermant Rai, inžinjer iz Houstona.

    Aditi je pristala na dogovoreni brak s njim nakon prekinute afere sa svojim starijim (i oženjenim) bivšim šefom, TV producentom.

    Četiri dana prije vjenčanja Aditi je izgubljena, a traju razna slavlja i pripreme za samu ceremoniju vjenčanja.

    Brojni gosti, pristigli sa svih strana svijeta, izmjenjuju se oko nje sa svojim čestitkama i životnim pričama.

    (Preuzeto sa: www.filmski.net)

    Nagrade:

    Film je osvojio Zlatnog lava i bio nominovan za Zlatni globus i BAFTA-u.

    [TUBE]eaP-UrmS6Ww[/TUBE]

    IMDB

    TITLOVI

{{message}}

{{item.title}}