Sivi kamion crvene boje

Film

komedija, ljubavni, avantura, ratni (2004)

Sivi kamion crvene boje

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
7,4
Sivi kamion crvene boje

Naslov:

SIVI KAMION CRVENE BOJE

Godina:

2004

Žanr:

komedija, ljubavni, avantura, ratni

Trajanje:

95 min

Režija:

Srdjan Koljevic

Scenario:

Srdjan Koljevic


Glavne uloge:


Dragan Bjelogrlic
  >  Svabo
Milan Delcic
  >  Doktor
Bogdan Diklic
  >  Pop
Bojan Dimitrijevic
  >  Vojni policajac
Uros Djuric
  >  Rambo
Milutin 'Mima' Karadzic
  >  Sredoje (as Milutin Karadzic)
Toma Kuruzovic
  >  Starac I
Boris Milivojevic
  >  Grbavi
Srdjan 'Zika' Todorovic
  >  Ratko (as Srdjan Todorovic)
Zeljko Bozic
  >  Chief of slovenian Soldier
Aleksandra Balmazovic
  >  Suzana
Djordje Brankovic
  >  Sef momaka
Michael Weitz
  >  Vojni instruktor II
Raphael Biotteau
  >  Crnce
Zoran Brkljac
  >  Pevac

Opis:


Jun 1991. godine. Poslednji dani mira u Jugoslaviji. Ratko, momak iz Bosne, potpuni daltonista, iz zabave krade kamion. Suzana, devojka iz Beograda, saznaje da je u drugom stanju i odlučuje da ode u Dubrovnik na nekoliko dana da zaradi novac za abortus. Dok je stopirala, Ratko zamalo da je pregazi I tako su putovanje nastavlili zajedno. Etnički sukob bio je neizbežan, ali daltonista "moron" i temperamentna gradska devojka ne mogu da shvate razliku između suprotstavljenih strana. Kada još više upadnu u nevolje, ona hoće da ide kući, ali sada je prekasno za to jer - Ratko je zaljubljen u nju. Povratka više nema, a ona će otkriti da je ljubav čudo i da boje ne znače ništa.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (3)
  • Jagoda u supermarketu

    Jagoda u supermarketu (2003)

    komedija, akcija, ljubavni, avantura

    Ex-soldier, Marko, storms supermarket and takes all casheers captive because one of them insulted his grandmother. Jagoda is self-conscious country girl in her late 20's/early 30's who thinks that...
  • Sedam i po

    Sedam i po (2006)

    drama, komedija

    U sedam priča "iz kraja", koje povezuje lajtmotiv sedam smrtnih grehova, na komičan način tretira se svakodnevica Novobeograđana opsednutih svojim sitnim slabostima i vođenih strastima. Gordost...
  • Lajanje na zvezde

    Lajanje na zvezde (1998)

    komedija, ljubavni

    Režiju filma potpisuje Zdravko Šotra, a uloge tumače: Dragan Mićanović, Nataša Šolak, Nikola Đuričko, Velimir-Bata Živojinović, Nikola Simić, Igor Pervić i drugi.
  • Carlston za Ognjenku

    Carlston za Ognjenku (2008)

    drama, istorijski, komedija, ljubavni, fantazija

    U glavnim ulogama: Sonja Kolačarić, Katarina Radivojević, Olivera Katarina,Nenad Jezdić, Stefan Kapičić, Jovana Stipić, Nada Šargin,Danica Maksimović, Danijela Vranješ, Radmila Tomović...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • kjovo
    eXtreme member
    02.12.2022. 13:10
    Meni taj film ostao u lepom secanju,nznam vise ,izbegavam domace filmove i def. ne bih ovaj ponovo gledao.

  • Mizi
    eXtreme member
    02.12.2022. 01:36
    Sinoć sam ga gledao posle ne znam koliko godina.
    I ništa, nisam se nijednom nasmejao, i jedva sam čekao da se završi.
    Mislim da više nije zanimljiv kao tada kada se pojavio, a ne znam sudbinu one glumice koja je igrala u filmu, nisam je posle nigde video da je glumila.
    Crna komedija, a još crnja realnost.
    Definitivno ga neću više nikada gledati.
  • icemaher
    The Legend Of
    05.08.2011. 21:53


    Opis:
    Ovo je priča o jednom običnom momku koji upoznaje malo neobičniju devojku u veoma neobično i ludo ratno vreme; priča o poslednjem danu mira 1991. godine u bivšoj Jugoslaviji; priča u kojoj ljubav čini čuda i u kojoj boje ne znače ništa. U njoj dva sasvim različita lika nalaze načina da prebrode sve međusobne razlike, da pređu te kilometre koji razdvajaju njihove rodne gradove, drugare iz detinjstva, poglede na život i na sreću. Da apsurd bude veći, ova priča dešava se u trenutku potpunog raspada zemlje koju su činili veoma slični narodi - iz nedovoljno jasnih razloga, kako se to i u samom filmu vidi.
    Glavni likovi ove simpatične priče su Ratko, kamiondžija bez dozvole, iz neke bosanske zabiti (igra ga Srđan - Žika Todorović ) i Beograđanka Suzana (igra je mlada slovenačka glumica Aleksandra Balmazović). Ratko je daltonista, što mu, po sopstvenom tumačenju, omogućava sasvim drugačiji pogled na svet (to je ujedno i objašnjenje naslova filma). Suzana je beogradska šmizla koja u životu bira uvek onaj lakši put. Oni se sreću na samom početku dugog putovanja na koje svako od njih kreće iz želje za bekstvom, ali iz sasvim drugačijih pobuda.
    Tokom putovanja shvatamo da su ova dva otkačenjaka jedini normalni ljudi u zemlji koju zahvata potpuno ludilo. Njih dvoje će uspeti da pređu sve prepreke i barikade na putu kroz razne delove zemlje koju je zahvatio rat. Na tom putu srešće neobičnog popa (Bogdan Diklić), srpskog Kvazimoda (Boris Milivojević), autentičnog šefa paravojske iz južne Bosne (Milorad Mandić), lokalnog vlastelina (Dragan Bjelogrlić), seljaka koji švercuje mrtve (Dubravko Jovanović) i mnoge, mnoge druge.
    Srđan - Žika Todorović je godinu dana vežbao akcenat iz okoline Doboja, jer je želeo da što vernije odglumi Bosanca, i to ne bilo kog, već iz određenog kraja. Lični trener u ovom poduhvatu bio mu je Nele Karajlić. Tu nije bio kraj Todorovićevim mukama, jer je morao da nauči i da vozi kamion, što je bio posebno težak zadatak kada se uzme u obzir to da on, kako kažu, nikada nije umeo da vozi ni bicikl.
    • Nemačka nacionalna nagrada za najbolji film za 2004. godinu
    • Nagrada publike na 26. filmskom festivalu u Monpelijeu
    Režija Srđan Koljević

    Producent Thoke Moeblus film company, Ministarstvo kulture Republike Srbije, Komuna, E Mation Film

    Scenario Srđan Koljević

    Uloge Srđan Todorović, Aleksandra Balmazović, Bogdan Diklić, Milorad Mandić - Manda, Dragan Bjelogrlić, Boris Milivojević, Branko Đurić

    Žanr komedija

    Godina 2004.

    Trajanje 104 min.
    Zemlja Srbija i Crna Gora

    film-srbija.hotgoo.net

{{message}}

{{item.title}}