LimboPogledaj trailer!

Film

drama, triler, avantura (1999)

Limbo

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
7,172%
Limbo

Naslov:

Limbo

Godina:

1999

Žanr:

drama, triler, avantura

Trajanje:

126 min

Režija:

John Sayles

Scenario:

John Sayles


Glavne uloge:


David Strathairn
  >  'Jumpin' Joe Gastineau
Kris Kristofferson
  >  'Smilin' Jack Johannson
Mary Elizabeth Mastrantonio
  >  Donna De Angelo
Tom Biss
  >  Baines
Monica Brandner
  >  Corky
Leo Burmester
  >  Harmon King
Mérit Carlson-van Dort
  >  Stacy
Kathryn Grody
  >  Frankie
Michael Laskin
  >  Albright
Jimmy MacDonell
  >  Randy Mason
Vanessa Martinez
  >  Noelle De Angelo
Dawn McInturff
  >  Audrey
Hermínio Ramos
  >  Ricky
Casey Siemaszko
  >  Bobby Gastineau
Rita Taggart
  >  Lou

Opis:


Tri čoveka suočavaju se sa svojim demonima i uče samu suštinu rizika. U divljini jugoistočne Aljaske bivši ribar Džo Gastino bori se sa sećanjem na nesreću na moru pri kojoj je zamalo poginuo.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (2)
  • Return of the Secaucus Seven

    Return of the Secaucus Seven (1979)

    drama

    The Secaucus 7 of the film's title are seven friends who, during their college days, were arrested in New Jersey on their way to a protest in Washington. The film takes place ten years after all...
  • The Brother from Another Planet

    The Brother from Another Planet (1984)

    komedija, naučna fantastika

    Čovjek s druge planete se srušio iz svemira u New York. Dok pokušava da popravi stvari, podsjeća na jednog afro-amerikanca sa čudnim stopalima. Njegov pokušaj da se uklopi u Harlem je alegorija za...
  • City of Hope

    City of Hope (1991)

    drama, kriminalistički

    Čitav grad odiše rasnim problemima, političkom korupcijom i sitnim zločinima u ovom ambicioznom mikrokosmosu urbanog života, u scenariju i režiji Džona Sajleza. Nik Rinaldi (Vinsent Spejno)...
  • Silver City

    Silver City (2004)

    drama, misterija, komedija, triler

    Kada glasujete, činite to na vrijeme i često, poručuju nam protagonisti izvrsne satirične političke drame 'Silver City'. Njen redatelj, slavni John Sayles, dodao bi i da glasujete pametno, imamo li...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Kneginja
    The Legend Of
    17.05.2010. 00:00


    Khevenhiler, hvala za prevod, nadam se da ce i ostali uzivati u filmovima John Saylesa Smile

    http://titlovi.com/titlovi/limbo-101069/

  • Khevenhiler
    Senior translator
    16.05.2010. 23:23
    LIMBO

    režija i scenario: Džon Sejls


    Meri Elizabet Mastrantonio

    Endru Saris je u svojoj knjizi "Filmska misterija Džona Forda" (The John Ford Movie Mistery) rekao:
    "Nijedan američki režiser nije tako široko zahvatio američki istorijski krajolik - svetove Linkolna, Lija, Tvena i O Nila, tri velika rata, prekookeanske i seobe na zapad, indijance - pešake iz doline Mohok i konjice Sijuksa i Komanča, irske i španske uticaje, kao i delikatno balansiranu politiku višejezičnih gradova i pograničnih država..."

    Ovu tvrdnju je teško osporavati, a ja bih dodao da je Ford te svoje poglede iskazivao kako u žanrovskim filmovima, (tu, naravno, mislim na vesterne) tako i u mnogim odličnim fimovima drugih tematika.

    Veliko je pitanje šta bi Ford mislio o fimovima Džona Sejlsa. Iako od površne, politički korektne kritike prečesto nepravedno optuživan kao zastupnik retrogradnih mišljenja i pogleda, siguran sam da bi se o Sejlsovom filmskom stvaralaštvu i autorstvu u celini izjasnio pozitivno bez obzira na jasno izražen kritički stav (Takve filmske metode je Ford izrazito izbegavao. Jednom je rekao da poruke šalje Vestern junionom, a ne filmovima) pa i levičarsku prirodu tog stava.




    Kako bilo, ulogu nezavisnog hroničara američke sadašnjosti i raznolikosti od Forda je preuzeo upravo Sejls. Radnja ovog filma odvija se na Aljasci. Meri Elizabet Mastrantonio igra pevačicu koja sa kćerkom (Vanesa Martinez) putuje od grada do grada i od muškarca do muškarca. Našla se na Aljasci i ponovo u problemu s muškarcima. Tu se obe upoznaju sa lokalnim majstorom za sve, a njega igra Dejvid Stredern, pravi biser američkog filma.




    Divne su scene oživotvoravanja njihove zajedničke simpatije, prvih njihovih sastanaka i upoznavanja, međusobnog otvaranja i stalno prisutne svesti o životnom prtljagu i iskustvu koje oboje vuku za sobom. Treća, podjednako važna ličnost u filmu je i kćerka. Splet nepredviđenih događaja dovešće ih u nezamislivu situaciju. Sejls je tu situaciju ironično (kroz usta Mastrantoniove) nazvao 'quality time'.

    Kao i obično, promišljen i precizan scenario. Izuzetan rad sa glumcima, koji su dali odlične kreacije. Do tada neviđen pevački nastup Mastrantoniove. I vrlo, vrlo, neobičan kraj.

    Prevod, posvećen Kneginji, je postavljen. Uživajte. Smile

{{message}}

{{item.title}}