Ehky ya ScheherazadePogledaj trailer!

Film

drama (2009)

Ehky ya Scheherazade

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
6,889%
Ehky ya Scheherazade

Naslov:

Pričaj mi priču, Šeherezado

Godina:

2009

Žanr:

drama

Trajanje:

134 min

Režija:

Yusri Nasrullah

Scenario:

Wahid Hamid


Glavne uloge:


Sawsan Badr
  >  Amani
Ahmed Fouad Selim
  >  Karim's Boss
Mahmood Hemaidah
  >  Adham
Mona Zaki
  >  Hebba Younis
Hussien El Imam
  >  Ahmed Fadlallah
Hassan El Raddad
  >  Karim
Nahed El Sebaï
  >  Hanaa
Rehab El Gamal
  >  Safaa
Shady Khalaf
  >  Roshdy
Sanaa Akroud
  >  Nahed

Opis:


Od Hebe se traži da se odrekne svoje karijere zarad poslovnih ambicija njenog muža. Heba prihvati da svoj brak stavi ispred svojih profesionalnih ciljeva. Ali pošto napusti političke teme, da bi se bavila problemima žena, otkriće živote i patnje koje će biti još pogubnije ako budu prikazane javnosti.

Heba, televizijski novinar u Egiptu, radi kao voditelj uspešne političke emisije na privatnoj televizijskoj stanici. Karim, njen muž, zamenik je glavnog i odgovornog urednika kairskih dnevnih novina pod kontrolom vlade. Njegova je ambicija da postane glavni i odgovorni urednik. Čelnici partije na vlasti ubedili su ga da mešanje njegove žene u politiku opozicije ugrožava njegovo napredovanje. Upotrebivši svoj dečački šarm i seksualno umeće, on uspeva da ubedi Hebu da se povuče iz političkih emisija i posveti svoju emisiju društvenim problemima za koje vlada ne može da bude odgovorna. Tako ona započinje serijal "tok-šou" emisija o problemima žena. Počinje da sluša priče odlučnih, snažnih žena koje, poput Šeherezade u "Hiljadu i jednoj noći" pričaju svoje priče da bi ostale u životu. Heba, naravno, zna da je žensko pitanje politički problem. Ali nije mogla ni da zamisli do koje mere. Postepeno će shvatiti da korača po minskom polju zlostavljanja, seksualne, verske i političke represije koja će dovesti do raspada njenog braka. Od pripovedača, Heba je sama postala priča..
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari
  • Asmaa

    Asmaa (2011)

    drama

    Asmaa, žena u 40 tim godinama živi u Kairu sa svojim ocem Hosnijem i Habibom - kćerkom tinejdžerkom i jedva preživljavaju sa njenim oskudnim primanjima. Kada Asmaa oboli na žuči i treba hitnu...
  • 678

    678 (2010)

    drama

    Film otkriva dirljivu priču o tri žene i njihovoj potrazi za pravdom u svakodnevnim situacijama seksualnog uznemiravanja u Egiptu.
  • Perfect Strangers

    Perfect Strangers (2022)

    drama, komedija

    A dinner party unravels when a tight group of friends agree to leave their phones unlocked on the table, exposing juicy interactions and dark secrets.
  • Welad el am

    Welad el am (2009)

    drama, akcija, triler

    An Egyptian woman discovers that her husband is in fact a Jewish Mossad agent working for Israel. He takes her and their two children to Israel by force and tries to convince her to live with him by...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}