Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}

Winnie The Pooh: Blood And Honey - Baš užas...

Da li su velike dvorane mesto za niskobudžetne filmove? Odgovor može vući na obe strane, ali ono što nam je u ovom hororu ponudio reditelj Rhys Frake-Waterfield nipošto ne ide u prilog premisi da se među "malim" filmovima mogu kriti i filmovi dostojni svog dugotrajnijeg postojanja. Baš užas...

Priča o ovom filmu dotiče se i fenomena zaštite autorskih prava čuvenih književnih dela, pošto su 2022. godine prestala da postoje za omiljenu dečju knjigu "Winnie the Pooh", prvi put objavljenu još 1926. godine, a čiji je autor A. A. Milne, ujedno čineći i sve likove iz ove nedužne maštarije "javnim dobrom", odnosno podložnim za upotrebu po bilo kom osnovu. Zato se Frake-Waterfield brže-bolje prihvatio posla i odlučio da glavne likove iz knjige, dečaka Robina, te njegove životinjske drugare Vini-Pua i Piglita, iskoristi za svoj horor, prvog kao "sporednog" junaka, a ostalu dvojicu kao krvožedne slešer-manijake, koji idu okolo i kasape slučajne prolaznike.

Nekadašnji dečak Robin, sada je odrastao čovek i na početku filmu vodi svoju "draganu" u mračnu šumu da upozna njegove drugare iz detinjstva, Vini-Pua i Piglita, za koje ona veruje da su samo stvorenja iz mašte. Ali, nisu. Već su besni jer ih je Robin sve ove godine ostao same u mračnoj šumi, pa su morali da se snalaze kako znaju i umeju, sejući smrt kako stignu i hraneći se ostacima ljudi na koje naiđu. Onda se tu pojavljuju i neke devojke, njih pet, koje baš tada požele da provedu vikend u staroj kući pored inkriminisane šume. Počinje ubijanje na sve strane...

Nasuprot mogućem i dobrodošlom prigovoru o moralnoj opravdanosti ovakvog "pretakanja" omiljenih junaka iz dečje literature u krvožedne nakaze, ostaje sasvim vidljivo da su autori Winnie-the-Pooh: Blood and Honey krajnje nevešto upropastili doživljaj koji je mogao da bude i potpuno drugačiji od izazivanja prave mučnine zbog izgubljenog vremena (srećom, film ne traje čak ni onih magičnih 90 minuta). Svi likovi, do i onog najmanjeg, totalno su "neobrađeni", tako da je film komotno mogao i bez bilo kog postojećeg - ne bi se primetilo. Vini-Pu i Piglit, kao krvožedni negativci, zapravo, loša su kopija Majkla Majersa iz serijala Halloween, a o ostalim likovima uopšte i ne treba trošiti reči - oni su, uprkos svom postojanju - skoro nevidljivi i gotovo bespotrebni. Da sve bude još gore i sam kraj je - antiklimaks, a o njegovoj svrsi dovoljno je reči da Frake-Waterfield već radi na nastavku maštovito naznanom "Winnie-The-Pooh: Blood and Honey 2" (nažalost, ova godina "počastvovala" nas je i s njegovim akciono-kataklizmičnim, takođe niskobudžetnim Firenado).

Pa, ako vam sve ovo što sam rekao nije dovoljno, neka neku "vodilju" predstavlja i to što Winnie-the-Pooh: Blood and Honey na sajtu "Rottettomatoes" ima ocenu - pet odsto!?

Užas - bukvalno.

Filmovi poput Red Riding HoodSnow White and the Huntsman ili Hansel & Gretel: Witch Hunters jesu za "ovo" - remek-dela, a čak i dosadni Gretel & Hansel ima više smisla po pitanju opravdanosti postojanja. O Mad Heidi ne vredi ni govoriti - to je nedosanjani san čoveka po imenu Rhys Frake-Waterfield. Zapamtite to ime i - izbegavajte!

 

 

 

  • Komentari (81)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • atilabb7
    member
    17.06.2024. 03:27
    Pa i ovaj prvi deo je dobar pogledao sam ga ali bi ste mogli napraviti za njega pravi srpski prevod bez grešaka kao što sam se ja trudio da napravim za drugi . Hvala .
  • Black Raven
    Translator
    28.03.2023. 17:44
    [QUOTE=vladat]U planu je da se snima i Vini Pu 2, https://www.imdb.com/title/tt23330554/?ref_=nm_flmg_unrel_1_prd pošto je ovaj kec sa budžetom od 100 000 $ do sada zaradio 4 miliona, to je samo od bioskopskih karata, a gde su blyray diskovi + streaming servisi... Od istog režisera nam i ove godine stiže Petar Pan, naravno u horor žanru https://www.imdb.com/title/tt21955520/?ref_=nm_flmg_unrel_9_prd . Voleo bih da neko snimi još horor filmova po bajkama H.K. Andersena i braće Grim, jer su sve te stare bajke u originalu vrlo mračne, ali ih je Dizni provukao kroz svoj šareni filter i omogućio dostupne deci. Pa setićemo se na kraju krajeva i naših bajki, poput recimo Baš čelika, aždaje i carevog sina itd koje su takodje mračne i mogle bi uz doradu da dobiju horor adaptacije. Ali očigledno nema ko to da radi za sada. Elem do kraja meseca nam stižu i Deca Kukuruza https://www.imdb.com/title/tt12311866/?ref_=tt_rvi_tt_i_5 a krajem aprila i Salemovo https://www.imdb.com/title/tt10245072/?ref_=nv_sr_srsg_8 , tako da biće ovo plodna hororična godina ronnaVamp
    [/QUOTE]

    Stiže nam mračni Bambi i još neki slični filmovi. Ujedinili su se Rhys Frake-WaterfieldScott Jeffrey sa još nekoliko horor režisera i scenarista, snimaće dosta horor dizni bajki i slične stvari. 
    Biće puno ludih horora u narednim godinama. russianroulettehangingcha
  • Tom Brady
    Active member
    28.03.2023. 16:02
    Stvarno ne razumem potrebu da neko snimi ovako nešto! Mislim da je ovo najveća glupost koju sam pogledao u životu (među prvih 5 je sigurno). Katastrofa!
;

{{message}}

{{item.title}}