Le divorcePogledaj trailer!

Film

drama, komedija, ljubavni (2003)

Le divorce

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
4,937%
Le divorce

Naslov:

Rastava

Godina:

2003

Žanr:

drama, komedija, ljubavni

Trajanje:

117 min

Režija:

James Ivory

Scenario:

James Ivory
, Diane Johnson
, Ruth Prawer Jhabvala


Glavne uloge:


Glenn Close
  >  Olivia Pace
Leslie Caron
  >  Suzanne de Persand
Kate Hudson
  >  Isabel Walker
Samuel Gruen
  >  de Persand Child
Samuel Labarthe
  >  Antoine de Persand
Thierry Lhermitte
  >  Edgar Cosset
Jean-Marie Lhomme
  >  Immigration Officer
Melvil Poupaud
  >  Charles-Henri de Persand
Nathalie Richard
  >  Charlotte de Persand
Catherine Samie
  >  Madame Florian
Naomi Watts
  >  Roxeanne de Persand
Peter Wyckoff
  >  de Persand Child
Jean-Jacques Pivert
  >  Talkative Shopkeeper
Esmée Buchet-Deàk
  >  Gennie de Persand
Sandrel Lonnoy
  >  Maid

Opis:


Kad se dvije sestre Amerikanke nađu usred intimne intrige Pariza, sudaraju se kulture i ljudske strasti. Rezultat je komedija običaja i morala, komedija o novcu i braku, seksu i ženskom studentskom udruženju koja baca jarku svjetlost na činjenicu što znači biti Amerikanac u inozemstvu.

Film prati putovanje Isabel Walker (Kate Hudson), mlade djevojke iz Kalifornije koja je tek stigla u grad svijetla? kako bi posjetila svoju trudnu sestru Roxeanne (Naomi Watts). Mračnu romantičnu pjesnikinju Roxy upravo je ostavio njezin podli suprug Charles-Henri de Persand (Melvil Poupaud) i čini se da bi se mogli razvesti. U međuvremenu Isabel se zaljubi u oženjenog francuskog diplomata (Thierry Lhermitte) koji je slučajno i ujak Roxyina uskoro-bivšeg-supruga. Kad uslijedi skandal, američki idealizam i neobuzdani duh sestara Walker suprotstavi se francuskoj sofisticiranosti i tvrdoglavom realizmu obitelji Persand. Odnose između dviju obitelji dodatno komplicira jedna slika koju posjeduje Roxy, a uspostavi se da vrijedi milijune dolara. Onda, iznenada, zločin iz strasti poremeti svako spletkarenje i sukob kultura te otvara novu mogućnost za razumijevanje.

Film je temeljen na bestseleru Diane Johnson i predstavlja novi obrat teme Amerikanac u Parizu. U vrijeme kad se čini da francuska i američka kultura nisu nikada više bile u sukobu, ovaj film otkriva bogatu raznolikost dviju kultura i njihove snažno suprotstavljene stavove prema moralu, seksu, hrani, modi i samom slijedu života.U svojoj biti film je zapravo o neobuzdanoj junakinji Isabel Walker koja dolazi u Pariz kako bi pomogla svojoj sestri, ali zapravo otkriva vlastite želje i poglede na svijet.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (2)
  • About Adam

    About Adam (2000)

    komedija, ljubavni

    Konobarica Lusi upoznaje zgodnog Adama, zaljubljuju se jedno u drugo i ubrzo odlučuju da se vere. Ne gubeći vreme, Adam započinje vezu s njenom neuglednom sestrom koja zna za njihovu vezu. Treća...
  • A Soldier's Daughter Never Cries

    A Soldier's Daughter Never Cries (1998)

    drama

    This fictionalized story, based on the family life of writer James Jones, is an emotionless slice-of-life story. Jones here is portrayed as Bill Willis, a former war hero and now successful author...
  • Alex & Emma

    Alex & Emma (2003)

    komedija, ljubavni

    Aleks Šeldon ne može da preboli svoju veliku ljubav Polinu (Sofi Marso). Iako je potpisao ugovor za drugi roman, pisanje mu ne ide. Umjesto toga, kockao se i zadužio, pa su mu za vratom uterivači...
  • The Golden Bowl

    The Golden Bowl (2000)

    drama, ljubavni

    Mladi Amerigo (J. Northam) zvani Princ, osiromašeni izdanak aristokratske talijanske obitelji, vjenča se s Maggie (K. Beckinsale), izvanredno ljupkom kćeri američkog bogataša Adama Ververa (N...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • A2D2
    eXtreme member
    13.03.2013. 10:59

    Užasna ocjena na filmskom portalu imdb. nije razlog da izbjegavate ovu dramu o srazu kultura pod majstorskim patronatom James Ivorija koji se na inteligentan način šprda sa američkom površnosti i naivnošću i francuskom šarmu i prefriganošću. Ovo je prije svega autorova gorkoslatka ljubavna posveta Parizu.
  • A2D2
    eXtreme member
    13.03.2013. 10:53
    Le Divorce (2003)



    Link

    USA (Fox), 117 min.
    drama, romance, comedy

    Jezik: engleski, francuski
    Režija: James Ivory
    Scenario: Ruth Prawer Jhabvala po noveli Diane Johnson
    Uloge: Naomi Watts, Kate Hudson, Stockard Channing, Melvile Poupaud
    Ocjena na imdb: 4,9/10

    Sinopsis

    Isabel Walker mlada je Amerikanka koja dolazi u posjet sestri udanoj u Pariz. Upravo po njezinom dolasku, sestru joj Roxeanne, uglednu pjesnikinju, napustio je suprug Charles-Henri, koji se zaljubio u Ruskinju Magdu.Dok Charles-Henri traži razvod od trudne Roxeanne, koja mu ga ne želi dati, Isabel se upušta u vezu s vršnjakom Yvesom, no ubrzo ju zaintrigira Charles-Henrijev šarmantni ujak Edgar.

    Razvod na francuski način jedan je od iznimno rijetkih filmova autorsko-producentskog trija James Ivory - Ruth Prawer Jhabvala - Ismail Merchant koji se zbiva u suvremenosti. No dominirajuća tema filma karakteristična je za opus trojca - sraz različitih kultura, u ovom slučaju američke i europske (Francuske), u najboljoj tradiciji velikog romanopisca Henryja Jamesa, čija je djela i Ivory sa svojim suradnicima adaptirao.U Veneciji je film dobio Nagradu Wella u katergoriji redatelja i glumice (Naomi Watts).

    Trailer

    [TUBE]N_s6lS1azJs[/TUBE]

    Izvor: mojtv.hr

    PRIJEVOD

{{message}}

{{item.title}}