L'eclissePogledaj trailer!

Film

drama, ljubavni (1962)

L'eclisse

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
7,992%
L'eclisse

Naslov:

L'ECLISSE

Godina:

1962

Žanr:

drama, ljubavni

Trajanje:

126 min

Režija:

Michelangelo Antonioni

Scenario:

Michelangelo Antonioni
, Elio Bartolini
, Tonino Guerra
, Ottiero Ottieri


Glavne uloge:


Alain Delon
  >  Piero
Lilla Brignone
  >  Vittoria's Mother
Francisco Rabal
  >  Riccardo
Mirella Ricciardi
  >  Marta
Rossana Rory
  >  Anita
Louis Seigner
  >  Ercoli
Monica Vitti
  >  Vittoria

Opis:


Mlada i živahna Vitorija prekida vezu s dečkom Rikardom nakon čega upoznaje privlačnog Piera, pa se upušta u vezu s njim, međutim, uskoro stvari ne izgledaju više tako dobro kao na početku te nove avature.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (1)
  • Le samouraï

    Le samouraï (1967)

    drama, kriminalistički, misterija, triler

    Plaćeni ubojica Jef Costello (Alain Delon) je perfekcionist koji uvijek pažljivo planira svoja ubojstva i kojeg nikada ne ulove. Međutim, jedne noći nakon što ubije vlasnika noćnog kluba shvati da je...
  • Il deserto rosso

    Il deserto rosso (1964)

    drama

    Đuliana je nesrećna supruga menadžera fabrike koja zagađuje malo mesto u kome žive. Ona je depresivna i boluje od neodređene mentalne bolesti. Njene brze i neočekivane promene raspoloženja...
  • Rocco e i suoi fratelli

    Rocco e i suoi fratelli (1960)

    drama, kriminalistički, sportski

    Siromašna porodica se iz sela na jugu Italije seli u Milano, u potrazi za boljim životom. Nakon smrti muža, ponosna Rosaria, odlučuje da sa svoja četiri sina dođe u veliki grad, u kom živi peti...
  • Foucault contre lui même

    Foucault contre lui même (2014)

    biografski, istorijski, dokumentarni

    Captures the energy and fierce intellect of the man, introducing us to some of the key elements of his work, while acknowledging--even celebrating--its many contradictions.

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • A2D2
    eXtreme member
    09.01.2013. 15:00
    L'eclisse (1962)



    Link


    Italija/Francuska (Cineriz, Interopa, Paris), 118 min. Crno - bijelo

    Režija: Michelangelo Antonioni,

    Scenarij: Tonino Guerra, Elio Bartolini, Ottiero Ottieri i M. Antonioni prema priči Antonionija i Guerre

    Uloge: Monica Vitti (Vittoria), Alain Delon (Piero), Francisco Rabal (Riccardo), Louis Seigner (Ercoli), Lilla Brignone (Vittorijina majka), Rossana Rory (Anita), Mirella Ricciardi (Marta), Cyrus Elias (pijanac).

    Ocjena na imdb: 7,7/10

    Sinopsis

    Po raskidu veze s Riccardom, Vittoria pokušava uspostaviti fleksibilnije odnose u svojem životu, među ostalim i u vezi s mladim burzovnim mešetarom Pierom.

    Naizmjenično esej i pjesma u prozi o suvremenome svijetu u kojem „ljubavna priča“ figurira kao jedan od brojnih motiva, Pomračenje je izuzetno i po vizualnom/atmosferičnom bogastvu i po polifonoj i polimorfnoj mizansceni.

    Bravurozna uvodna sekvenca supostavljanjem likova geometrijskim, arhit. i slikarskim oblicima sobe kao i prizorom u kojemu Vittoria slaže apstraktnu skulpturicu koja poprima nov izgled, prikazana kroz prazan okvir na stolu – uspostavlja interpretativno uokvirivanje i kontekstualno povezivanje kao središnji interes filma. Od veza s Riccardom i Pierom, preko izleta avionom u Veronu, igrokaza s afričkim kostimom u Martinu stanu i amplituda odnosa s majkom, do situacija kad se nalazi suočena s umj. predmetom koji pokušava razumjeti slijedeći njegove oblike, Vittoria tijekom čitavog filma na različite načine uspostavlja i raskida odnose, svjesna nemogućnosti dosezanja definitivnog rješenja i nužne provizornosti svakog izbora, što je stav posve prikladan njezinu poslu prevoditeljice. Opetovani prikaz likova dok gledaju slike, predmete, fotografije, prirodu ili jedni druge, te često supostavljanje ljudskih figura ogledalima, prozorima i staklenim površinama (u jednom se prizoru Vittoria i Pietro ljube kroz staklo) predočuje presudan utjecaj vizualne perspektive na psihol. tumačenje. « Uskraćujući prikaz ishoda spoja psihol. i fiz. mobilnosti – ostvarenog vrsnim izvedbama M. Vitti i A. Delona – film se zaustavlja na onom predočivom, prebacujući tumačenje na gledatelja.

    Film je u Cannesu nagrađen specijalnom nagradom (ex aequo).

    Trailer

    [TUBE]o7J78UeM9xk[/TUBE]

    Izvor teksta: Filmski Leksikon, 1001 film koji morate pogledati

    TITLOVI


{{message}}

{{item.title}}