The Little Girl Who Lives Down the Lane

Film

drama, misterija, triler (1976)

The Little Girl Who Lives Down the Lane

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
7,190%
The Little Girl Who Lives Down the Lane

Godina:

1976

Žanr:

drama, misterija, triler

Trajanje:

94 min

Režija:

Nicolas Gessner

Scenario:

Laird Koenig


Glavne uloge:


Jodie Foster
  >  Rynn
Martin Sheen
  >  Frank Hallet
Dorothy Davis
  >  Town Hall Clerk
Jacques Famery
  >  Bank Clerk
Clesson Goodhue
  >  Bank Manager
Scott Jacoby
  >  Mario
Mary Morter
  >  Teller
Hubert Noël
  >  Bank Clerk (as Hubert Noel)
Mort Shuman
  >  Miglioriti
Alexis Smith
  >  Mrs. Hallet
Julie Wildman
  >  Teller

Opis:


U ovom kanadskom trileru, Jodie Foster je povučena, vatrena i samostalna tinejdžerka koja živi sama u kući svog oca. Kada se pojave gosti, ona im objašnjava da je njezin otac na poslovnom putu. On je doista na putu, ali otputovao je mnogo dalje no što se čini. Fosterova, odlučna da zadrži svoju neovisnost, poduzet će što god je potrebno kako bi sačuvala tajnu, što će znatiželjna susjeda Alexis Smith, nažalost, iskusiti na vlastitoj koži. Nova prijetnja pojavit će se u obliku pedofila Martina Sheena, koji pokušava dovesti djevojčicu u neugodnu situaciju. Fostorovoj pomaže neshvaćeni tinejdžer Mario (Scott Jacoby). Laird Koenig sam je adaptirao svoj roman za veliko platno.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (1)
  • Sweet Hostage

    Sweet Hostage (1975)

    drama, ljubavni

    An escaped mental patient kidnaps an illiterate teenage farm girl and takes her to his mountain hide-away, where they soon become friends and, eventually, lovers.
  • Foxes

    Foxes (1980)

    drama

    Four best friends, with four different personalities, have issues of their own. Deidre is fascinated by her sexuality and has many boyfriend problems. Madge is unhappily overweight and has...
  • Kamen

    Kamen (2012)

    triler

    When a well-known businessman is kidnapped 7 year old son, he had no idea what it is waiting for the test. It turns out that the mysterious thief needs no redemption, and his only requirement is to...
  • Return to Green Acres

    Return to Green Acres (1990)

    komedija

    TV movie that reunites most of the show's cast members. The Douglases move back to New York. But when Haney tries to get everyone's property so that a developer can build on them, the residents go to...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Vvesko
    eXtreme member
    28.07.2016. 22:25

    The Little Girl Who Lives Down the Lane (1976)




    Režija: Nicolas Gessner
    Scenarij: Laird Koenig
    Žanr: Triler
    Jezik: Engleski
    Država: Kanada, Francuska
    Trajanje: 100 minuta

    Uloge:
    Jodie Foster, Martin Sheen, Alexis Smith, Scott Jacoby, Dorothy Davis... 

    The Little Girl Who Lives Down the Lane je sada već kultni film, koji je inače snimljen po istoimenoj knjizi, a nakon što je igran pozorišni komad istog naziva. Film opisuje život trinaestogodišnje devojčice koja sama živi u očevoj kući i simulira svojoj okolini njegovo prisustvo. Kako tako nešto nije moguće raditi doveka, a posebno to ne može poći za rukom jednoj devojčici, ubrzo nastaju veliki problemi.
    Film počinje kada Rynn Jacobs (Jodie Foster) sama slavi svoj 13-ti rođendan a u neplaniranu posetu joj stiže gazdaricin sin Frank (Martin Sheen), inače momak sumnjivog ponašanja i, kako se priča po selu, pedofil. Rynn se trudi na sve načine da ostavi utisak kako joj je otac prisutan u kući, samo je pre vremena otišao u svoju sobu na sprat da piše poeziju. Ovaj put se otarasila Franka ali maloletnoj devojčici bez nadzora odraslih nije lako snaći se u daljem životu. Podizanje novca iz banke, plaćanje kirije, kontakti sa lokalnom policijom i ostale stvari nisu nimalo jednostavne za jednu devojčicu a njena objašnjenja zašto je otac uvek “gore u sobi” svakim danom su sve manje ubedljiva. Nakon jednog nesrećnog slučaja stvari se dodatno komplikuju a leš treba negde sakriti.
    Kao dobrodošla podrška u Rynnin život ulazi Mario, tinejdžer koji se trudi da postane mađioničar, a između ostalog je i nećak lokalnog šerifa, što neće biti za zanemarivanje. Njih dvoje odmah postaju prijatelji, a prijateljstvo kasnije vodi i u ljubavnu vezu što je prikazano i kroz jednu provokativnu erotsku scenu, gde je tada 14-togodišnja Jodie Foster naravno imala dublerku, svoju sedam godina stariju sestru. I pored Mariove pomoći situacija oko Rynn postaje sve beznadežnija i bezizlaznija a finale filma ostavlja mogućnost diskusije koja traje i dan danas, skoro četiri decenije nakon pojavljivanja filma.
    izvor:hororsf

    [TUBE]RbWQ7ecJct0[/TUBE]



    Vvesko2016-07-28 22:29:09

{{message}}

{{item.title}}