Everybody Loves Raymond

TV serija

porodični, komedija (1996)

Everybody Loves Raymond

Ocena korisnika
-
7,1
Everybody Loves Raymond

Naslov:

Svi vole Raymonda

Godina:

1996

Žanr:

porodični, komedija

Trajanje:

22 min

Autor:

Phil Rosenthal


Glavne uloge:


Brad Garrett
  >  Robert Barone
Patricia Heaton
  >  Debra Barone
Ray Romano
  >  Ray Barone
Doris Roberts
  >  Marie Barone
Peter Boyle
  >  Frank Barone
Madylin Sweeten
  >  Ally Barone
Sawyer Sweeten
  >  Geoffrey Barone
Sullivan Sweeten
  >  Michael Barone
Monica Horan
  >  Amy MacDougall
Andy Kindler
  >  Andy
Jon Manfrellotti
  >  Gianni
Monica Horan
  >  Amy Barone
Tom McGowan
  >  Bernie Gruenfelder
Georgia Engel
  >  Pat MacDougall
Katherine Helmond
  >  Lois Whelan

Opis:


Raymond Barone (Ray Romano), poznatiji pod nadimkom Ray, sportski je novinar koji živi u Lynbrooku na Long Islandu, zajedno sa svojom suprugom Debrom (Patricia Heaton) i klincima. Rayevi roditelji Marie (Doris Roberts) i Frank (Peter Boyle), te njegov brat Robert (Brad Garrett) žive točno preko puta, s time da gotovo više vremena provode kod Raya i Debre negoli u svojoj kući. Njihovi nenajavljeni dolasci, komentari o svemu i svačemu, te osjećaj stalne prisutnosti domaćine često nerviraju, ali izlaska nema, jer - obitelj je ipak obitelj!

Opušteni Ray si doduše ne dozvoljava ozbiljno doživljavati takve stvari, pa se gotovo u svakoj situaciji pokušava našaliti. Njegov najveći neprijatelj jest upravo brat Robert, kojega mama očito voli manje od Raya, te koji je zbog toga nesiguran i ljubomoran. Iako se često svađaju kao osnovnoškolci, braća se ipak jako vole i podržavaju - Ray se doista divi svome bratu, njujorškom policajcu.

Kultna humoristična serija „Svi vole Raymonda" ni petnaestak godina nakon svoje premijere ne prestaje zabavljati gledatelje diljem svijeta. Razlog tome jest što autori serije nikada nisu pokušavali publiku zavesti tehnološkim novotarijama - koje bi onda nužno nakon nekog vremena zastarjele - nego su komiku i šarm pronašli usred najčešćih ljudskih tema, a to su obiteljske i bračne zavrzlame. Autor Philip Rosenthal i glavni glumac Ray Barone većinu su likova i situacija utemeljili na onima iz vlastitih života, uz nešto nužne humoristične dorade. Kroz više od 200 epizoda raspoređenih u 9 serijskih sezona „Svi vole Raymonda" je publici pružila pregršt antologijskih scena u kojima se mnogi mogu prepoznati.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (1)
  • Roseanne

    Roseanne (1988)

    drama, porodični, komedija

    'Roseanne' is the story of a working-class family struggling with life's essential problems--marriage, children, money, and parents-in-law. A now-classic sitcom, the story circles around the Connor...
  • 3rd Rock from the Sun

    3rd Rock from the Sun (1996)

    porodični, komedija, naučna fantastika

    Nakon poprimanja ljudskog oblika, tim izvanzemaljaca koji sebe nazivaju obitelj Solomon počne razvijati ljudske emocije i karakterne nedostatke u prvoj sezoni znanstveno-fantastične humoristične...
  • The Nanny

    The Nanny (1993)

    porodični, komedija, ljubavni

    Fran Fine (FRAN DRESCHER) je Židovka nazalnog, plačljivog glasa iz Queensa koju su upravo zadesile brojne nesreće. Dobila je otkaz na poslu i istovremeno ju je ostavio momak. Rješenje za prvi problem...
  • Rules of Engagement

    Rules of Engagement (2007)

    komedija, ljubavni

    “Škola za parove” humoristična je serija o često zbunjujućim fazama veza promatranih katkad zamućenim pogledima nedavno zaručenoga para Adama i Jennifer, izmorenoga bračnog para Jeffa i Audrey te...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • luka0037
    The Legend Of
    21.10.2009. 14:25



    Jedan od najgledanijih sitkoma se vrti oko Rejmonda Baronea (Rej Romano), novinara iz Linbroka i njegove porodice. Opušten i luckasti Rej skoro ništa ne shvata ozbiljno i spreman je na šalu čak i u najtežim situacijama.


    Rej živi sa suprugom Debrom (Patriša Hiton), ćerkom Eli (Medlin Sviten) i blizancima Majklom (Sojer Sviten) i Džefrijem (Salivan Sviten). Rejevi roditelji Meri (Doris Roberts) i Frenk (Piter Bojl) i brat Robert (Bred Geret) žive prekoputa i često idu na živce Reju, a pogotovu Debri. Debru uglavnom najviše nervira Rejeva majka, Meri, koja stalno “bocka” Debru zajedljivim komentarima i mazi Reja koga očigledno voli više nego Roberta. Rej često balansira u sukobima i svađama, sem kada se on svađa sa bratom Robertom, razvedenim policajcem koji je nesiguran i ljubomoran na Reja ali su njih dvojica i pored sitnih čarki veoma vezani jedan za drugog. Otac Frenk je gunđalo koje ne voli da pokazuje svoja osećanja, ali se u pojedinim situacijama vidi koliko on voli svoju porodicu.

    Ova simpatična porodica je pridobila ogromnu publiku i veliki broj nagrada upravo zato što se bilo ko može poistovetiti sa njihovim problemima i dogodovštinama. A oni sve te situacije rešavaju uz puno humora, pokazujući da i najteži momenti u životu imaju svoju smešnu stranu.


    Trajanje epizode: 25 min
    Žanr: komedija
    Zemlja: SAD
    Godina: 1996
    Autor: Philip Rosenthal
    Uloge:
    Ray Romano - Raymond "Ray" Barone
    Doris Roberts - Marie Barone
    Patricia Heaton - Debra Barone
    Brad Garrett - Robert Barone
    Peter Boyle - Frank Barone
    Madylin Sweeten - Ally Barone
    Sawyer Sweeten - Geoffrey Barone
    Sullivan Sweeten - Michael Barone

    Linkovi:
    http://www.imdb.com/title/tt0115167/

    http://www.everybodylovesray.com/

    [TUBE]_SN1Vgdl4BQ[/TUBE]

    prevod radi vojabanja ,zizu1109


    Link ka prevodima

    CSInvestigator2013-11-27 18:30:58

{{message}}

{{item.title}}