Murphy BrownPogledaj trailer!

TV serija

komedija (1988)

Murphy Brown

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
7,0
Murphy Brown

Naslov:

Murphy Brown

Godina:

1988

Žanr:

komedija

Trajanje:

30 min

Autor:

Diane English


Glavne uloge:


Candice Bergen
  >  Murphy Brown
Joe Regalbuto
  >  Frank Fontana
Charles Kimbrough
  >  Jim Dial
Faith Ford
  >  Corky Sherwood
Grant Shaud
  >  Miles Silverberg
Pat Corley
  >  Phil
Robert Pastorelli
  >  Eldin Bernecky
John Hostetter
  >  John
Lily Tomlin
  >  Kay Carter-Shepley
Ritch Brinkley
  >  Carl Wishnitski
Garry Marshall
  >  Stan Lansing
Christopher Rich
  >  Miller Redfield
Scott Bakula
  >  Peter Hunt
Alan Oppenheimer
  >  Eugene Kinsella
Janet Carroll
  >  Doris Dial

Opis:


Glavna zvijezda serije je Murphy Brown (Candice Bergen), istraživačka novinarka i TV voditeljica televizijske emisije FYI. Stalno društvo rade joj TV veteran, voditelj Jim Dial (Charles Kimbrough), neurotični TV reporter Frank Fontana (Joe Regalbuto) koji je ujedno i Murphyjin najbolji prijatelj, ali i konkurent, smotana novinarka i bivša Miss Corky Sherwood (Faith Ford) i mladi producent Miles Silverberg (Grant Shaud). Ekipa se često znala družiti i u kafiću čiji je vlasnik Phil (Pat Corley).

Kao i većina humorističnih serije prije i poslije, i ova je služila kao medij kojim se publika upoznala na aktualne društvene probleme.

Takva tema počela se spominjati već od prve epizode kad smo saznali da je glavna junakinja bivša alkoholičarka, a najkontroverznija je bila odluka da će Murphy Brown sama odgajati dijete. Koliko je to šokiralo javnosti govori i podatak da je 1992. američki potpredsjednik Dan Quayle izjavio da Murphy kao samohrana majka daje loš primjer američkoj javnosti jer djeca trebaju i očeve. No, njegova izjava je dočekana s podmijehom,a Candice Bergen mu je čak i zahvalila kad je te sezone primila Emmy za najbolju ulogu u humorističnoj seriji. Kasnije kontroverze bile su u posljednjoj sezoni kada je Muprhy Brown oboljela od raka dojke i počela konzumirati marihuanu u medicinske svrhe kako bi se borila od štetnih posljedica kemoterapije.

Kultna humoristična serija osvojila je preko 40 nagrada od kojih se izdvajaju 19 Primetime Emmyja i 3 Zlatna globusa (dvaput za Candice Bergen, jednom za najbolju humorističnu seriju).

Obradio/la:

Kneginja
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari
  • Coach

    Coach (1989)

    komedija, sportski

    Hayden Fox is the head coach of a university football team, and eats, sleeps and lives football. His partner, however, does not share his passion for the sport, which frequently causes friction in...
  • Wings

    Wings (1990)

    drama, komedija

    Brothers Brian and Joe Hackett attempt to run an airline on the New England island of Nantucket while surrounded by their various wacky friends and employees.
  • The Cool Kids

    The Cool Kids (2018)

    komedija

    Život trojice prijatelja u domu za stare narušava dolazak pridošlice.
  • 10 Items or Less

    10 Items or Less (2006)

    komedija

    Humoristična serija koja savršeno kombinira zamišljeni scenarij i improvizirane elemente. Priznati komičar koji se proslavio improvizacijama John Lehr tumači Leslieja Poola koji je naslijedio...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}