Do the Right ThingPogledaj trailer!

Film

drama, komedija (1989)

Do the Right Thing

Ocena korisnika
Odlično!
8,093%
Do the Right Thing

Naslov:

Uradi pravu stvar

Godina:

1989

Žanr:

drama, komedija

Trajanje:

120 min

Režija:

Spike Lee

Scenario:

Spike Lee


Glavne uloge:


Samuel L. Jackson
  >  Mister Señor Love Daddy
Spike Lee
  >  Mookie
Danny Aiello
  >  Salvatore 'Sal' Fragione
Ossie Davis
  >  Da Mayor
Rosie Perez
  >  Tina
John Savage
  >  Clifton
John Turturro
  >  Pino
Ruby Dee
  >  Mother Sister
Richard Edson
  >  Vito
Giancarlo Esposito
  >  Buggin' Out
Rick Aiello
  >  Officer Long
Paul Benjamin
  >  ML
Frankie Faison
  >  Coconut Sid
Robin Harris
  >  Sweet Dick Willie
Joie Lee
  >  Jade
Bill Nunn
  >  Radio Raheem
Miguel Sandoval
  >  Officer Ponte
Roger Guenveur Smith
  >  Smiley

Opis:


Reditelj Spajk Li ponire u vrtlog rasnih i socijalnih problema, koristeći kao odskočnu dasku najtopliji dan u godini u jednom od bruklinskih blokova. Tri delatnosti dominiraju u bloku: radio-stanica, u kojoj pričljivi di-džejevi puštaju ploče koje život znače; trgovina u vlasništvu korejskog para; i Salova čuvena picerija, jedina belačka radnja u celom kraju. Sal prodaje picu zajedno s dvojicom svojih sinova, ljubaznim Vitom i besnim rasistom Pinom. Sal ima još jednog zaposlenog, Mukija. Dvojica Mukijevih najboljih prijatelja su Radio Rahim, gromada od čoveka koji retko kad nešto govori, i voli da pušta pesmu „Bori se protiv moći“ grupe Pablik Enemi na svom ogromnom kasetofonu; i Pogubljeni, koji je dobio nadimak zbog naočara s ogromnom dioptrijom i navikom da često gubi živce. Kad Pogubljeni primeti da se na Salovom Zidu slavnih, foto-galeriji poznatih Italoamerikanaca ne nalazi nijedna osoba tamne boje kože, zahteva da ga ceo komšiluk bojkotuje, i to u trenutku kad je napetost već dovoljno velika, što se na kraju završava tragično.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (3)
  • Mo' Better Blues

    Mo' Better Blues (1990)

    drama, ljubavni, muzički

    Talentovani i samosvesni džez trubač Blik Gilijam (Denzel Vošington) polako otkriva koliko mu je život prazan. On vodi kvintet u klubu “Podzemlje” sa nakinđurenim saksofonistom po imenu Šedou...
  • Crooklyn

    Crooklyn (1994)

    drama, komedija

    From Spike Lee comes this vibrant semi-autobiographical portrait of a school-teacher, her stubborn jazz-musician husband and their five kids living in '70s Brooklyn.
  • Clockers

    Clockers (1995)

    drama, kriminalistički, misterija

    Devetnaestogodišnji Ronald Dunham zvan Strike (M. Phifer) sitni je kriminalac koji zarađuje preprodajom droge u newyorškim parkovima. Policija mu neprestano kvari planove, pa osim želučanih tegoba...
  • Summer of Sam

    Summer of Sam (1999)

    drama, kriminalistički, ljubavni, triler

    New York, 1977. godina. U južnom dijelu Bronxa, dijelu u kojemu pretežito žive Amerikanci talijanskog podrijetla, vlada neizreciv strah: neidentificirani, naoružani muškarac noću ubija stanovnike ove...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    01.08.2021. 13:55
    [TUBE]https://youtu.be/TQ4y7GPeFBY[/TUBE]
  • Freak37
    eXtreme member
    28.02.2021. 19:39
    Odlican film , gde posle gledanja filma uvidis da se za 31 god. nista promenilo nije po pitanju rasnih tenzija. (Remasterovan)
  • CSInvestigator
    Translator
    07.12.2011. 18:36



    Do the Right Thing (1989)






    Žanr: drama

    Režija: Spike Lee

    Jezik: engleski

    Uloge: Danny Aiello, Ossie Davis, Ruby Dee, Richard Edson, Giancarlo Esposito, Spike Lee

    Trajanje: 120 min





    Među stanovnicima kvarta Bedford-Stuyvesant u Brooklynu najpoznatiji su radijski voditelj Mister Señor Love Daddy i vlasnik pizzerije Sal.

    Salu u vođenju već uhodane pizzerije pomažu dva sina, agresivni Pino i povučeni Vito te dostavljač Mookie, jedini Afroamerikanac u tom italoameričkom restoranu. U kvartu uglavnom žive crnci, a Pino ih često izaziva svojim rasističkim izjavama.

    Mookie sanja o boljem životu, a u njegovim planovima mu je najveća podrška sestra Jade. Ona ga uvjerava da mora preuzeti odgovornost i za svoju budućnost i za budućnost svoje djevojke Tine s kojom ima sina.

    Većina stanovnika u susjedstvu gleda svoja posla, ali Mookiejev prijatelj Buggin'Out započne svađu sa Salom, jer 'Zid slavnih' u njegovoj pizzeriji nema niti jednog crnca. Tenzije rastu u kvartu, a tome uvelike pridonosi i to što je najtopliji dan u godini.



    Izvor: www.filmski.net






    [TUBE]BT2al2t2jnU[/TUBE]




{{message}}

{{item.title}}