Rear WindowPogledaj trailer!

Film

misterija, triler (1954)

Rear Window

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
Odlično!
8,5100%
Rear Window

Naslov:

PROZOR U DVORIŠTE

Godina:

1954

Žanr:

misterija, triler

Trajanje:

112 min

Režija:

Alfred Hitchcock

Scenario:

John Michael Hayes
, Cornell Woolrich


Glavne uloge:


Grace Kelly
  >  Lisa Carol Fremont
James Stewart
  >  L.B. 'Jeff' Jefferies
Raymond Burr
  >  Lars Thorwald
Ross Bagdasarian
  >  Songwriter
Sara Berner
  >  Woman on Fire Escape
Frank Cady
  >  Man on Fire Escape
Wendell Corey
  >  Det. Lt. Thomas J. Doyle
Georgine Darcy
  >  Miss Torso
Havis Davenport
  >  Newlywed
Judith Evelyn
  >  Miss Lonelyhearts
Jesslyn Fax
  >  Miss Hearing Aid
Rand Harper
  >  Newlywed
Thelma Ritter
  >  Stella
Irene Winston
  >  Mrs. Emma Thorwald

Opis:


Džef Džefris je poznati fotoreporter kome je traženje ekskluzivnog ugla za snimanje na auto-trkama stajalo teškoga preloma noge. Nenaviknut na mirovanje, prisiljen je da ograniči svoj do juče neograđeni svet, na prostor koji obuhvata pogled sa sobnog prozora i vreme između poseta njegove lepe devojke Lise i patronažne sestre Stele. Na vlastito čuđenje ubrzo otkriva da i mikrokosmos jednog običnoga gradskoga dvorišta može skrivati neizmerna uzbuđenja i strašne tajne. Posebno ga uznemiruju čudna zbivanja u stanu u kojem sa bolesnom ženom živi trgovački putnik Lars Torwald. Da li je slučajno svedočio okrutnom ubistvu ili je, odjednom privezan za invalidska kolica, počeo da uviđa stvari koje se nisu ni dogodile?
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (2)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    25.03.2020. 14:12
    Prvi film, REAR WINDOW (1954), IMDB ocena 8,6 - Alfred Hitchcock, dvoje izuzetnih i harizmatičnih glumaca tog vremena James Stewart i Grace Kelly - 3 sasvim dovoljna razloga za gledanje ovog filma.

    Dobre strane: izuzetna scena, ambijent, gluma, glamur Holivuda tog vremena, odlična gluma, odlična režija, preteča i rani počeci starleta u USA (70 godina smo iza USA po tom pitanju).

    Loše strane: površna priča, površna obrada likova, Storyline u jednoj rečenici (6 reči, 1 veznik, 2 glagola) [spoiler]Lik ubije ženu i provali ga komšija. [/spoiler]. Par nelogičnosti u filmu [spoiler]Žena je nepokretna (vezana za krevet) a kreće se. Ubistvo iza spuštenih roletni a provalio je komša, raskomadani delovi tela po celom gradu a malo i u bašti, nejasan odlazak žene, plitko ko Nišava. Ona je bogata ali voli siromašnog novinara (kude je klozet), on se kao otima, a ona ubava, ubava, lepa ki boginja. Grej bate Keli. Da gu izedeš sa sve haljinku. Kratak vodič: kako se (ne)odbraniti od pomahnitalog ubice sa 4, pardon sa samo 2 fleš lampe. WTF! [/spoiler]

    Lična ocena: 5,0   

    Ps.ko nije gledao nije ništa propustio, ko odgleda neće se kajati.

    * preuzeto iz teme "Dnevnik gledanja filmova" (jun 2015)
  • CSInvestigator
    Translator
    21.07.2011. 21:03

    Rear Window (1954)







    Žanr: Misterija, Ljubavni, Triler

    Režija: Alfred Hitchcock

    Jezik: Engleski

    Uloge: James Stewart, Grace Kelly, Wendell Corey, Thelma Ritter

    Trajanje: 112 min


    Prozor u dvorište (eng. Rear Window) je kriminalistički film Alfreda Hitchcocka koji je baziran na priči autora J. M. Hayesa i C. Woolricha Moralo je biti ubojstvo. Mnogi kritičari smatraju da je ovo jedan od Hitchcockovih najboljih filmova.

    Radnja:
    L. B. Jeff Jeffries je poznati fotoreporter kojega je traženje ekskluzivnoga ugla snimanja na automobilističkim utrkama stajalo teškoga prijeloma noge. Nenaviknut na mirovanje, prisiljen je ograničiti svoj do jučer neomeđeni svijet na prostor koji obuhvaća pogled sa sobnoga prozora i vrijeme između posjeta njegove lijepe djevojke Lise i patronažne sestre Stelle. Na vlastito čuđenje ubrzo otkriva da i mikrokozmos jednoga običnoga gradskoga dvorišta može skrivati neizmjerna uzbuđenja i strašne tajne. Osobito ga uznemiruju čudna zbivanja u stanu u kojemu s bolesnom ženom živi trgovački putnik Lars Thorwald. Je li nehotice svjedočio okrutnome ubojstvu ili je, odjednom privezan za invalidska kolica, počeo viđati stvari koje se nisu dogodile?


    Nagrade:
        4 nominacije za Oscara (najbolja režija, scenarij, zvuk, fotografija).
        Nominacija za BAFTA-u (najbolji film).

    Preuzeto sa: http://sh.wikipedia.org


    IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0047396/

    [TUBE]6kCcZCMYw38[/TUBE]

    TITLOVI

    CSInvestigator2012-04-25 19:48:39

{{message}}

{{item.title}}