Red ArmyPogledaj trailer!
Ocena korisnika
-
7,797%
Red Army

Naslov:

Red Army

Godina:

2014

Žanr:

biografski, istorijski, dokumentarni, sportski

Trajanje:

84 min

Režija:

Gabe Polsky

Scenario:

Gabe Polsky


Glavne uloge:


Mark Deakins
  >  (voice)
Anatoli Karpov
  >  Himself
Ken Kurtis
  >  (voice)
Vladimir Pozner
  >  Himself
Vladislav Tretiak
  >  Himself
Viacheslav Fetisov
  >  Himself
Alexei Kasatonov
  >  Himself
Scotty Bowman
  >  Himself
Tatiana Tarasova
  >  Herself
Felix Nechepore
  >  Himself

Opis:


Red Army is a feature documentary about the Soviet Union and the most successful dynasty in sports history: the Red Army hockey team. Told from the perspective of its captain Slava Fetisov, the story portrays his transformation from national hero to political enemy. From the USSR to Russia, the film examines how sport mirrors social and cultural movements and parallels the rise and fall of the Red Army team with the Soviet Union.
 • Pogledajte slične sadržaje
 • Komentari (5)
 • Storyville

  Storyville (1997)

  biografski, dokumentarni

  Series showcasing the best in international documentaries.
 • Butcher's Crossing

  Butcher's Crossing (2022)

  drama, vestern

  Mladi harvardski student rešio je da potraži svoju sudbinu u divljinama Kolorada. Tu sreće grupu lovaca na bafale, koje predvodi izvesni Miler. Pridružuje im se i kreću na putovanje koje će potpuno...
 • Salvation

  Salvation (2013)

  drama, kriminalistički

  Sudbine u malom gradu Kanzasa tragično se ukrštaju usled restauracije retke peći O'Keefe i Merritt.
 • Merchants of Doubt

  Merchants of Doubt (2014)

  dokumentarni

  A documentary that looks at pundits-for-hire who present themselves as scientific authorities as they speak about topics like toxic chemicals, pharmaceuticals and climate change.

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • Stole Haringa
  eXtreme member
  20.03.2018. 20:01
    Odgledah najzad dokumentarac koji je i osmišljen i napravljen kako treba, dokumentarac o sportu koji zapravo mnogo više govori o drugim stvarima: istoriji, politici, načinu života...A dokumentarac je upravo to, presek sovjetsko / ruskog društva koji za polaznu tačku ima hokej. Uspeli su da medi Mišku i mečki Božani navuku sličuge, nauče ih da klizaju, drže hokejaški štap da bi zaigrali malo ispred gola. Sa ljudima je to išlo mnogo teže, to je bio podvig koji se mogao izvesti samo uz pomoć države. A države Istočnog bloka su zaista znale kako se to radi. Selekcija je počinjala na uzrastu deteta od 3-5 godina starosti i nastavljala se dalje. U ovom slučaju imali su sreću da za trenera imaju jednog genija kakav je bio Tarasov koji je otac ruskog hokeja. Na primer, obilazio je Boljšoj teatar i ono što je video primenio bi na treningu koji je uz vežbe snage, izdržljivosti i taktiku stvorio igrače koji za ostatak sveta nisu bili ljudi već vanzemaljci. kako je to izgledalo ispričao je "Slava" Fetisov koji je od siromašnog klinca postao to što jeste. On je pravi izbor jer je poznavao sistem iznutra, borio se za i protiv sistem, dobar znalac i komentator ruske tranzicije...Nije sam u dokumentarcu, pored njega je tu neizbežni KGB agent, njegove ruske i američke kolege sa leda. Tu je i apartčik Tihonov koji je zaslugom političara zamenio Tarasova.

    Da ne dužim, stari i ja smo uživali dok smo gledali dokumentarac i ruski hokej koji je bio više od igre. Nešto slično imadosmo i mi u košarci i još nekim sportovima. Razlikovali smo se od Rusa koji su znali šta ih čeka posle poraza. Naši košarkaši si onako rasterećeni mogli bez problema da se zezaju i sa Tkačenkom i sa Sabonisom koji ga je nasledio. Ne jednom su prebacili loptu preko njih, to je ipak neka druga priča.


   
 • Stole Haringa
  eXtreme member
  08.02.2018. 23:47

  Legend No. 17 (2013)

     Preporuka je na neviđeno jer nisam gledao dokumentarac koji sam  u međuvremenu skinuo. Film sam gledao i mislim, bar po opisu, da je lepa dopuna dokumentarcu.


 • 06.02.2018. 09:28
  Dao sam si truda i preveo engleske titlove, i mogu vam reći da to nije nimalo jednostavno. Dokumentarac je izvrstan.

{{message}}

{{item.title}}