SGU Stargate Universe

TV serija

drama, naučna fantastika (2009)

SGU Stargate Universe

Ocena korisnika
-
7,7
SGU Stargate Universe

Godina:

2009

Žanr:

drama, naučna fantastika

Trajanje:

43 min

Autor:

Brad Wright
, Robert C. Cooper


Glavne uloge:


Robert Carlyle
  >  Dr. Nicholas Rush
Elyse Levesque
  >  Chloe Armstrong
David Blue
  >  Eli Wallace
Peter Kelamis
  >  Adam Brody
Louis Ferreira
  >  Colonel Everett Young
Alaina Huffman
  >  Lt. Tamara Johansen
Jamil Walker Smith
  >  Master Sgt. Ronald Greer
Brian J. Smith
  >  Lt. Matthew Scott
Patrick Gilmore
  >  Dr. Dale Volker
Ming-Na Wen
  >  Camile Wray
Jennifer Spence
  >  Dr. Lisa Park
Julia Benson
  >  2nd Lt. Vanessa James
Mike Dopud
  >  Varro
Mark Burgess
  >  Dr. Jeremy Franklin
Lou Diamond Phillips
  >  Colonel David Telford

Opis:


Dok se tim istraživača priprema na otključavanje posljednje tajne Zvjezdanih vrata, njihova je svemirska baza napadnuta. Usred bitke skupina civila i vojnog osoblja pokuša pobjeći natrag na Zemlju. Međutim, nađu se u dalekom svemiru na nenaseljenom brodu Drevnih po imenu Destiny. Nespremni i nevješti za putovanje, članovi posade prisiljeni su surađivati dok istražuju nove svjetove kako bi zadovoljili osnovne životne potrebe ne prestajući se nadati da će jednoga dana ipak pronaći put kući.

Opasnost, pustolovina i nada koju pronalaze na brodu Destiny prokazat će junake i zlikovce među njima. Napeta i moderna, američka znanstveno-fantastična serija od 20 epizoda Stargate Universe osvojit će kako dugogodišnje obožavatelje Stargatea tako i nove gledatelje.
 • Pogledajte slične sadržaje
 • Komentari (1)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • Gajtana
  Junior moderator
  04.11.2010. 18:07
  SGU Stargate Universe
  (Sezona 2)
   
   
   
   
  Žanr: SF
  Godina: 2009
  Država: SAD, Kanada
  Trajanje: 43 minute
  Tvorci: Robert C. Cooper, Brad Wright
  Uloge: Robert Carlyle, Justin Louis and Brian J. Smith
  IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1286039/
   
   
   
   
  Radnja serije:
  Zvezdana kapija: Univerzum je nova serija iz serijala o Zvezdanoj kapiji i radnja ove nove serije je smeštena na svemirskom brodu Drevnih koji se zove Sudbina, a koji je otisnut u svemir pre mnogo stotina hiljada godina. Pre toga su Drevni poslali nekoliko brodova bez posade kako bi postavili zvezdane kapije u nepoznatim i dalekim galaksijama i planetama koje podržavaju život, a njihova zamisao je bila, da nakon toga iskoriste te zvezdane kapije kako bi se ukrcali na ovom svemirskom brodu, kada bude bio daleko u neistraženom delu svemira, kako bi mogli da pobegnu od rata koji gube od svirepe rase Utvara i kako bi spasili svoju rasu od izumiranja. Međutim pre nego što su to uspeli da urade, Drevni su se uzdigli na viši nivo postojanja u vidu čiste energije, tako da je svemirski brod Sudbina nastavio da luta dalekim i neistraženim galaksijama i da se sve više udaljava od poznatog dela svemira. Ova serija zapravo počinje kada grupa naučnika pokušava da u tajnoj bazi koja je srivena na jednoj dalekoj i nenaseljenoj planeti dešifruju 9-ti simbol zvezdane kapije, za koji se još uvek ne znaju za šta služi i gde ih može odvesti. nakon iznenadnog napada ove baze od strane grupe nepoznatih napadača, suočeni sa njenim uništenjem, naučnici će uspešno dekodirati 9-ti simbol koji će ih odvesti pravo na ovaj super svemirski brod, a koji je stalno u pokretu putujući kroz hipersvemir i koji se nalazi daleko od Zemlje i daleko od bilo koje poznate galaksije u neistraženom delu svemira. Suočeni sa činjenicom da se nalaze na ovom brodu, milionima svetlosnih godina udaljeni od Zemlje, bez mogućnosti da se vrate, ova grupa ljudi nastojaće da u potpunosti osposobe sve sisteme na brodu i krenuće u istraživanje ovog dalekog dela svemira u kome su se našli.
  Preuzeto sa: http://prijevodi-online.org/
   
  Trailer:
  [TUBE]9NbBcLf1-jA[/TUBE]
   
   
  Makedonski prijevod radi: igorkrst