The Tree of LifePogledaj trailer!

Film

drama, fantazija (2011)

The Tree of Life

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
Tako-tako
6,784%
The Tree of Life

Naslov:

DRVO ŽIVOTA

Godina:

2011

Žanr:

drama, fantazija

Trajanje:

139 min

Režija:

Terrence Malick

Scenario:

Terrence Malick


Glavne uloge:


Brad Pitt
  >  Mr. O'Brien
Sean Penn
  >  Jack
Will Wallace
  >  Architect
Fiona Shaw
  >  Grandmother
Jessica Chastain
  >  Mrs. O'Brien
Nicolas Gonda
  >  Mr. Reynolds
Cole Cockburn
  >  Harry Bates
Tye Sheridan
  >  Steve
Hunter McCracken
  >  Young Jack
Jessica Fuselier
  >  Guide
Bryce Boudoin
  >  Robert
Laramie Eppler
  >  R.L.
Jimmy Donaldson
  >  Jimmy
Kelly Koonce
  >  Father Haynes
Kameron Vaughn
  >  Cayler

Opis:


Terens Malik, priznati reditelj filmskih klasika „Badlands“, „Dani raja“ i „Tanka crvena linija“, snimio je impresionističku priču o jednoj porodici sa američkog srednjeg zapada iz 1950-ih godina. Film od nevinog detinjstva do otrežnjujućeg odraslog doba prati životni put najstarijeg sina Džeka (Bred Pit), koji pokušava da razreši komplikovani odnos sa svojim ocem. Džek (kao odraslog ga glumi Šon Pen) je izgubljena duša koja u modernom svetu traži odgovore na pitanja porekla i smisla života, istovremeno dovodeći u pitanje postojanje sudbine. Kroz Malikov autorski pečat, vidimo kako surova priroda i duhovna toplina oblikuju ne samo naše pojedinačne i porodične živote, već i sav život.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (12)
  • Babel

    Babel (2006)

    drama

    Tragičan događaj pokrenut će niz događaja koji će uticati na četiri porodice iz različitih kultura u udaljenim delovima sveta. Američki bračni par doživi tragediju u Maroku koju su nehotice...
  • Days of Heaven

    Days of Heaven (1978)

    drama, ljubavni

    Godina je 1916. Nakon sukoba sa nadređenim Bil je prisiljen da napustiti grad. Zajedno sa devojkom Ebi, mlađom sestrom Lindom, ujedno i naratorom u filmu, seli se u Teksas. Tamo se zapošljava kod...
  • Badlands

    Badlands (1973)

    drama, kriminalistički, akcija

    Dok tijekom prve polovine 70-ih godina kao smetlar radi u jednom gradiću u Južnoj Dakoti, siromašni Kit Carruthers jedenog dana na ulici upozna srednjoškolku Holly Sargis, 15-godišnjakinju koja živi...
  • The New World

    The New World (2005)

    biografski, drama, istorijski, ljubavni

    Film prikazuje prve korake belog čoveka u Novom svetu. Upoznajemo se sa Amerikom na samom početku 17. veka, tada još netaknutom divljinom kojom vladaju indijanska plemena. Njihovi međusobni odnosi...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    20.07.2019. 18:58
    Prvo da naglasim da je ovo ličan stav i da poštujem sve kojima se ovaj film dopao. Respect.

    Gledao sam film bez nekog prethodnog saznanja ko je režiser... Video trailer, ok je, ajde... Ali se potpis režisera video odmah u prvoj sceni.
    Domaćica kojoj tokom monologa fali puška i šlem i Guadalcanal. Jedan od mojih omiljenih filmova, Tanka crvena linija, pitanje o postojanju, smislu života u ratnom vihoru kad se pojedinac pita da li će biti živ sutra.

    Kritike: poluautobiografski film reditelja, njegovo znanje iz filozofije, mudre misli Svetog Avgustina i ostalih svetaca,... Skoro bez narativa... sličice iz detinjstva glavnog junaka i apsolutno neznanje o 99% stvari, ili ih samo nagađamo. Dolazi poštar, predaje pismo majci... Ili telegram ili šta već... i to je to. Znamo posledicu, ne znamo uzrok smrti njenog sina. Ubistvo, samoubistvo, pogibija u ratu, saobraćajka, bolest,... šta već... Ništa. O 18-19 godina momku ne znamo skoro ništa sem sličica iz srednjeg detinjstva. Znamo za gitaru, znamo za po koji sitan nestašluk... Njegovo sazrevanje, odrastanje, odnos koji se menja ili ostaje isti prema porodici - ništa, zero, ništica, ničevoj, nada, nijente, tipota, nihts,... A sve se vrti oko njegove sudbine.

    Ne bogohulim, ali svi se sete Boga kad im zatreba. Svi pitaju "zašto" kad se nešto desi. Niko ne pita "zašto" kad dobije 100 miliona dolara na lutriji. Terens Malik je jednu porodičnu dramu umesto da je okviri raširio kosmički. Vulkani, planete,... ebeni dinosaurusi. Kritika se posebno bavila tim detaljem, zašto je predator poštedeo drugog (biljojeda ili šta već)? Pa nije bio gladan. Nema tu filozofije. Dinosaurus ima emocije, misli, namere,.. Jok. Ima samo nagon za glađu i za parenjem inače bi snimao ovaj film o sebi. Dakle, sve van porodice nije ni trebalo da se snima divio se (ili kopirao kako kažu kritičari) ovom ili onom kolegi režiseru.

    Filozofija oca je dijametralno suprotna od majčine. To je ok, Ali nas teši da eto i roditelji pre 50-60 godina nisu imali vremena za svoju decu. Ili nisu znali. Ocu porodice je bitno da ga njegov sin zove "ser". I šta je postigao kao roditelj. Kako su oba roditelja uticala na rast i razvoj svoje dece? Da im kažu šta je dobro a šta loše a da nije propoved u crkvi već njihovo iskustvo. Bred i Džesika su odlično odigrali svoje role ali opet... fali priča. A dobra priča je suština dobrog filma. Ne kadriranje, art fotografije, odlična režija. Fali scenario. Zato jer se ovaj film gleda uz uputstvo za gledanje.

    Šon Pen je bio fikus u filmu. Postoje samo nagađanja šta je postao i kako je navodno postao to što je postao kao odrasla osoba. Publika to ne vidi.

    Simpatična prosečna porodična drama. Ono kad ti sudbina podeli karte i dodeli roditelje O' Brajen. A ni to nije neispravljivo kad se dete osamostali i napusti roditeljski dom. Amerikanci imaju svoj stil vaspitanja deteta, Balkan ima svoj. Ovo je američki film.

    IMDB: 6,8   Titlovi: 6,7 Lična: 6,6
  • Atrahasis
    Junior translator
    14.02.2018. 18:24
    Vrhunski film.


    [TUBE]a-3Q8c73ziA[/TUBE]
    Atrahasis2018-07-09 15:34:29
  • Stole Haringa
    eXtreme member
    14.02.2018. 17:32
      Istina.

{{message}}

{{item.title}}