BewitchedPogledaj trailer!

TV serija

porodični, komedija, ljubavni, fantazija (1964)

Bewitched

Ocena korisnika
-
7,5
Bewitched

Godina:

1964

Žanr:

porodični, komedija, ljubavni, fantazija

Trajanje:

25 min

Autor:

Sol Saks


Glavne uloge:


Elizabeth Montgomery
  >  Samantha Stephens
Agnes Moorehead
  >  Endora
David White
  >  Larry Tate
Dick York
  >  Darrin Stephens
Dick Sargent
  >  Darrin Stephens
Erin Murphy
  >  Tabitha Stephens
George Tobias
  >  Abner Kravitz
Kasey Rogers
  >  Louise Tate
Erin Murphy
  >  Tabatha Stephens
Sandra Gould
  >  Gladys Kravitz
Alice Pearce
  >  Gladys Kravitz
Marion Lorne
  >  Aunt Clara
Elizabeth Montgomery
  >  Serena
Mabel Albertson
  >  Phyllis Stephens
Bernard Fox
  >  Dr. Bombay

Opis:


Bewitched je američki televizijski sitcom fantastične tematike koji se originalno prikazivao na ABC-u od 1964. do 1972. Glavne zvijezde su bile Elizabeth Montgomery, Dick York (1964-1969) i Dick Sargent (1969-1972).

Serija (prvotno zamišljena pod naslovom The Witch of Westport) se bavila miješanim brakom vještice Samanthe Stephens (koju je tumačila Elizabeth Montgomery) te smrtnog čovjeka po imenu Darrin (koga je glumio Dick York, a u kasnijim sezonama Dick Sargent). Autori su nastojali da, kombinirajući žanr fantastike i romantične komedije, pokažu kako prava ljubav može preživjeti sva iskušenja, čak i kada je u pitanju ljubav između čovjeka i vještice.
Glavne probleme Stevensovima je pravila Samanthina majka Endora (Agnes Moorehead), koja se, kao i ostatak porodice, protivila braku te koristila svoje magične moći kako bi ga natjerala da je ostavi.

Osim bračnim parom, serija se bavila i sa širom rodbinom glavnih junaka, a kroz neke od njih se bavila i društvenim pitanjima, odnosno društvenim promjenama koje su u to vrijeme pogađale Ameriku. Tako je Endori kao životni suputnik dan Maurice (Maurice Evans), koji živi pod krinkom glumca i često javno izlazi s ženama mlađim od sebe, čime se sugeriralo da su Samanthini roditelji razvedeni.

Obradio/la:

Kneginja
 • Pogledajte slične sadržaje
 • Komentari (1)
 • The Addams Family

  The Addams Family (1964)

  porodični, komedija, horor

  The Addams Family is not your typical family: it takes delight in most of the things of which normal people would be terrified. Gomez Adams is an extremely wealthy man and is able to indulge his wife...
 • Little House on the Prairie

  Little House on the Prairie (1974)

  drama, porodični, ljubavni, vestern

  Godina je 1878. U tijeku je osvajanje zemlje, a među mnogima koji su u potrazi za novim životom na novoj zemlji je i obitelj Ingalls: Charles, njegova mlada žena Caroline i njihove tri kćeri - Mary...
 • I Dream of Jeannie

  I Dream of Jeannie (1965)

  porodični, komedija, fantazija

  Radnja serija vrti se oko NASA-ina astronauta kapetana Tonyja Nelsona (Larry Hagman) koji postaje gospodarom duha iz boce koji ima oblik lijepe žene po imenu Jeannie (Barbara Eden).
 • Lost in Space

  Lost in Space (1965)

  porodični, komedija, fantazija, naučna fantastika, avantura

  Godine 1997, Zemlja je prenaseljena. Profesor John Robinson, njegova žena Maureen, deca (Judy, Penny i Will) i Don West izabrani su da otputuju na treću planeta sazvežđa Alpha Centauri i tamo...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • 01.07.2013. 21:22

  Bewitched (1964)
   
   

   

  Žanr:
  komedija, porodična, fantazija
   
  Uloge:Elizabeth Montgomery, Agnes Moorehead, David White, Dick York

  Jezik: engleski
   

  Radnja:

  Serija se bavila miješanim brakom vještice Samanthe Stephens, te smrtnog čovjeka po imenu Darrin. Autori su nastojali da, kombinirajući žanr fantastike i romantične komedije, pokažu kako prava ljubav može preživjeti sva iskušenja, čak i kada je u pitanju ljubav između čovjeka i vještice. Glavne probleme Stevensovima je pravila Samanthina majka Endora, koja se, kao i ostatak porodice, protivila braku te koristila svoje magične moći kako bi ga natjerala da je ostavi.

  Izvor: http://sh.wikipedia.org  IMDB
  [TUBE]http://www.youtube.com/watch?v=E-ohq2GsK9A[/TUBE]


  TITLOVI