Game Night - Film za razbibrigu

Režija: John Francis Daley, Jonathan Goldstein

Jason Bateman nakon izleta u thriller seriji Ozark vraća se u svoj omiljeni žanr- komediju. Glumac koji je karijeru izgradio uspješnima komedijama Identity Thief, Horrible Bosses, The Switch udružio je snage sa Rachel McAdams - The Notebook, Wedding Crashers, The Time Traveler's Wife - i snimio hit komediju koja je samo u SAD zaradila 68 miliona dolara. Svatko bi pomislio da je u pitanju romantična komedija, zbog prelijepe Rachel McAdams, no ovoga puta nije tako. Riječ je o crnoj komediji prepunoj jurnjave i „neočekivanih“ obrata.

Max i Annie su zaluđenici društvenim igrama. Ovisnici su i jako, jako kompetitivno nastrojeni. Kada se Maxov uspješni brat Brooks vrati u grad, organizira igru za Maxa, Annie i njihovo društvo. Igru koju nitko neće nikada zaboraviti. Igru koja se pretvara u cjelonoćnu jurnjavu po gradu, natjeravanje sa pravim i lažnim kriminalcima, pravim ranjavanjem i mnoštvom „neočekivanih“ obrata......

Postoje komedije koje su pametne, te su na taj intelektualan način vrckave i neopisivo duhovite. Postoje i one koje idu na prvu loptu. Uglavnom su to više „fizičke“ komedije, sa jurnjavom i puno akcije. One prve pamtimo, uz ove druge se zabavimo i brzo ih zaboravimo. Game Night spada definitivno u ovu drugu grupu. Zabava no ne i dugotrajno pamćenje i prepričavanje u društvu.

Ima tu definitivno i smiješnih situacija, štosova, pa i smiješnih karaktera. Meni je osobno u ovome filmu najluđi „muška plavuša“- Billy Magnussen kao Ryan. Tip je doslovce urnebesan kao ne baš pametni plavušan. No i ostali glumci dobro odrađuju posao, Jason Bateman standardan sa svojom facom univerzalnoga sredovječnoga Amerikanca. Preslatka i sasvim u redu glumica Rachel McAdams.

No ja bih u ovome filmu puno veću ocjenu dao ekipi koja im je pružala „podršku“. Oni su i najveći razlog za sve ljubitelje komedije da ovo nikako ne preskoče. Ekipa je naprosto neodoljiva. Svi odreda: Kyle Chandler, urnebesni Jesse Plemons, prelijepa Kylie Bunbury, te Lamorne Morris. Zbog njih se komedija isplati pogledati. No odmah da napomenem, ne očekujte velebno remek djelo, ne očekujte od jurnjava- komedije neku veliku mudrost. Samo se zavalite i opustite. Pravi film za gledanje u društvu i ugodnu opuštenu zabavu.

Film je producirala New Line Cinema, distribucija je išla preko Warner Bros. Inc. Znači „veliki“ dečki su u igri, pa je samim time film dobro uglancan. Nema praznoga hoda, niti pametovanja. Nema ni onoga izgleda jeftinoće, kada i dobre stvari ostave loš utisak, zbog nedostatka novca.

Trivia: Scena kada opali pištolj te rani u ruku Maxa, u stvarnom životu nije moguća. Pištolj sa „burencem“ iliti komorama, ne može opaliti kada padne na pod, a da je prije toga iz njega pucano.

Za ljubitelje lakih komedija obvezatno, ostali po volji.

 • Komentari (11)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • mrele
  member
  24.05.2018. 22:31
  Ovaj film sam gledao pre 10-tak dana predložio sam devojci da pogledamo neku komediju i ovaj je bio to veče na meniju, ona je zaspala na pola ja sam odgledao do kraja. Film je stvarno,ali stvarno sranje, a ja stvarno nisam neki hejter, pokušao sam da ga zavolim dok sam ga gledao,ali stvarno nije išlo ja bi dao ocenu 1- boring and stupid
 • Mr.Pexon
  member
  15.05.2018. 21:45
  Ja ne mogu da verujem da je ovaj film dobio toliku ocenu na IMDB a i ovakvu preporuku. Za mene, vrlo loše i retko smešno,loša i gluma
 • Vrdalama
  member
  15.05.2018. 08:39
  za razbibrigu ,plus glumi Rachel McAdams <3