Los abrazos rotosPogledaj trailer!

Film

drama, ljubavni, triler (2009)

Los abrazos rotos

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
7,281%
Los abrazos rotos

Naslov:

Slomljeni zagrljaji

Godina:

2009

Žanr:

drama, ljubavni, triler

Trajanje:

127 min

Režija:

Pedro Almodóvar

Scenario:

Pedro Almodóvar


Glavne uloge:


Penélope Cruz
  >  Lena
Lola Dueñas
  >  Lectora de labios
Mariola Fuentes
  >  Edurne
José Luis Gómez
  >  Ernesto Martel
Lluís Homar
  >  Harry Caine
Lluís Homar
  >  Mateo Blanco
Chus Lampreave
  >  Portera
Kiti Mánver
  >  Madame Mylene
Ángela Molina
  >  Madre de Lena
Tamar Novas
  >  Diego
Rubén Ochandiano
  >  Ray X
Rossy de Palma
  >  Julieta
Blanca Portillo
  >  Judit García
Alejo Sauras
  >  Álex
Kira Miró
  >  Modelo
Carmen Machi
  >  Chon

Opis:


Novi film genijalnog oscarovca Pedra Almodovara. Jedan čovjek živi i radi u mraku. Prije 14 godina doživio je tešku prometnu nesreću u kojoj je, uz vid, izgubio i ljubav svog života - Lenu. Imao je dva imena. Jedno je Harry Caine, povremeni pseudonim. Drugo je Mateo Blanco, njegovo pravo ime koje koristi svakodnevno i kojim potpisuje svoje filmove. Poslije nesreće Mateo postaje svoj pseudonim, Harry Caine. Jedne noći njegov prijatelj Diego doživi nesreću i Harry se odluči brinuti o njemu. U jednoj od dugih besanih noći, on Diegu ispriča priču, zapravo bolnu autobiografiju. Priču potvrđenu fotografijom zaljubljenog para, Matea i Lene. Fotografiju koju je netko iskidao u tisuće dijelova, sa slomljenim zagrljajima za posljedicu.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (1)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • luka0037
    The Legend Of
    02.11.2009. 03:13






    http://www.imdb.com/title/tt0913425/



    Režija: Pedro Almodovar
    Uloge: Penelope Cruz, Lluis Homar, Blanca Portillo, Jose Luis Gomez, Tamar Novas

    Novi film najpoznatijeg španskog sineaste Pedra Almodavara!

    Ovaj čovek piše, živi i voli u tami. Pre četrnaest godina nastradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći na ostrvu Lanzarote. U nesreći nije izgubio samo vid, već je izgubio i Lenu, ženu svog života.

    On koristi dva imena: Hari Kejn, pseudonim koji koristi za svoje književne radove, i Mateo Blanko, pravo ime, kojim kao reditelj potpisuje filmove. Posle nesreće, koristiće samo pseudonim. Ako mu je život uskratio mogućnost da režira filmove, jedino što ga drži u životu je ideja da je Mateo Blanko poginuo na Lanzarotu, zajedno sa voljenom Lenom.

    Danas, on živi zahvaljući radovima koje piše i pomoći koju dobija od svoje bivše producentkinje Judit Garsije i Dijega, njenog sina, koji mu pomaže kao sekretar i vodič. Otkako je odlučio da nastavi da živi, Hari je aktivan i atraktivan slepi čovek koji je razvio druga čula u cilju da uživa u životu baziranom na ironiji i prinudnoj amneziji. Iz svoje biografije je izbrisao svaki trag prvog identiteta.

    Jedne noći, Dijego je imao nezgodu i Hari se brine o njemu (njegova majka Judit je van Madrida i oni odlučuju da joj ništa ne kažu kako je ne bi uznemirili). Tokom prve noći oporavka, Dijego želi da sazna više o vremenu kada se Hari predstavljao kao Mateo Blanko. Malo iznenađen, Hari ga ne može odbiti i počinje da mu priča šta se dogodilo pre četrnaest godina, želeći tako da ga malo razonodi, upravo kao otac koji priča svom detetu priču uz koju će ono utonuti u san.

    Priča o Mateu, Leni, Judit i Ernestu Martelu je priča u kojoj dominiraju fatalnost, ljubomora, zloupotreba sile, izdaja i osećaj krivice. To je pokrećuća i stravična priča, prizor na kome dominira slika sa dvoje ljubavnika u zagrljaju koja se raspada na hiljadu delova.



{{message}}

{{item.title}}