LincolnPogledaj trailer!

Film

biografski, drama, istorijski, ratni (2012)

Lincoln

Ocena korisnika
Loše
7,490%
Lincoln

Naslov:

Linkoln

Godina:

2012

Žanr:

biografski, drama, istorijski, ratni

Trajanje:

150 min

Režija:

Steven Spielberg

Scenario:

Doris Kearns Goodwin
, Tony Kushner


Glavne uloge:


Tommy Lee Jones
  >  Thaddeus Stevens
Daniel Day-Lewis
  >  Abraham Lincoln
Sally Field
  >  Mary Todd Lincoln
James Spader
  >  W.N. Bilbo
David Strathairn
  >  William Seward
Hal Holbrook
  >  Preston Blair
Joseph Cross
  >  John Hay
Joseph Gordon-Levitt
  >  Robert Lincoln
Jackie Earle Haley
  >  Alexander Stephens
Jared Harris
  >  Ulysses S. Grant
John Hawkes
  >  Robert Latham
Bruce McGill
  >  Edwin Stanton
Peter McRobbie
  >  George Pendleton
Tim Blake Nelson
  >  Richard Schell
Lee Pace
  >  Fernando Wood

Opis:


Danijel Dej-Luis, dvostruki oskarovac, tumači ulogu predsednika Linkolna u istoimenom Spilbergovom ostvarenju koje se fokusira na poslednje burne mesece života 16. američkog predsednika. U zemlji koja je zbog rata bila podeljena i koju su opustošili vetrovi promena, Linkoln pokušava da nađe rešenje za okončanje rata, ujedinjenje države i ukidanje ropstva. Naoružan je moralom i vatrenom odlučnošću da uspe, a njegove odluke u kritičnim trenucima promeniće sudbinu budućih generacija.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (10)
  • The Social Network

    The Social Network (2010)

    biografski, drama

    Svako doba ima svoje vizionare koji, svojim genijem, za sobom ostave promenjeni svet – ali retko bez borbe oko onoga što se stvarno desilo i ko je stvarno bio tu u trenutku nastanka. Ovaj film...
  • Les Misérables

    Les Misérables (2012)

    drama, ljubavni, mjuzikl

    Filmska adaptacija romana Victora Hugoa i najpopularnijeg mjuzikla svih vremena “Jadnici” (Les Misérables) pod redateljskom palicom oskarovca Toma Hoopera (“Kraljev govor”). Radi se o...
  • The Aviator

    The Aviator (2004)

    biografski, drama

    Bogat, neustrašiv i uspešan, uvek je privlačio i pripadnice lepšeg pola, pa su neke od njegovih izabranica bile i holivudske dame Ketrin Hepburn i Ava Gardner.
  • Gangs of New York

    Gangs of New York (2002)

    drama, kriminalistički

    Dok talasi imigranata povećavaju populaciju Njujorka, bezakonje i korupcija bujaju u delu Menhetna zvanom «Fajv Points». Nakon godina provedenih iza rešetaka, mladi irski imigrant, Amsterdam Valon...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    28.12.2023. 17:15
    Prekinuo sam
  • 10.01.2013. 03:36
    [QUOTE=insideman]

    hvala na prevodu 



    Svima je jasno da je ovo film koji veliča lik i delo najvećeg amerikanca ikada, posle Homera Simpsona, Pravi film za američki narod i sigurno pažljivo odabran trenutak da se snimi.
    Iako je politička propaganda najverovatnije u prvom planu dobra stvar za sve neameričke ljubitelje filmova je reditelj. Spilberg je ipak veoma vešt u svom poslu pa je kao i obično film učinio veoma gledljivim i zanimljivim. Film je vizuelno zaista očaravajuć. Scenografija, šminka i kostimi apsolutno služe svrsi i uz odličnu Spilbergovu režiju veoma verno dočaravaju ambijent tog vremena. Retko sam imao takav utisak gledajući Spilbergove filmove u kojima je često ono što bi trebalo biti u drugom planu bilo prenaglašeno. Ovde je uspeo sve da uskladi. Tako da mi je ovo posle Šindlerove liste njegov najbolji film. Trebao bi dosta češće da snima ove real life drame jer mu dosta bolje leže od sci fi/fantasy/advanture varijanti.
    Retki su filmovi u kojima je kompletna, a u ovom slučaju mnogobrojna, glumačka postava na visokom nivou. A Daniela Dej Luisa sam smatrao najboljim glumcem današnjice ali posle ove uloge on je za mene najbolji glumac koji je ikada hodao planetom Zemljom. Svaka čast i ostalim malobrojnim veličinama ovog zanata koje mogu da iznesu najrazličitije uloge u vrhunskom stilu ali ovakvog glumca je teško nadmašiti. Sve svoje zahtevne uloge je odigrao maestralno. Ovde je prosto bio Abraham Linkoln. Tu nema ni traga ni glasa glumcu Danielu Dej Luisu.

    Jasno je da je Spilberg ovim filmom hteo da reprizira uspeh koji je postigao Šindlerovom listom. Donekle jeste ali rekao bih da neće uspeti u potpunosti. Izuzev same priče prema kojoj će mnogi verovatno ostati ravnodušni, sve ostalo je za desetku. Veoma kvalitetan film.

    [/QUOTE]
    Složila bih se sa kompletnim tvojim postom. Pogotovo dijelom da Spilberg treba malo više da radi ovakve filmove. Film vrijedi pogledati. Uživala sam.
    gothic_girl2013-01-10 03:37:27
  • insideman
    eXtreme member
    04.01.2013. 21:54

    [QUOTE=A2D2]Ako ne prođe u Oskarovskim nominacijama za glavne i sporedne uloge odn. za režiju, može ih gotovo sigurno očekivati za dizajn kostima, kinematografiju, šminku ili montažu. 

    [/QUOTE]

    Imaće sigurno najviše nominacija a imam osećaj da će oskar za sporednu ići Master-u. 

{{message}}

{{item.title}}