Cztery noce z AnnaPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički, triler (2008)

Cztery noce z Anna

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
Odlično!
6,8
Cztery noce z Anna

Naslov:

Četiri noći sa Anom

Godina:

2008

Žanr:

drama, kriminalistički, triler

Trajanje:

87 min

Režija:

Jerzy Skolimowski

Scenario:

Jerzy Skolimowski
, Ewa Piaskowska


Glavne uloge:


Jerzy Fedorowicz
  >  Ordynator
Marcin Jedrzejewski
  >  Wienzien 1
Redbad Klynstra
  >  Sedzia (as Redbad Klijnstra)
Barbara Kolodziejska
  >  Babcia
Kinga Preis
  >  Anna
Witold Wielinski
  >  Wuebzueb z gazeta
Artur Steranko
  >  Leon Okrasa
Jakub Snochowski
  >  Policjant
Zbigniew Konopka
  >  Wienzien 2
Malgorzata Buczkowska
  >  Kolezanka Anny
Urszula Bartos-Gesikowska
  >  Kasjerka
Judyta Paradzinska-Górska
  >  Sedzina
Anna Lenartowicz
  >  Nurse
Anna Szawiel
  >  Jubilerka

Opis:


Zatupasti Leon (Artur Steranko) biva neželjeni svedok okrutnog silovanja susetke Ane (Kinga Preis). Ne prijavljuje zločin, razvija opsesiju prema žrtvi, noću je pohodi, a da to ona ne zna.

Dok Ana spava, Leon joj čini sitne ustupke: posprema sobu, lakira joj nokte, popravlja sat, zašiva olabavljeno dugme... Pošto ga otkriju, Leon je optužen za provalu – ali i za silovanje koje nije počinio.[popboks]

Obradio/la:

bojan969
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (2)
  • Face of a Fugitive

    Face of a Fugitive (1959)

    drama, vestern

    U ovom vesternu pljačkašu banaka u begu podmetnuto je ubistvo zamenika šerifa, a pravi je krivac je ustvari pljačkašev brat. Krivac se skriva u obližnjem gradu, gde će se zaljubiti u šerifovu sestru...
  • Bariera

    Bariera (1966)

    drama, komedija

    Student medicine odustaje od fakulteta jer misli da će mu brak s bogatom djevojkom osigurati stvarno dobar život koji bi kao liječnik mogao postići odricanjima i dugogodišnjim napornim radom.
  • Tout un hiver sans feu

    Tout un hiver sans feu (2004)

    drama

    Six months after losing their five years old daughter in a fire in the barn of their little farm, Jean and his wife Laure are facing troubles in their relationship and financial problems. Laure...
  • L'étrange Madame X

    L'étrange Madame X (1951)

    drama

    Can a person really lead a double life? It looks as though Irene can. On the one hand, she is the wife of Jacques Voisin-Larive, a big name in the publishing world. On the other hand she pretends to...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    21.06.2022. 10:27
    Film je ovo o bivšem robijašu, Leonu, koji progonjen samoćom i svojim demonima razvija opsesivnu ljubav (doduše, u "normalnom" svetu se to zove proganjanje jbg) ka svojoj prvoj komšinici, Ani. Zapravo, Leon čitav svet posmatra postrance, jedva učestvovajući u ičemu, tako preplašen a opet i tako odlučan u noćnim upadima (!) u kuću Ane, koju prethodno krišom uspava kakvim tabletama za smirenje/spavanje kako bi slobodno mogao da vršlja po njenoj sobi, nemo je posmatrajući, čak joj i sredjujući kuću kada se ova (uz pa i bez tableta) razvali od alkohola (ludi Poljaci LOL).
    Priča se postepeno, vrlo umešno i lagano razvija pred nama i svakim minutom mi otkrivamo sve više o Leonovoj tami i razlozima njegovih, hm, osobenosti.


    Svideo mi se, prilično čak, iako mi tema opsesija, pa još i ljubavnih i nije preterano zanimljiva, bilo je toga i ranije, i boljeg, i komunikativnijeg...tek mi je zbilja prijala sva ta tišina poljskog zaseoka, te "kulise" su me podsetile na vojvođanska sela , potom mi se baš svideo ton filma, tišine glavnog lika, on retko kada išta progovara, sve mu se vidi,oseti na licu, u pokretima i postupcima, vrlo fino vođenje price Jerzyja Skolimowskog koji do ovog filma,skoro 20 godina, jedva da je ista režirao (mnogo sam voleo njegov Moonlighting, dok mi se Torrents of Spring nije dopao ni malo a onih njegovih starijih filmova sa zaljubljenim tinejdžerima se i ne sećam više, ionako ih gledah kao dete na tv-u, pitanje je šta sam i tada uopšte razumeo od toga, vratiću mu se). 

    Sve u svemu, zbog svojih specificnosti, pa i upitno zanimljive teme, eto i delom samog vođenja, može biti da ovo i nije bas film za svakoga, no meni se dopao, rekoh i zašto, svakako iznad proseka, no ipak ništa što se ne bi smelo propustiti.  Za radoznale, naravno i ljubitelje Skolimowskog.

  • 10.10.2018. 18:40
    4 noći s Anom , film koji je bio poprilično zapažen na FEST-u pre 10-tak godina . Preporuka .

{{message}}

{{item.title}}