SlavaPogledaj trailer!

Film

drama (2016)

Slava

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
Loše
7,7
Slava

Godina:

2016

Žanr:

drama

Trajanje:

101 min

Režija:

Petar Valchanov
, Kristina Grozeva

Scenario:

Petar Valchanov
, Kristina Grozeva
, Decho Taralezhkov


Glavne uloge:


Nikola Dodov
  >  Fuel Thief #1
Margita Gosheva
  >  Julia Staykova
Ivan Savov
  >  Minister Kanchev
Tanya Shahova
  >  Pepa
Mira Iskarova
  >  Galya
Dimitar Sardzhev
  >  Cameraman
Milko Lazarov
  >  Kiril Kolev
Hristofor Nedkov
  >  Porter
Stefan Denolyubov
  >  Tzanko Petrov
Decho Taralezhkov
  >  Krasi
Deyan Statulov
  >  Ivan
Ana Bratoeva
  >  Ani
Dr. Georgi Stamenov
  >  Himself
Stanislav Ganchev
  >  Misho

Opis:


Canko Petrov, radnik na željeznici, pronalazi milion leva na željezničkoj pruzi. On odlučuje da čitavu sumu novca vrati u policiju, a država ga nagrađuje sa novim ručnim satom, koji ubrzo nakon toga prestaje da radi. U međuvremenu, Julija Staikova, direktor PR sektora u Ministarstvu saobraćaja, gubi Petrov stari sat. Tu počinje njegova očajnička borba da povrati svoj stari sat, kao i svoje dostojanstvo.

Obradio/la:

bojan969
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (8)
  • Powidoki

    Powidoki (2016)

    biografski, drama, istorijski

    Strastveni biografski film Andžeja Vajde o avangardnom umetniku, Vladislavu Stržeminskom, koji se borio protiv staljinističke rigidnosti i sopstvenog invaliditeta kako bi unapredio svoja progresivna...
  • Urok

    Urok (2014)

    drama

    Snažna socijalna drama o mladoj učiteljici u malom bugarskom gradu. Nadežda je profesorica engleskog u srednjoj školi blizu Sofije. Šokirana informacijom o krađi koju je počinio netko od njenih...
  • The Square

    The Square (2017)

    drama, komedija

    Satirična drama kroz koju se reflektuje naša stvarnost. Zajedništvo, moralna hrabrost i potreba za egocentrizmom, u jednom nesigurnom svetu. Christian je uspešni kustos muzeja moderne umetnosti. Živi...
  • Chemi Bednieri Ojakhi

    Chemi Bednieri Ojakhi (2017)

    drama

    U patrijarhalnom gruzijskom društvu tri generacije jedne porodice pod istim krovom. Šta se dešava kad jedna 52-godišnjakinja iznenada odluči da ode iz sve te gungule i počne novi život...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • 2b0rn0t0b
    eXtreme member
    02.06.2020. 10:35

    Već sam na portalu pisao o ovom filmu, čini mi se na stranici Dnevnik gledanja filmova, ako se ne varam, pa ne bih da se ponavljam. 

    "Slava" mi se veoma dopala, reč je o izvrsnoj satiri i socijalnoj drami i svakako je ne bi trebalo propustiti. 

    Meni se, ipak, više dopao njihov prethodni film. U originalu se zove "Urok", prevedeno na engleski "Lesson", iliti po naški - "Lekcija".

    "Urok" je nešto teži i ozbiljniji film, snimljen u poludokumentarističkom, cinema verite ključu, oštar, takođe satiričan, ali od one opore vrste satire. Igra ista glumačka ekipa.

    Sad vidim da je ovaj rediteljski tandem snimio i svoj treći film - "Baštata" ("Father" ili "Otac"). Bacam se smesta na njegovo pronalaženje.

    p.s. gledao sam nekoliko sjajnih bugarskih filmova, od kojih bi filmofilima preporučio sledeća dva :

    "Ave" Konstantina Bojanova i "Bezbog" Ralice Petrove.


  • Vilin
    eXtreme member
    02.06.2020. 08:38
    Sasvim korektna socijalna drama, dobro odglumljena, sa zaista, što Danilo reče, nelogičnom i bespotrebnom završnom scenom koja je umanjila opšti (po meni dobar) utisak filma. Nisam gledao druge filmove ovog rediteljskog tandema, ali na osnovu recenzija ostalih mjihovih filmova, čini mi se, da im je uzor Ken Louč.Vilin2020-06-02 08:43:34
  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    26.08.2019. 22:00
    Solidan početak, aktuelna tematika, slab završetak.
    Ne znam u koji žanr bih smestio ovaj film. Drama (malog čoveka), verovatno.
    Pokušaj da se ovesmisli i ismeje i ono malo čestitosti, morala i ljudskosti koje je još ostalo u narodu.

    Čini mi se da živimo u vremenu kada država vrlo malo ili nimalo ne ulaže u svog građanina, državljanina, člana društva.
    Država je tu samo kad treba nešto da naplati, uzme, nametne,... I naravno da se čovek postavlja onako kako se država postavi prema njemu.
    Vlast sigurno ne može biti idealna (ma gde u svetu) ali treba da teži tome. Da štiti svog građana, sva njegova ljudska i građanska prava. Jer zadovoljan građanin je temelj zdravog i progresivnog društva.
    Ako se tolerišu krađa, mito, korupcija, nesloboda, spin,... ako se kaže da je diploma samo običan papir a da je iskustvo bitnije od toga onda imamo urušavanje društvenih vrednosti i raspad sistema.

    Tranzicija je umesto pojma za progres / promenu nabolje postala sinonim za lopovluk, bogaćenje pojedinaca, rastakanje državne imovine, prirodnih bogatstava i resursa jedne države.
    Naravno, niko i ne pomišlja ili to ne želi da vidi kako će neko društvo i država izgledati za 10, 20, 50, 100 godina.

    Složio bih se sa komentarom AlekseYu, s tim što mi je sasvim ok što je fokus na ženi PR-u, na Juliji kao delu državnog aparata. Naravno, mogli su da prodube i profil železničara Canko Petrova. Ipak mi je poprilično neubedljiv razvoj ženskog lika. Nisam primetio katarzu, prelomni trenutak zbog jedne vesti. Za nju je Petrov bio apsolutno nebitan i prolazan lik. Takav profil PR-a gazi po mrtvima i ne okreće se. Takođe mi je i završna scena nejasna, nelogična i bespotrebna. Konačno, on je mogao da pretpostavi da njegove izjave imaju ili će imati određene posledice. Julija nije kriva za to.

    Očekivao sam ipak mnogo više od ovog filma. Ali, realno, to je bugarska produkcija, na sličnom kalupu kao i naša (balkanska) koja vrti socijalne drame od '45 nadalje.

{{message}}

{{item.title}}