Darkest HourPogledaj trailer!

Film

biografski, drama, istorijski, ratni (2017)

Darkest Hour

Ocena korisnika
Odlično!
5,4
Darkest Hour

Godina:

2017

Žanr:

biografski, drama, istorijski, ratni

Trajanje:

125 min

Režija:

Joe Wright

Scenario:

Anthony McCarten


Glavne uloge:


Gary Oldman
  >  Winston Churchill
Kristin Scott Thomas
  >  Clementine Churchill
Philip Martin Brown
  >  Sawyers
Stephen Dillane
  >  Viscount Halifax
Nicholas Jones
  >  Sir John Simon
Richard Lumsden
  >  General Ismay
Ben Mendelsohn
  >  King George VI
Ronald Pickup
  >  Neville Chamberlain
Samuel West
  >  Sir Anthony Eden
Hannah Steele
  >  Abigail Walker
Lily James
  >  Elizabeth Layton
Charley Palmer Rothwell
  >  Miles Aldridge
Anna Burnett
  >  Pamela Churchill
Jordan Waller
  >  Randolph Churchill

Opis:


Nekoliko dana nakon što je postao premijer Velike Britanije, Winston Churchill (Gary Oldman) mora da se suoči s jednim od najturbuletnijih i najizazovnijih dešavanja - da prihvati ponudu mira s nacističkom Nemačkom ii da predvodi naciju u borbi za ideale slobode. Pošto se pretnja invazijom čini bespogovornom, jer se nacističke snage kreću Zapadnom Evropom, narod je nepripremljen, kralj skeptičan, a u svojoj partiju kuju zaveru protiv njega, Churchill preživljava najcrnje sate u nameri da izmeni svetsku istoriju.

Obradio/la:

IgaBiva
Loading...
 • Pogledajte slične sadržaje
 • Komentari (6)
 • Youth

  Youth (2017)

  drama

  Film prati živote grupe idealističkih adolescenata, koji uzimaju učešće u armijskom umetničkom ansamblu, učeći o ljubavi i boli odrastanja, u 1990-tim godina.
 • The Current War

  The Current War (2017)

  biografski, drama, istorijski

  Priča o dvojici moćnih mogula koji se bore za zalihe električne struje u kasnim 1880-im godinama. Thomas Edison je na rubu stvaranja marketinški isplativog i održivog električnog sistema kada George...
 • Film Stars Don't Die in Liverpool

  Film Stars Don't Die in Liverpool (2017)

  biografski, drama, ljubavni

  Romansaa bukne između mladog glumca i glavne ženske zvezde Holivuda.
 • Molly's Game

  Molly's Game (2017)

  biografski, drama

  Istinita priča o poker princezi, Molly Bloom (Jessica Chastain), koja je vodila najekskluzivnije ilegalne igre cijelo jedno desetljeće. Molly je bila skijašica koja je postala konobarica nakon...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • Stole Haringa
  eXtreme member
  06.03.2018. 22:23
    Odgledao sam film koji je namenjen prvenstveno anglo-američkoj publici. Ostali ako se upecaju, upecaju, neće ni oni mnogo pogrešiti zbog Oldmana koji bukvalno nosi ovaj prosečan film na svojim plećima.  Izneli su na samom početku filma neistinu. Na stranu to što su ptretrčali preko svega onog što je moglo da spreči Hitlera da za početak anektira deo Češke. To je greh celokupne međunarodne zajednice koja je poverovala šampionu u laganju i davanju obećanja. Konkretno, u komadanju Poljske izostavili su SSSR i Kobu koji je sa Hitlerom napao i podelio Poljsku. Zanimljivo da se nigde ni R od Rusa ne spominje. U nastavku se spominje poraz na Galipolju i tamo se navodi da su stradali engleski momci. Koliko mi je poznato, momci su bili iz Australije a ne iz Engleske. Čak i da je tako to je poslednji put da je engleska slala svoje ljude na prve linije. Spominju se i probijanja fronta iz Prvog rata a nigde nema podatka ko je to uradio prvi. Znam ali neću da kažem  Srećko je napisao da bez Oldmana ne bi bilo ništa. Potvrdio sam to gore i mogu da dodam da se sjajno snašao iza tona šminke i pomagala koja su od njega napravila šlang čiču. Odličan je Oldman a to što je premalo rečeno o famoznom Dankirku ili životu samog Čerčila nije njegova krivica.
 • Vilin
  eXtreme member
  26.02.2018. 22:24
  Očekivao sam mnogo više, ali mi se sve svelo na solidan film. Što reče IgaBiva, pomalo pamfletistički, sa nekim melodramatskim momentima i pomalo dosadnim političkim dijalozima. Geri Oldman odličan, mada s obzirom da sam pre kratkog vremena odgledao seriju "The Crown" u čijoj prvoj sezoni je lik Vistona Čerčila dosta zastupljen, a sjajno ga glumi DŽon Litgou poređenje je bilo neizbežno i to mi je i smetalo tokom gledanja filma. Možda grešim dušu, ali kao da mi se ipak više dopao Litgouvljev Čerčil od Oldmanovog.
 • 22.02.2018. 02:55
  Da ne bi Oldmana - ništa. Maestralan je kao Čerčil.7.5/10 zbog njega. [učitaj ceo komentar]