Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Južni vetar - Kako je Miki postao Bjela

Sinoć, 16.2, prikazna je peta epizoda serije Juzni vetar, ujedno i prva rađena kao nastavak istoimenog filma koji je prilično uzburkao ovdašnju javnost, pre svega kao veoma ambiciozno i u krajnjem slučaju ne baš svakidašnje delo za srpsku kinematografiju.

Prikaz filma pročitajte ovde: Južni vetar - Konačno dobar srpski krimić

Već tada je reditelj najavio da će se snimati i nastavak filma, u vidu TV serije, što je još nesvakidašnjije, ovaj put u istoriji simbioza srpskog filma i javnog servisa. Nije se još tačno znala ni radnja, ali se može reći da su s obzirom na viđeno u filmu, mnogi s nestrpljenjem očekivali da vide šta će dalje biti s junacima beogradskog asfalta oličenih pre svih u Milošu Bikoviću i Dragan Bjelogrliću kao nosiocima glavnih uloga.

I onda, nešto malo jače od godinu dana kasnije, dočekale su nas nove TV epizode, u udarnom nedeljenom večernjem terminu. Prve četiri epizode izmontirane su iz već postojećeg filma, i, iako zbog sirovosti teme o kojoj govore možda i ne baš najprimerenije za taj porodični termin, izgledalo je da na pravi način uvode gledaoce u ono što ćemo gledati od pete epizode - pet godina nakon što je Maraš (Biković) zaglavio u Zabeli. 

I, onda - šok!

U petoj epizodi, prvoj novosnimljenog materija, nema više Dragana Bjelogrlića kao Cara, vođe "zvezdarskog klana", već je u njegovoj ulozi sada - Miki Manojlović! Šta se desilo sa Bjelom??? Zameniše ga tek tako, bez ikakvog objašnjenja. Na stranu glumačke vrednosti Mikijeve, ali već samo ova zamena fizikusa jednog od glavna dva lika, uopšte ne čini dobro za konačan uspeh. Mogli su scenaristi da smisle neko suvislo objašnjenje zašto Bjela više nije Car, a ne tek tako da proglase Mikija novim Carem. Pa, mogao mu je Miki biti neki rođak ili brat-blizanac, ali nikako isti čovek kao Bjela. Mogao je Bjela i poginuti za tih pet godina razmaka između filma i serije, otići u penziju na neko karipsko ostrvo ili, prijaviti se za obuku astronauta u NASA, pa da njegov lik zameni onaj koga tumači Miki. Mogao je Miki biti Kralj, a ne Car. U tom slučaju, kao stari porodični prijatelj, bliski rođak ili, čak i ljuti neprijatelj koji ga je smakao, Miki je mogao da nastavio da se brine o Carevoj porodici, baš kako je i prikazano u petoj epizodi. Ali, ne, niko nije ispoštovao gledaoca koji primećuje da Miki nije Bjela, pa makar i samo zbog toga da je viši 20-30 cm od njega...

Za konačan uspeh, sačekajmo ostale epizode. Biće ih deset. Nadamo se samo da neće i Miloša Bikovića u međuvremenu zameniti...

 

 

  • Komentari (3)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • 17.02.2020. 17:32
    Evo ubruse spremam...velika nužda me potera od tuge što je sjahao Kurta a uzjahao Murta.
  • Freak37
    eXtreme member
    17.02.2020. 13:39
    Nista cudno , znajuci da se pusta na rts . Tako smo (250000 hilj.dom) gledali N1 , pa preko noci ugasise , ne ogovara mu.
  • 17.02.2020. 13:04
    Pa bas, dobro kazete!
;

{{message}}

{{item.title}}