BlondePogledaj trailer!

Film

biografski, drama, misterija, ljubavni (2022)

Blonde

Ocena korisnika
Tako-tako
5,5
Blonde

Naslov:

Plavuša

Godina:

2022

Žanr:

biografski, drama, misterija, ljubavni

Trajanje:

167 min

Režija:

Andrew Dominik

Scenario:

Andrew Dominik
, Joyce Carol Oates


Glavne uloge:


George Sanders
  >  George Sanders
Adrien Brody
  >  The Playwright
Rob Brownstein
  >  Acting Coach
Bobby Cannavale
  >  The Ex-Athlete
Catherine Dent
  >  Jean
Spencer Garrett
  >  President's Pimp
Toby Huss
  >  Whitey
Julianne Nicholson
  >  Gladys
Sara Paxton
  >  Miss Flynn
Eden Riegel
  >  Esther
Tygh Runyan
  >  Father
David Warshofsky
  >  Mr.Z
Evan Williams
  >  Eddy
Rebecca Wisocky
  >  Yvet
Patrick Brennan
  >  Joe (Photo Shoot Photographer)
Caspar Phillipson
  >  The President
Ethan Cohn
  >  Assistant to Director
Michael Drayer
  >  Deputy Will Bonnie
Vanessa Lemonides
  >  Marilyn Singing Voice
Ana de Armas
  >  Norma Jeane
Xavier Samuel
  >  Cass
Haley Webb
  >  Brooke
Colleen Foy
  >  Pat
Sonny Valicenti
  >  Casting Director
Ryan Vincent
  >  Uncle Clive
Lily Fisher
  >  Young Norma Jeane

Opis:


Nakon traumatičnog detinjstva, 1950-ih i ranih 1960-ih Norma Džin Mortensen je postala glumica u Holivudu. Svetski je poznata pod pseudonimom Merilin Monro (Ana de Armas). Međutim, njene uloge su u potpunoj suprotnosti sa ličnim ljubavnim problemima, eksploatacijom, zloupotrebom moći i zavisnošću od lekova.

Kao mlada devojčica, Norma Džin Mortenson odrasta uz pomoć svoje mentalno nestabilne majke Gledis. Na njen sedmi rođendan 1933. dobija uramljenu sliku čoveka za koga Gledis tvrdi da joj je otac. Kasnije te noći, požar izbija na Holivudskim brdima, a Gledis vozi Normu Džin, tvrdeći da njen otac tamo živi, ali je primorana da se vrati kući po nalogu policije.

Pobesnela Gledis pokušava da udavi Normu Džin u kadi kada je pita za oca, ali je pušta. Norma Džin beži u kuću svoje komšinice, gospođice Flin, koja joj obećava da će biti dobro. Nekoliko dana kasnije, Norma Džin je poslata u sirotište, dok je Gledis primljena u mentalnu bolnicu, pošto je proglašena nesposobnom da odgaja dete.

Obradio/la:

Telegon
 • Pogledajte slične sadržaje
 • Komentari (14)
 • Master Gardener

  Master Gardener (2022)

  triler

  Narvel Roth je pedantan hortikulturista Gracewood Gardensa. Posvećen je brizi o zemljištu prelepog i istorijskog imanja, koliko i pružanju pomoći svom poslodavcu, bogatoj udovici gospođi Normi...
 • Samaritan

  Samaritan (2022)

  drama, akcija, fantazija

  U centru pažnje jeste ostareli superheroj, svojevremeno poznat kao "The Samaritian", koji je, navodno, poginuo u požaru pre 20 godina u epskom sukobu protiv arhi-zločinca Nemesisa. U međuvremenu...
 • Persuasion

  Persuasion (2022)

  drama, ljubavni

  Osam godina nakon što su je nagovorili da se ne uda za siromaha, Anne Elliot ponovo sretne tog šarmantnog muškarca. Hoće li iskoristiti drugu priliku za pravu ljubav?
 • The Whale

  The Whale (2022)

  drama

  Povučeni učitelj engleskog jezika koji pati od teške gojaznosti pokušava da se ponovo poveže sa svojom otuđenom kćerkom tinejdžerkom i tako stekne poslednju priliku za iskupljenje.

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • JoxerTM
  eXtreme member
  20.12.2022. 11:45
  Moram nešto dodati.
  Stalker je loš primjer za opisivanje afiniteta mlade publike.
  Nekima bi bio dosadan, nekima ne bi.

  Ali mladi ne žele gledati starije filmove.
  Budi sretan ako pogledaju neki snimljen unatrag 10-20 godina.
  Sve starije od toga, pa ja ne znam više kako ih uvjeriti da isprobaju, možda jedino ako se zaljube u tebe pa popuste.

  Veliki problem tu je i školski sustav koji nema filmsku lektiru.
  A možda je nema zato što je književna lektira bezvezna, pa da ne ponavljaju iste grijehe.
 • puppet_master
  eXtreme member
  20.12.2022. 11:31
  Nije to nužno tek na ovom forumu, najmanje je bitan ionako za kakvu svest, duh, vaspitanje ljudi danas, uzorak bi bio mizerno mali svakako.
  Uspeh se malo gde prašta i slavi a tek o balkanskom mentalitetu ne bih, zbilja, ni počinjao. Zapravo bih pre očekivao da se u svakoj temi biografskog filma (koje ja inače ne volim odveć) svuda na netu, nevezano tek za ovaj forum, ponižava, vređa, obezvređuje ličnost kojom se film već bavi, iskreno me iznenadi kada vidim koju lepu reč. LOL Što je, meni, osnovnije, pre naglašava ruglo koje svi đuture živimo. Dok su utisci o filmovima svakako podeljeni, to je u redu, ne znam koliko bi stvarno bilo mesta u priči za ma kakvo poređenje sa Tarkovskim, Blonde nisam (još) pogledao, no to i nije bila tema ni u prethodnom postu, tek se nadovezah na priču o komentarima, današnjem olakom izboru da se obezvređuje, pa kakav god film (ili pa ličnost kojom se bavi) zapravo i bio. Mene to možda najviše i tišti (ako izuzmem to da nisam platio išta od računa, da mi je frižider pokvaren i prazan, da me ne zove iko ko je obećao da će biti uz mene, da su moje prijave za posao ignorisane itd LOL), to što se nalazim na forumu o filmu a godinama sve ređe osetim igde ljubav prema filmu.  Opet, ne krivim tek ljude, svako ima svojih muka, samo je tužno kada nas one poremete toliko da zaboravimo zašto smo uopšte tu. 
  puppet_master2022-12-20 11:43:20
 • 20.12.2022. 04:04
  Žao mi je što vidim ovoliko zaista ruznih komentara o ovom veoma ozbiljnom artističkom filmu. Vrlo je verovatno da je većina komentatora "mlada", a ja bih rekao bez dovoljno znanja i iskustva, a pogotovo bez dovoljno poznavanja i razumevanja umetnosti, uprkos terabajtima raspoloživih informacija. Verovatno im je i Andrej Rubljov predug i ružan a Stalker dosadan. Tužno vreme.