La pestePogledaj trailer!

TV serija

drama, kriminalistički, misterija, akcija, triler (2018)

La peste

Ocena korisnika
Odlično!
7,3
La peste

Naslov:

Kuga

Godina:

2018

Žanr:

drama, kriminalistički, misterija, akcija, triler

Trajanje:

50 min

Autor:

Alberto Rodríguez
, Rafael Cobos


Glavne uloge:


Sergio Castellanos
  >  Valerio Huertas
Pablo Molinero
  >  Mateo Núñez
Cecilia Gómez
  >  Eugenia
Manuel Morón
  >  Arquímedes
Luis Callejo
  >  Conrado
Tomás del Estal
  >  Monardes
Julián Villagrán
  >  Flamenco
Claudia Salas
  >  Escalante
Paco León
  >  Luis de Zúñiga
Estefanía de los Santos
  >  María de la O
Federico Aguado
  >  Pontecorvo
Melina Matthews
  >  Juana
Patricia López Arnaiz
  >  Teresa Pinelo (as Patricia López Arnaiz)
Patricia López Arnaiz
  >  Teresa Pinelo (as Patricia López Arnáiz)
Jesús Carroza
  >  Baeza

Opis:


U drugoj polovini 16. veka Sevilja je bila metropola Zapadnog sveta i glavna kapija za Ameriku u Evropi. Grad u kojem je bogatstvo sa lakoćom cvetalo zahvaljujući međunarodnoj trgovini, zlatu i srebru. Poznata kao "Veliki Vavilon", bila je dom za narode mnogih rasa i vera, za robove i slobodne ljude, za plemiće i plebejce, za lopove, prostitutke, trgovce i slobodne strelce, grad u kojem se govorilo 50 različitih jezika, ali i grad prepun nejednakosti, gladi i epidemija.
U toku jednog od naleta epidemije kuge nekoliko istaknutih članova seviljanskog društva će biti ubijeni. Mateo, bivši vojnik, se vraća u Sevilju ispunjavajući datu reč da će pronaći i izvući telo preminulog sina svog prijatelja iz grada. Nešto ranije, Mateo je bio prisiljen da pobegne kako bi se spasao jer ga je Inkvizicija osudila na smrt zbog štampanja zabranjenih knjiga. Po povratku u grad, jedan inkvizitor ga hapsi, ali mu obećava da će ga poštedeti ako razreši seriju ovih čudnih zločina.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (1)
  • El autor

    El autor (2017)

    drama, komedija

    Alvaro se rastaje od svoje žene, Amande, ushićene spisateljice bestselera, i odlučuje da se suoči sa svojim snom: da sam napiše jedan veliki roman. Ali on to nije u stanju da učini jer ne poseduje ni...
  • Crematorio

    Crematorio (2011)

    drama

  • The Bookshop

    The Bookshop (2017)

    drama

    U malom selu u Engleskoj 1959. godine, jedna žena odlučuje suprotno uljudnoj ali neumoljivoj volji i apatiji okoline, da otvori prvu knijižaru u kraju, što će dovesti čak i do političkih posledica.
  • Hernán

    Hernán (2019)

    biografski, drama, istorijski

    Radnja je smještena u 1519. godinu kada španjolski konkvistador Hernán Cortés (Óscar Jaenada) sa svojim trupama stiže na obale današnjeg Meksika gdje će se morati suočiti i s lokalnim demonima i s...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Vilin
    eXtreme member
    19.06.2019. 12:55
    Odlična krimi serija, koja me je u jednom momentu, zbog atmosfere i zapleta podsetila na film "Ime ruže", ali ipak nije dosegla taj nivo. Ambijenti sa blatnjavim ulicama i mračnim udžericama od dasaka i slame, su nevreovatno verno dočarani, kao i prikaz ubogih jadnih ljudi obolelih od kuge, sa groznim ranama i u samrtnim ropcima, tako da sam u određenim momentima imao utisak da čak osećam smrad i memlu tog prostora. S druge strane su tu raskošne palate u kojima žive bogataši i crkveni kler, ukrašene su mavarskim ornanetima, tepisima i nameštajem, Kostimi su autentični i dobro urađeni. Gluma prefinjena, likovi dobro iznijansirani. Priča ima odličan zaplet (po kome me je i podsetila na već pomenti film "Ime ruže"), progon i anatemisanje onih koji štampaju i čitaju zabranjene knjige, a to su one koje "teraju ljude da misle i da preispituju stvari", koketiranje sa Dostojevskim "samo jedno može da spasi čoveka iz njegove tame - lepota", se ipak rasplela malo drugačije, borbom za novac i moć, odnosno strahom katoličke crkve od jakog uticaja i širenja protestantizma među intelektualcima i plemićima. "Protestanti i katolici su isto. Jedino za šta njih briga je moć". Naravno da uvek raja strada u takvim bitkama, a moćnici ostaju moćnici, samo se povremeno sklone u senku kad je to neophodno, ali i dalje vladaju. Nigdar nije, a dak nekak nije i nigdar ne bu a da nkekak ne bu.

{{message}}

{{item.title}}