MaydayPogledaj trailer!

TV serija

drama, triler (2013)

Mayday

Ocena korisnika
-
6,7
Mayday

Naslov:

Krvavi svibanj

Godina:

2013

Žanr:

drama, triler

Glavne uloge:


Caroline Berry
  >  Jo Sutton
Aidan Gillen
  >  Everett Newcombe
Tom Fisher
  >  Seth Docker
Max Fowler
  >  Linus Newcombe
Koko Anglo
  >  Monty Hill
David Fynn
  >  James Spicer
Richard Hawley
  >  Richard Sutton
Nicola Harrison
  >  Amethyst
Jake Curran
  >  Lawrence
Matthew Ashforde
  >  PC Bryson
Daniel Coonan
  >  PC Simmons
Victoria Carling
  >  Sandra
Peter Firth
  >  Malcolm Spicer
Kerry Godliman
  >  Amelia
Jackson Bews
  >  Joe

Opis:


Kako je voljeti nekoga koga sumnjičiš za strašan zločin? 'Krvavi svibanj' izvrstan britanski je triler u pet nastavaka, priča o maloj zajednici od trenutka nestanka djevojke koja je krenula na prvosvibanjsku paradu i pretpostavlja se da je ubijena. To nije obično mjesto: to je mjesto koje se ponosi svojom individualnošću, utonulo u pogansku tradiciju, mjesto gdje još krune svibanjsku kraljicu. Ali ispod slikovite idile vreba zlokobni drugi svijet i mračne su šume prepune mitova. To je poznata priča, ali nije ispričana s gledišta protagonista, uspaničenih roditelja ili odlučne policije. Priča se raspleće očima onih koji gledaju izvana, očima promatrača. Priču priča pet likova koji sumnjiče znance, ali moraju šutjeti: Linus, Fiona, Steve, Gail i Dobri Seth.

Serija ispituje kako jedan događaj može snažno utjecati na cijelu zajednicu, ne samo na obiteljski dom, kako zauvijek mijenja živote. To je mjesto koje se mora suočiti s time da je nečiji muž, nečiji sin, počinio jeziv zločin. Ubojica je među njima, ubojica je jedan od njih. Nema policijskih ispitivanja, obdukcija ni istraga na mjestu zločina: te se drame događaju u pozadini. Umjesto toga predočen nam je sirov svakodnevni užas života s mogućim ubojicom, gdje je dom najstrašnije mjesto.

To je priča koja želi prizvati istinsko ozračje ubojstva i traga koje ono ostavlja na umu. Mlada mama, odlučna u nakani da zaštiti obitelj, špijunira susjeda. Mjesni se vođa ubije. Izopćenik se skriva u šumi. Muž, iskvaren svojim poslom, terorizira svoju obitelj. Tata ispod stuba skriva tajnu. Žena otkriva da zapravo nema pojma tko je njezin muž. Blizanka ubijene djevojke vidi njezinoga duha i nikad o tome ne prozbori ni riječi. I hoće li se ubojica, čiji identitet možda pogađate, a možda i ne, nekažnjeno izvući s ubojstvom? Zajednica je mit. Ne vjeruj nikomu.

Ben Court i Caroline Ip scenaristi su koji pišu za film i televiziju. Njihov debitantski uradak The Hole, prema romanu Guya Burta, s Keirom Knightley, Thorom Birch i Lawrenceom Foxom, postao je klasični tinejdžerski psihološki triler. Prvi dio njihova televizijskog serijala Whitechapel, trodijelnog trilera o ubojici koji oponaša Jacka Rasparača, na ITV-u je ostvario gledanost od više od 8 milijuna kad je prikazan u siječnju 2009. i 2010. je nominiran za nagradu Broadcast Award za najbolji novi program. Drugi dio bavio se povratkom Kraya na East End i serija je snimljena u ljeto 2011., sa šest jednosatnih nastavaka.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (2)
  • The Rack Pack

    The Rack Pack (2016)

    drama, komedija, sportski

    The story of the 1980s snooker rivalry between the flamboyant Alex Higgins and the methodical Steve Davis.
  • Identity

    Identity (2010)

    drama, kriminalistički, misterija

    A drama series following an elite police unit formed to combat the explosion of identity-related crime.
  • What Remains

    What Remains (2013)

    drama, misterija, triler

    A young couple move into an apartment only to find the body of a young woman that had been missing for 2 years but never registered as missing which leads to a deeper investigation into what actually...
  • Thorne: Sleepyhead

    Thorne: Sleepyhead (2010)

    drama, kriminalistički, misterija, triler

    Torn istražuje niz neobičnih napada na mlade žene. U trci s vremenom i u nastojanju da nađe zagonetnog serijskog ubicu vraćaju mu se noćne more iz prošlosti. Prve tri žrtve nađene su mrtve, ali...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • aleksayu
    eXtreme member
    17.09.2019. 19:42

       Da li je moguce, da niko ovo nije gledao?
      Moracu da probijem led.
  • icemaher
    The Legend Of
    05.03.2013. 00:14


    Mayday, drama, BBC 2013

    "Mayday" je drama o nestanku djevojke iz naoko idilične zajednice, nakon čega susjedi i dotadašnji prijatelji počnu sumnjičiti jedni druge za zlodjelo. Aidan Gillen će biti samohrani otac Everitt, a osim njega u ekipi su Sophie Okonedo ("The Slap") kao majka koja postaje špijunka, Peter Firth ("Obavještajci") kao vođa te male zajednice, te Lesley Manville ("Cranford") kao njegova žena.

    serijskiubojica.hr



    [TUBE]j2U6jIUdrQs[/TUBE]

    PREVODI

{{message}}

{{item.title}}