Princess Diana: Her Life, Her Death, the Truth

Film

biografski, dokumentarni (2017)

Princess Diana: Her Life, Her Death, the Truth

Ocena korisnika
-
6,6
Princess Diana: Her Life, Her Death, the Truth

Naslov:

Princeza Diana: Život, smrt, istina

Godina:

2017

Žanr:

biografski, dokumentarni

Trajanje:

120 min

Režija:

Rob Klug


Glavne uloge:


Gayle King
  >  Herself - Host
Wayne Sleep
  >  Himself
David Starkey
  >  Himself - Royal Historian, CBS Consultant
Peter York
  >  Himself - Writer
Ken Wharfe
  >  Himself - Diana's Scotland Yard Royal Bodyguard
Arthur Edwards
  >  Himself - Royal Photographer 'The Sun'
Ingrid Seward
  >  Herself - Editor-in-Chief 'Majesty Magazine'
Sally Bedell Smith
  >  Herself - Author 'Diana in Search of Herself'
India Hicks
  >  Herself
Richard Kay
  >  Himself - Diana's Friend, Royal Commentator 'Daily Mail'
Trevor Rees-Jones
  >  Himself - Al Fayed Bodyguard
Kez Wingfield
  >  Himself - Al Fayed Bodyguard
Mary Robertson
  >  Herself - Diana's Friend and Employer
Lana Marks
  >  Herself - Diana's Close Friend
Gayle Alston
  >  Herself - Nurse at the Harlem Hospital

Opis:


Prošlo je dvadeset godina od smrti princeze Diane, koja nam je pokazala da pripadanje kraljevskoj obitelji ne donosi moć, već da prava moć dolazi iz iskrenog srca.
Suvoditeljica CBS This Morning, Gayle King vodi nas na Althorp imanje, na kojem je Diana živjela prije udaje za pinca Charlesa. U ovom posebnom dokumentarcu doznat ćemo kakav je utjecaj Diana imala na Veliku Britaniju, monarhiju, ali i čitav svijet. Kroz razgovore s njezinim bliskim prijateljima i suradnicima, koji su otkrili o čemu su pričali s Dianom u tjednima prije njezine smrti, doznat ćemo pravu istinu o Diani. Štoviše, njezina najbolja prijeteljica Lana Marks otkrit će iznenađujuću činjenicu - tko je bio Dianina jedina prava ljubav.
Od udaje za princa Charlesa 1981. do tragične smrti 31. kolovoza 1997. u strašnom sudaru u Pont de L’Alma tunelu, u Parizu, Diana je zaokupljala javnost, no iza novinarskih priča i naslova krije se mnogo toga nedostupnog svima. Njezin tajnik za odnose s javnošću i autor, Patrick Jepheson iz prve ruke svjedoči o Dianinim naporima da pomogne oboljelima od virusa AIDS-a te mentalno oboljelima, analizirajući njezin pozitivan utjecaj na ljude s kojima je bila u kontaktu. Bez krune i dizajnerskih haljina, Diana je bila komplicirana i često nepredvidljiva žena, kažu oni koji su je najbolje poznavali. Njezin brak s Charlsom bio je daleko od idealnog, česte svađe sa suprugom, kojemu je govorila da nikada neće postati kralj, opisane su u knjizi Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life, autorice Sally Bedell Smith. Ljeto 1997. bilo je vrijeme samootkrivanja i novih početaka za Dianu. Više nije bila dijelom kraljevske obitelji te se počela viđati s biznismenom Dodijem Al Fayedom. No sve je došlo do preranog završetka tog nesretnog dana, kada je par, jureći iz hotela Ritz s paparazzima pored sebe, doživio nesreću u Mercedesu, kojim je upravljao Herni Paul.
Ovaj dvosatni specijal donosi nam tim CBS-ovih novosti 48 hours, koji nas vodi i kroz četiri nezavisna policijska istraživanja u dvije zemlje, pokrenuta nakon prometne nesreće, istražuje sve teorije, potaknute nakon Dianine smrti, te konačno otkriva što se zaista dogodilo u noći njezine smrti.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari
  • Diana: The Day Britain Cried

    Diana: The Day Britain Cried (2017)

    dokumentarni

    Kroz jedinstveni dokumentarac, u produkciji Fajnstrajp Prodakšns, koji su omogućili ITV i Smitsonian Čenel u Americi, vodi nas oskarovka Kejt Vinzlet. Taj poseban istorijski događaj približiće nam i...
  • Diana, Our Mother: Her Life and Legacy

    Diana, Our Mother: Her Life and Legacy (2017)

    dokumentarni

    Dokumentarac najnovijeg datuma "Diana, naša majka: Život i nasljeđe" prikazuje se na obljetnicu tragične smrti Diane, princeze od Walesa te ujedno slavi njezin život i rad. Prinčevi William i Harry...
  • Diana: In Her Own Words

    Diana: In Her Own Words (2017)

    biografski, dokumentarni

    Godine 1991, u Kensingtonskoj palati u Londonu, Dajana, princeza od Velsa, učestvovala je u nizu tajnih intervjua koje je, uz njenu dozvolu, za novinara Endrjua Mortona zabeležio blizak prijatelj.

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}