Fair PlayPogledaj trailer!

Film

drama, misterija, triler (2023)

Fair Play

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
Odlično!
7,1
Fair Play

Naslov:

Ferplej

Godina:

2023

Žanr:

drama, misterija, triler

Trajanje:

113 min

Režija:

Chloe Domont

Scenario:

Chloe Domont


Glavne uloge:


Patrick Fischler
  >  Robert Bynes
Laurel Lefkow
  >  Luke's Mother
Linda Ljoka
  >  Mrs. Meyers
Eddie Marsan
  >  Campbell
Geraldine Somerville
  >  Emily's Mother
Buck Braithwaite
  >  Theo - Luke's Brother
Rich Sommer
  >  Paul
Jim Sturgeon
  >  Uncle J
Brandon Bassir
  >  Dax
Alden Ehrenreich
  >  Luke
Phoebe Dynevor
  >  Emily
Sebastian De Souza
  >  Rory
Abe Fark
  >  Harris Analyst #2
Sia Alipour
  >  Arjun
Jamie Wilkes
  >  Quinn
J. Pace
  >  Noah Analyst #1
Freddy Sawyer
  >  Derek
Yacine Ramoul
  >  Jeremie

Opis:


Nakon neočekivana promaknuća u nemilosrdnom investicijskom fondu veza jednog para nađe se na rubu. Njihove zaruke nisu jedino što bi se moglo raspasti...

Obradio/la:

bojan969
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (2)
  • Lessons in Chemistry

    Lessons in Chemistry (2023)

    drama

    Pedesetih godina prošlog veka naučnica Elizabet Zot (Bri Larson) sanja da bude hemičar. Iako je studirala i više je nego kvalifikovana za taj posao, egzistira kao laboratorijski tehničar, koju njeni...
  • Scrapper

    Scrapper (2023)

    drama, komedija

    Nakon smrti majke, snalažljiva 12-godišnja devojčica Georgie (Lola Campbell) nastavlja da živi sama u svom stanu na periferiji Londona. Ona zarađuje krađom bicikla sa svojim prijateljem Alijem (Alin...
  • Birth/Rebirth

    Birth/Rebirth (2023)

    drama, triler, horor

    Rose je patolog koji više voli da radi s leševima nego da se druži sa živim ljudima. Ona takođe ima opsesiju - reanimaciju mrtvih. Celie je sestra u porodilištu koja je svoj život izgradila oko svoje...
  • Still

    Still (2023)

    biografski, dokumentarni

    Follows the life of beloved actor and advocate nm0000150, exploring his personal and professional triumphs and travails, and what happens when an incurable optimist confronts an incurable disease.

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • sasa-stipisic
    Active member
    13.10.2023. 16:10
    Solidan podžanrovski erotski/triler/drama film. Antipatični ljudi, toksični odnosi isprepleteni i vođeni primarno kroz dvoje glavnih likova. Dobro prikazana surova strana "biznis svijeta" - hladan, pohlepan, zavidan, grčevit. Gluma na vrlo dobrom nivou, iako kako je naglasio i prethodnik stvarno su likovi iritantni svi, neko više neko manje.
  • ar8c
    eXtreme member
    13.10.2023. 01:55
    Novi Netflixov hit o kome se priča poslednjih dana. Drama o međuljudskim odnosima i vezi smeštena u korporativni svet tipičnog kapitalističkog okruženja gde je čovek čoveku vuk i samo puka prepreka do ostvarenja ličnih poslovnih ambicija po svaku cenu, bez milosti i talaca.

    Iskreno, jedan od najiritantnijih filmova koje sam video poslednjih godina, gde je teško pronaći bilo šta pozitivno, sa ljudskim licem i simpatično do mere da se sa tim može saosećati i poistovetiti. Bukvalno ničeg svetlog i inspirativnog, od načina funkcionisanja veze dvoje glavnih protagonista, preko njihovog odnosa sa roditeljima, sagledavanja sveta oko sebe, pa do brutalnog pozicioniranja među drugim ajkulama u poslovnom svetu gde se suštinski prodaje magla za ogroman novac i sa visokim ulozima.

    Dakle ostvarenje koje me je žuljalo od prvog do poslednjeg kadra, izazivalo odbojnost i konstantno uveravalo da nikada ne bih mogao plivati na takav način u jednom svetu i okruženju gde je na oltar neophodno u potpunosti žrtvovati sopstvenu dušu, obraz, moral, empatiju i sve ostalo što čoveka čini čovekom.

    Sa druge strane oseti se da ovom pričom diriguje ženska rediteljska ruka koja vešto ispod površine provlači niti aktuelnog feminizma, što posebno eskalira u samom finišu i poenti priče. U tom smislu uspešno koketira sa aktuelnim društvenim trendovima i ide ruku pod ruku sa kreatorima javnog mnjenja. Iznenađuje zrelost dotične koja je pored režije pisala i scenario, te na autentičan i više nego realan način secirala genezu jedne ljubavne veze koja veoma brzo i brutalno prolazi fazu od totalne zaslepljenosti ljubavlju (premda površne i nezrele) pa do krvi i suza nakon neizbežnog sloma.

    Jedna sasvim realna, moguća i zamisliva (ljubavna!??) priča kakve su u većem ili manjem obimu verovatno i prisutne u tako dehumanizovanom korporativnom okruženju. Izuzetno uspešno psihološko zadiranje u srž bazičnih ljudskih emocija i poriva gde se tuđ uspeh ne prašta, makar se bitka za status i pozicioniranje ega vodila unutar klasične, mada nezrele zajednice dvoje mladih. Poslovni status i cifra na čeku direktno određuju status veze i formraju veoma tanku nit na čijim suprotstavljenim polovima se nalaze ljubav i mržnja. Sudbina para je predodređena i neizbežna od samog starta.


    Pored svega navedenog iznenađuje i pažnja za detalj i sitnice koje čine i upotpunjuju mozaik same priče. Retkost je pronaći film gde seksualni čin dvoje ljudi nije predstavljen kao gotovo sterilan i savršeno čist, već onaj iz realnog sveta, koji za sobom ostavlja određene tragove. Takva briga o detaljima ukazuje na uložen trud i podiže vrednost samog ostvarenja. Glumci su podjednako iritantni i (pre svega duhovno i moralno) antipatični, da se idealno uklapaju u zamisao rediteljke. Među njima je i moj favorit iz senke, izvanredni Eddie Marsan, čija facijalna ekspresija savršeno odgovara liku bezdušnog korporativnog gospodara duša.

    Sve u svemu, neuobičajeno dobro ukomponovan film, realno zamisliv, psihološki dubok i efektan, vođen veštom rukom i relativno originalan. Sa druge strane jako odbojan, iritantan, na momente mučan i surovo težak za poistovetiti se sa bilo kim ili bilo čim za nepuna dva časa snimljenog materijala. Bezdušan, dehumanizovan i tužan u isto vreme, film koji ne uliva ni trunku optimizma i pozitivne emocije. Vrlo kontradiktorno! Zanimljivo! Jako teško za oceniti...ar8c2023-10-13 02:02:02

{{message}}

{{item.title}}