Super Cute AnimalsPogledaj trailer!

Film

dokumentarni (2015)

Super Cute Animals

Ocena korisnika
-
7,6
Super Cute Animals

Naslov:

Dražesne životinje

Godina:

2015

Žanr:

dokumentarni

Trajanje:

60 min

Režija:

Chloe Pearne

Scenario:

Louise Ferguson
, Abigail Lees


Glavne uloge:


Gordon Buchanan
  >  Himself - Presenter
K. Anna I. Nekaris
  >  Herself - Primatologist (as Dr. Anna Nekaris)
Marina Davila-Ross
  >  Herself - Comparative Psychologist (as Dr. Marina Davila-Ross)
Myrtille Bakouche
  >  Narrator (voice)
Karl Meyer
  >  Himself - Marine Biologist
Iain Staniland
  >  Himself - British Antarctic Survey (as Dr. Iain Staniland)
Don Powers
  >  Himself - Physiological Ecologist (as Dr. Don Powers)

Opis:


Bilo da je riječ o njihovu izgledu ili o načinu ponašanja, svijet je pun nevjerojatno ljupkih životinja. Ovaj film upoznaje vas sa znanošću koja objašnjava zašto one izgledaju tako ljupko. Zašto je više od dva milijuna ljudi pogledalo malenu pandu kako kiše, ili zašto je žaba koja cvili dobila više od 11 milijuna pregleda na internetu? Zašto mi na neke životinjske vrste reagiramo tako emotivno?

Ovaj film otkriva zašto je svaka osobina koju mi tako volimo zapravo dio tajne strategije preživljavanja. Golema se panda ističe svojim lijepim šarama, ali neobičnom je zapravo čini njezina velika, okrugla glava. I dok je nama taj izgled plišanoga mede neobično privlačan, u pandinu je slučaju ta velika glava rezultat nekoliko milijuna godina evolucije i borbe za opstanak.

Ali pandina velika, okrugla glava nije jedina privlačna osobina u tajnoj biologiji. Malena pustinjska lisica ima, za svoju veličinu, nesrazmjerno velike uši. Ali bez njih ona ne bi mogla preživjeti usred Sahare.

U Keniji susrećemo mlade slonove koji tek uče pravilno upotrebljavati svoje surle i otkrivamo iznenađujuću tajnu pingvinova smiješnoga geganja. Susrećemo i Eli, petogodišnju ženku čimpanze iz čijega kikotanja možemo mnogo toga doznati o našoj vlastitoj evoluciji, i doznajemo kako sićušni kolibrić, tiho hrčući, štedi energiju koja mu je potrebna da preživi noć.

Jer svaki taj detalj koji je nama tako simpatičan - bila to glava pokrivena krznom, smiješno geganje ili simpatično hrkanje - ovim je životinjama od životne važnosti.

Obradio/la:

bojan969
  • Komentari (1)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • titlovi.com
    Approval team
    15.07.2018. 09:28
    20miki09 hvala za prevod👍

{{message}}

{{item.title}}