Utomlennye solntsemPogledaj trailer!

Film

drama, ratni (1994)

Utomlennye solntsem

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
8,079%
Utomlennye solntsem

Naslov:

Varljivo sunce

Godina:

1994

Žanr:

drama, ratni

Trajanje:

135 min

Režija:

Nikita Mikhalkov

Scenario:

Rustam Ibragimbekov
, Nikita Mikhalkov


Glavne uloge:


Nina Arkhipova
  >  Elena Mikhaylovna
Vladimir Belousov
  >  Sotrudnik NKVD
Ingeborga Dapkunaite
  >  Marusya
Vladimir Ilin
  >  Kirik
Alla Kazanskaya
  >  Lidiya Stepanovna
Svetlana Kryuchkova
  >  Mokhova
Avangard Leontev
  >  Shofer
Oleg Menshikov
  >  Dmitriy
Nikita Mikhalkov
  >  Sergey
Nadezhda Mikhalkova
  >  Nadya
André Oumansky
  >  Filipp (as Andre Umanskiy)
Lyubov Rudneva
  >  Lyuba
Vladimir Ryabov
  >  Ofitser NKVD
Vyacheslav Tikhonov
  >  Vsevolod Konstantinovich
Inna Ulyanova
  >  Olga Nikolaevna

Opis:


Mihalkov najpoznatiji film Varljivo sunce iz 1994. godine, obrađuje napetu atmosferu za vrijeme Staljinovih čistki.

Sergej Kotov je ostareli pukovnik sovjetske crvene armije koga u njegovom rodnom mestu posećuje agent političke policije mitja pokušavajući da nađe dokaze za njegovu smenu i progonstvo u Sibir.

Jeste li znali da …

– Saznavši za pripremu za snimanje filma „Varljivo sunce“, glavna glumica Ingeborga Dapkunaite sama je pronašla Mihalkova i predložila da igra ulogu Marusje. U to vreme Mihalkov nije ni znao za tu glumicu, a osim toga, ulogu je već namenio Jeleni Jakovljevoj. Presudio je osmeh Ingeborge, videvši ga, Mihalkov je konačno odlučio ko će odigrati glavnu žensku ulogu.

– Snimanje „Varljivog sunca“ se odužilo. Već je nastupila jesen, a po scenariju filma, radnja je trebala da se odvija tokom toplih letnjih dana. Da bi nastavio snimanje, Mihalkov je naručio na hiljade jarko zelenih veštačkih listova, koji su pažljivo prikačeni na već gole grane drveća.

– Scena ubistva šofera, poseban je ponos Nikite Mihalkova. Deset minuta snimljeno je u jednom kadru, bez montaže. Scena počinje na vratima automobila, a u kadru se nalazi prebijeni Nikita Mihalkov, odnosno pukovnik Kotov. Zatim sledi rasprava sa vozačem, a scena se završava panoramom na plakat na kome se nalazi Staljin. Pri čemu niko od gledalaca nije primetio da scena nije prekidana, što potvrđuje brilijantnu tačnost i uigranost ekipe „Varljivog sunca“.

– Za vreme snimanja filma, Nikitinoj Nađi je bilo samo 7 godina. Ona se veoma požrtvovano odnosila prema svojoj ulozi. Dok je snimana početna scena, ona kada se sva porodica pari u sauni, Nada je do poslednjeg trena skrivala da joj je veoma vruće u sauni (uplašila se da je neće snimiti). I odmah posle uzvika „snimljeno“, malena devojčica više nije mogla da izdrži. Pala je na pod onesvešćena od toplote.

Obradio/la:

Kneginja
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari
  • Antonia

    Antonia (1995)

    drama, komedija

    In an anonymous Dutch village, a sturdy, strong-willed matriarch looks back upon her life, the generations of family and friends gathered around her table, and ponders the cyclical nature of time.
  • Utomlennye solntsem 2

    Utomlennye solntsem 2 (2011)

    drama, ratni

    1943. godina. Kotov se nalazi u kažnjeničkom bataljonu. Neprestani samoubilački juriši na nemačko utvrđenje ne donose nikakve rezultate. Tokom jednog juriša, Mitja koristi opšti metež na liniji...
  • Rodnya

    Rodnya (1982)

    drama, komedija

    Film u ironičnom maniru govori o složenim odnosima međusobno bliskih ljudi. Glavna heroina filma dolazi iz sela u grad da spase poljuljani brak svoje ćerke. Ona ima najbolje namere i zato ne shvata...
  • Solnechnyy udar

    Solnechnyy udar (2014)

    drama

    Sunčanica je "vremeplov" koji nas vodi u dvadesete godine prošlog veka, na Krim, odakle se posle građanskog rata evakuiše Bela armija. Rat je završen, izgubljen, nema pucnjave, više niko nikoga ne...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}