KinseyPogledaj trailer!

Film

biografski, drama, ljubavni (2004)

Kinsey

Ocena korisnika
Tako-tako
7,190%
Kinsey

Naslov:

Kinsey

Godina:

2004

Žanr:

biografski, drama, ljubavni

Trajanje:

118 min

Režija:

Bill Condon

Scenario:

Bill Condon


Glavne uloge:


Tim Curry
  >  Thurman Rice
Timothy Hutton
  >  Paul Gebhard
Liam Neeson
  >  Alfred Kinsey
Chris O'Donnell
  >  Wardell Pomeroy
Veronica Cartwright
  >  Sara Kinsey
Laura Linney
  >  Clara McMillen
John Lithgow
  >  Alfred Seguine Kinsey
Oliver Platt
  >  Herman Wells
William Sadler
  >  Kenneth Braun
Dylan Baker
  >  Alan Gregg
Kathleen Chalfant
  >  Barbara Merkle
Heather Goldenhersh
  >  Martha Pomeroy
John McMartin
  >  Huntington Hartford
Julianne Nicholson
  >  Alice Martin
Peter Sarsgaard
  >  Clyde Martin

Opis:


Ako vas je ikada zanimalo kako je bilo živjeti u vremenima koja su poznavala samo misionarski položaj, svakako pogledajte ovu fenomenalnu dramu, nominiranu za Oscara i tri Zlatna globusa, začinjenu seksom!

"Dobar dan, kolega. Kako bi bilo da danas na vašoj supruzi isprobam novi seksualni položaj koji sam otkrio?" Rečenica poput ove posve je na mjestu u filmu o kontroverznom Alfredu Kinseyju, seksološkom velikanu koji je poput Prometeja donio svjetlo u spavaonice sputanih Amerikanaca, ali i mnogih drugih nacija. Vrijeme radnje: tridesete, četrdesete i pedesete godine. Mjesto: SAD. Tema: jedna od onih koje pokreću svijet: seks! Nakon godina marljivog studiranja, Alfred C. Kinsey (Liam Neeson) zapošljava se kao profesor biologije na sveučilištu u Indiani. Podučavajući studente željne znanja o ljudskom tijelu, Kinsey postaje svjestan kako je znanost posve u mraku kada je tematika seksualno ponašanje ljudskih jedinki. Čak i u vlastitom braku sa slobodoumnom Clarom McMillen (Laura Linney), Kinsey ne može pronaći zadovoljstvo, sve dok zajedno sa suprugom ne posjeti jednog od malobrojnih savjetnika po pitanju seksa. Kinsey odlučuje zauvijek promijeniti povijest i prekinuti mračne godine neznanja. Uz pomoć nekolicine vjernih kolega, on započinje sveobuhvatno istraživanje koje će zauvijek promijeniti naše shvaćanje seksa. Krajem četrdesetih Kinsey objavljuje knjigu o muškoj seksualnosti, za koju neki tvrde da je odjeknula snažnije od atomske bombe. No objavljivanjem sljedeće knjige, o ženskoj seksualnosti, u pedesetima, eri hladnog rata, za velikog znanstvenika počinju problemi s licemjernim političarima i javnim mnijenjem...Masturbacija ne donosi gubitak vida, mnogi muškarci su homoseksualci, žene vole druge žene i više-manje ne postoji bolestan oblik ljudskog seksualnog ponašanja - to je samo dio tvrdnji Alfreda Kinseyja, znanstvenika koji je pokrenuo seksualnu revoluciju. Sam Kinsey nevinost je izgubio u 27. godini, bio je zaljubljen u muškarca, a tijekom braka uživao je u orgijama i slobodnoj razmjeni supruga, a njegova vlastita žena često je upražnjavala seks s njegovim kolegom. No to je tek dio života ovog velikana, briljantno portretiranog od strane fantastičnog Liama Neesona.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (1)
  • The Other Man

    The Other Man (2008)

    drama, misterija, triler

    Drugi čovek je priča o Piteru (Lajam Nilson), koji otkriva da je njegova pokojna supruga Lisa dobijala pisma od Ralfa (Antonio Banderas), čoveka kog nikada nije upoznao. Piterova opsesija ovim...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    20.07.2019. 23:46
    Simpatično i gledljivo, ali moglo je to mnogo bolje.
    Ono kad se bioplog zanese pa stavi sex na prvo mesto.
    Lična: 6,6

{{message}}

{{item.title}}