Crossing OverPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički (2009)

Crossing Over

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
6,816%
Crossing Over

Naslov:

Prelazak preko

Godina:

2009

Žanr:

drama, kriminalistički

Trajanje:

113 min

Režija:

Wayne Kramer

Scenario:

Wayne Kramer


Glavne uloge:


Harrison Ford
  >  Max Brogan
Ashley Judd
  >  Denise Frankel
Ray Liotta
  >  Cole Frankel
Jacqueline Obradors
  >  Special Agent Phadkar
Alice Braga
  >  Mireya Sanchez
Cliff Curtis
  >  Hamid Baraheri
Marshall Manesh
  >  Sanjar Baraheri
Jim Sturgess
  >  Gavin Kossef
Naila Azad
  >  Rokeya Jahangir
Alice Eve
  >  Claire Sheperd
Summer Bishil
  >  Taslima Jahangir
Justin Chon
  >  Yong Kim
Merik Tadros
  >  Farid Baraheri
Nina Nayebi
  >  Minoo Baraheri
Melody Zara
  >  Zahra Baraheri (as Melody Khazae)

Opis:


Od reditelja Vejna Krejmera i proslavljenih producenata Frenka Maršala i Ketlin Kenedi („Minhen“, „Šesto čulo“) stiže drama smeštena u svega nekoliko dana na jugu Kalifornije.
Priča počinje kada agent granične patrole jedva izbegne da svojim džipom pregazi prelepu devojku. To je samo jedan od niza događaja koji će na neočekivan način spojiti potpune strance. Preplitaće se priče agenata granične patrole Kola Frenkela (Rej Liota) i Maksa Brogana (Harison Ford) i borca za ljudska prava Deniz Frenkel (Ešli Džad).
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (20)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • bubba ho-tep
    The Legend Of
    12.09.2009. 13:28
    [QUOTE=darije] Nema patetike!? Da izostavim CEO film i nijedan detalj da ne izbacim u prvi plan osim onog
    spoiler:
    hapšenja Ray Liotta-e i stavljanja lisica i teatralnog izvođenja iz kancelarije. Kako smo mi amerikanci pravedan narod i niko nama ne prolazi nekažnjen a da je zaslužio kaznu (vedder) - o čemu oni jebeno pričaju!!!???Angry

    Teško je polemisati ovde, ne o filmu, jer kao " zbir pokretnih slika" svakako može dobiti i više nego prelazni ocenu ali za način obrade teme ne više od 3.
    [/QUOTE]

    htio sam i taj dio spomenut, ali zaboravio sam. Točno toClap

    Pojedinci su ti koji čine zlo, a američka vlada je ona koja ''pravedničkom'' rukom rješava stvar. Još jedan rasistički detalj. Jesi li primjetio da su ''pokvareni amerikanci'' koji rade za vladu zapravo stranci.

    spoiler
    Npr. kolega Harrisona Forda iz imigracijskog je iz Irana, prikazan kao čovjek koji podupire zločin nad vlastitom sestrom i nema apsolutno nikakve milosti prema ljudima koje svakodnevno privodi. Sjeti se dijela sa mladom Meksikankom koju on revno želi pritvoriti na razočarenje dobrice Harrisona Forda koji joj je htio pomoći. Onaj dio sa pronalaskom nje mrtve kraj granice (od strane jednog suosjećajnog ''pravog'' bijelog Amerikanca) i povratak Forda u Meksiko kako bi njenu obitelj obavijestio o tome nakon što joj je par dana prije toga na svoj veliki trošak spasio sina... Srcedrapajuće. Nikako to ne bi mogao biti neki stranac, već samo pošteni pravi Amer.
    Dio u kojem Iranac pusti pljačkaša na slobodu zapravo leži u tome da je sjebao sustav davši priliku malome Korejancu da dosanja san o putovnici i ''boljem životu'', bez obzira na to što je noć prije sudjelovao u oružanoj pljački i trebao bi ići u zatvor na dugo vremena. Dao mu je priliku da se na prevaru domogne svetinje, koju uz veliku pompu, američku zastavu i interpretaciju himne sa suzama u očima dočeka kao žedan vodu, kako licemjerno i američki patetično...
    Još kad se sjetim da je bahata agentica zadužena za protjerivanje mlade Pakistanke upravo muslimanskog porijekla dok je njena pravobraniteljica revna i poštena bijela Amerikanka...
    Angry
    end of spoiler

    No, kako sam rekao, ako se ne opteretim tim problemima, film mi je sasvim ok. Ali s druge strane, kakva je to drama o kojoj ne smiješ razmišljat da bi ti se svidjela. Gdje je tu smisao kojeg bi taj starogrčki žanrovski smjer po defaultu trebao imati?
    bubba ho-tep2009-09-12 13:33:08
  • darije
    Administrator
    12.09.2009. 11:50
    Nema patetike!? Da izostavim CEO film i nijedan detalj da ne izbacim u prvi plan osim onog
    spoiler:
    hapšenja Ray Liotta-e i stavljanja lisica i teatralnog izvođenja iz kancelarije. Kako smo mi amerikanci pravedan narod i niko nama ne prolazi nekažnjen a da je zaslužio kaznu (vedder) - o čemu oni jebeno pričaju!!!???Angry

    Teško je polemisati ovde, ne o filmu, jer kao " zbir pokretnih slika" svakako može dobiti i više nego prelazni ocenu ali za način obrade teme ne više od 3.
  • prijatel-MKD
    Translator
    12.09.2009. 00:13
    Film je srawe za neko ko ima 30 godina ko ja,
    ali za tinejdjere koje jos nisu gledale takve tematike je odlican.
    Produkcija 10/10 kvalitetno uradjen film.
    tema 0/10prijatel-MKD2009-09-12 00:13:55

{{message}}

{{item.title}}