Vatican Girl: The Disappearance of Emanuela OrlandiPogledaj trailer!

TV serija

istorijski, kriminalistički, dokumentarni (2022)

Vatican Girl: The Disappearance of Emanuela Orlandi

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
7,2
Vatican Girl: The Disappearance of Emanuela Orlandi

Naslov:

Djevojka iz Vatikana: Nestanak Emanuele Orlandi

Godina:

2022

Žanr:

istorijski, kriminalistički, dokumentarni

Trajanje:

233 min

Glavne uloge:


Haley Veres
  >  Raffaella Fanelli
Cristiano Simone Iannone
  >  Poliziotto
Haley Veres
  >  Additional Cast

Opis:


Rim 1983. godine. Petnaestogodišnja Emanuela Orlandi nestane nakon odlaska sa sata glazbe... čime zamrsi višedesetljetni misterij u Vatikanu.

Obradio/la:

bojan969
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (2)
  • Mauvaise Pioche

    Mauvaise Pioche (2022)

    kriminalistički, komedija, akcija

    Follows the outlandish adventures of Vincent and Alban. Vincent, in his thirties works for the Meurthe-et-Moselle departmental council; his girlfriend, Louise, who also happens to be his boss, has...
  • Notre-Dame

    Notre-Dame (2022)

    drama

    Ova dramska serija nadahnuta istinitim pričama francuskih vatrogasaca istražuje utjecaj požara u katedrali Notre-Dame 2019. na raznoliku skupinu Parižana.
  • Modern Love Tokyo

    Modern Love Tokyo (2022)

    drama, komedija, ljubavni

    Plot under wraps. Japanese adaptation of Prime Video's "Modern Love."
  • Into the Deep

    Into the Deep (2020)

    biografski, kriminalistički, dokumentarni

    Novinarka Kim Wall nestane nakon što se ukrca na podmornicu izumitelja Petera Madsena. Njegova verzija događaja, koja se neprestano mijenja, skriva stravičnu istinu.

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Mizi
    eXtreme member
    23.10.2022. 22:56
  • vanjja
    member
    23.10.2022. 22:20
    Malo je teorija zavjere koje toliko zadivljuju teoretičare u Italiji kao nestanak 15-ogodišnje Emanuele Orlandi, ćerke službenika Vatikana koja je nestala ispred crkve "Opus Dei" 1983. Glavni osumnjičeni? KGB, italijanska mafija, ruska mafija, turski teroristi... Netflikov novi četvorodjelni dokumentarac o tom slučaju ističe: U svakoj teoriji postoji zrno istine, ali ovo zrno nije izlazilo iz Vatikana. "The Daily Beast" je pregledao seriju od četiri dijela uoči njenog objavljivanja i nijedan dokumentarac do danas nije bio tako blizu "kostima" u skoro 40 godina starom slučaju. Grobnice su otkopane, ljubavnice gangstera su intervjuisane, a međunarodne terorističke zavjere analizirane u pokušaju da se shvati da li je Orlandi živa, i, ako nije, ko ju je ubio i zašto. Projekat je bio potpomognut činjenicom da je veliki dio snimljen tokom pandemije COVID-19, što je značilo da su reditelj Mark Luis i njegova ekipa mogli da snimaju u praznom Rimu nakon policijskog sata. Takođe su naišli na snimak Orlandi nakon što je pitao za vreću starih filmskih kolutova ispod stola njenog brata Pietra Orlandija koju je slučajno primijetio, a koji je pružio portret porodice bez presedana prije nego što je njegova voljena sestra nestala. Emanuela je živjela sa svojom porodicom u državi Vatikan u stanu koji je platio papa kao prednost rada njenog oca. Porodica Orlandi, koja je "služila" crkvi pod sedam papa, sada je jedino preživjeli brat Pietro, ​​koji je svoj život posvetio iskopavanju istine i koji se pojavljuje u seriji. Reditelj Mark Luis otkriva niz novih djelova slagalice, uključujući rijetko spominjanu činjenicu da je Orlandi nestala onog dana kada je papa Jovan Pavle II bio u Poljskoj obraćajući se hordama sledbenika solidarnosti (za koje se pričalo da su finansirani novcem Vatikana sa vezama sa mafijom). Uvodi i novog svjedoka koji tvrdi da je Orlandi, koja je živjela u vatikanskoj tvrđavi, seksualno napao kardinal i da je tajna korišćena za ucjenu crkve. Luis je za "The Daily Beast" rekao da je probiranje priče sa toliko tragova značilo da mora čovjek i da se distancira. Rditelj je čak provodio vrijeme i sa ostarjelom ljubavnicom vođe rimske kriminalne bande poznatije kao "Banda della Magliana" čija je grobnica bila, ne tako slučajno, u istoj crkvi "Opus Dei" u kojoj je Orlandi nestala. U četiri epizode ​​isprepleteno je mnoštvo ubistava, uključujući i smrt "Božjeg bankara" Roberta Kalvija (sa kamenjem u džepovima ništa manje) ispod mosta u Londonu. Serija se takođe preklapa sa često pominjanom teorijom druge djevojke koja je kidnapovana neposredno prije Orlandi, Mirele Gregori, koja je poslednji put viđena 7. maja 1983. i koja može, ali ne mora biti povezana sa Emanuelinim nestankom. Nijedna djevojka nikada nije pronađena, živa ili mrtva.

{{message}}

{{item.title}}