Saya-zamuraiPogledaj trailer!

Film

komedija (2010)

Saya-zamurai

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
6,9
Saya-zamurai

Godina:

2010

Žanr:

komedija

Trajanje:

103 min

Režija:

Hitoshi Matsumoto

Scenario:

Hitoshi Matsumoto
, Itsuji Itao
, Mitsuru Kuramoto
, Mitsuyoshi Takasu
, Tomoji Hasegawa
, Kôji Ema


Glavne uloge:


Pistol Takehara
  >  Monk (as Kazuro Takehara)
Sea Kumada
  >  Tae
Takaaki Nomi
  >  Kanjuro Nomi

Opis:


Bajka o samuraju koji posle ženine smrti odbacuje mač, a kada ga vlasti uhapse i osude na smrt, mora da pre toga prođe kroz "zadatak od 30 dana", odnosno da iz dana u dan 30 puta pokušava da zasmeje mladog gospodara koji se ne smeje od kada je ostao bez majke.

Obradio/la:

Filaret
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (2)
  • R100

    R100 (2013)

    drama, komedija

    Smešna i bizarna seks komedija Hitoshi Matsumotoa. Porodični čovek blage naravi sa tajnom sklonošću za sado-mazo, učlanjuje se u tajnstveni klub. Članstvo traje godinu dana i ima samo jedno...
  • Les salauds

    Les salauds (2013)

    drama, ljubavni

    Radeći na teretnom brodu, Marco dobije poziv od sestre kojoj je potrebna pomoć. Obiteljski posao propada, suprug joj je nedavno počinio samoubojstvo, a kćer Justine primljena je u bolnicu nakon što...
  • Dai-Nihonjin

    Dai-Nihonjin (2007)

    komedija, akcija, naučna fantastika

    An eccentric man aged about 40 lives alone in a decrepit house in Tokyo. He periodically transforms into a giant, about 30 meters tall, and defends Japan by battling similarly sized monsters that...
  • Shinboru

    Shinboru (2009)

    misterija, komedija, fantazija

    A man wakes up alone in a brightly illuminated white room with no windows or doors. When he presses a mysteriously phallic protuberance that appears on one wall, a pink toothbrush materializes from...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Nastasja
    Translator
    11.01.2012. 09:00
    Hvala na prevodu, ovo izgleda odlično!
  • Filaret
    Senior translator
    10.01.2012. 21:54

    Saya-zamurai aka Scabbard Samurai (2010)

     Samuraj bez mača


    Japanski, 103

    Kažu da je komedija, ali je i drama

    Režija Hitoši Macumoto

     

    Uloge

    Takaaki Nomi.........Nomi Kanđuro

    Sea Kumada...........Tae


    imdb 


     Bajka o samuraju koji posle ženine smrti odbacuje mač, a kada ga vlasti uhapse i osude na smrt, mora da pre toga prođe kroz "zadatak od 30 dana", odnosno da iz dana u dan 30 puta pokušava da zasmeje mladog gospodara koji se ne smeje od kada je ostao bez majke. I ređaju se ti pokušaji do samog kraja filma i dirljive pouke o odnosu roditelja i dece. Ko nije ranije, tada će shvatiti šta je u stvari gledao.

    Samuraj Nomi Kanđuro izgleda tako da, ne da ne bi nikoga zasmejao, nego bi rastužio i najradosnijeg čoveka, a njegovi pokušaji uzeti pojedinačno nisu ni smešni ni veseli. Gotovo da iritiraju. Međutim, sve to zajedno, za divno čudo izgleda potpuno drugačije i ostavlja odličan utisak. Bogami, ume i da nasmeje.


      

     





     Film je u neku ruku sličan Simbolu, prethodnom Macumotoovom filmu i sigurno nije komedija na kakve ste navikli. Zato se neće dopasti onima koji ga budu gledali sa takvim očekivanjima. Treba mu oprostiti povremena kreveljenja i gledati ga kao bajku za odrasle.



     

     

     

     U ovom filmu nema japanskih portabl lepotica, ali tu je Sea Kumada koja igra Nomijevu ćerku Tae i kroz ceo film se ponaša kao mala žena, što devojčice doduše i jesu. Ako nastavi da se bavi filmom, ova mala će jednog dana postati velika glumica.



     

     

     

     Inače, navedena verzija (Scabbard Samurai (2011) DVDRip Eng Sub Embeeded) je u mkv formatu, sa opcionim, a ne lepljenim engl. titlovima.

     Prevod na http://titlovi.com/titlovi/titlovi.aspx?prijevod=Scabbard%20Samurai&jezik=

{{message}}

{{item.title}}