Cairo Time

Film

drama, ljubavni (2009)

Cairo Time

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
Loše
6,781%
Cairo Time

Naslov:

Odlazak u Kairo

Godina:

2009

Žanr:

drama, ljubavni

Trajanje:

90 min

Režija:

Ruba Nadda

Scenario:

Ruba Nadda


Glavne uloge:


Elena Anaya
  >  Kathryn
Amina Annabi
  >  Yasmeen
Patricia Clarkson
  >  Juliette Grant
Andrew Cullen
  >  Jim
Tom McCamus
  >  Mark
Alexander Siddig
  >  Tareq Khalifa
Fadia Nadda
  >  Hanan
Nabil Shazli
  >  Manager
Mona Hala
  >  Jameelah
Mohamed Abdel Fatah
  >  Customs Officer (as Mohammed Abdel Fattah)
Roanne Bell
  >  Sharon
Hanafi Mohamoud El Gazar
  >  Shoe Shopkeeper
Ahmed Ghareeb
  >  Propositioning Man
Hossam Abdulla
  >  Porter
Katie Sherif
  >  Petroleum Wife #1

Opis:


Udata urednica magazina zaljubljuje se u starog prijatelja svog muža dok se nalazi na odmoru u Kairu. Džulijet je urednica časopisa, srećno udata za Marka, kanadskog diplomatu. Njihova deca su već velika i isplanirali su da zajedno provedu tronedeljni odmor u Kairiu, kada Marka zadrže palestinski teroristi, a Džulijet ostane sama da tumara uličicama egipatske prestonice. Da bi osigurao ženinu bezbednost do svog dolaska, Mark zamoli svog nekadašnjeg oficira za bezbednost i dugogodišnjeg prijatelja Tareka da joj bude vodič kroz grad. Nije mogao ni da zamisli da će se njih dvoje zaljubiti jedno u drugo, ali što više vremena Tarek i Džulija provode zajedno, sve im je teže da poreknu intenzivnu međusobnu privlačnost.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (3)
  • Dos tipos duros

    Dos tipos duros (2003)

    kriminalistički, komedija, akcija

    Suon sa gomilom duga, Pako beznadeni ubica je primoran da poduva gangstera Don Rodriga, svog pomalo dnog neka, kako da ubija ljude. Ali obuvati glupana da postane ubica će biti veoma teak zadatak
  • Sabah

    Sabah (2005)

    drama, komedija, ljubavni

    Par pokušava da sakrije vezu, ali Sabah odlučuje da prelomi i saopšti porodici svoju životnu odluku...
  • Inescapable

    Inescapable (2012)

    drama, misterija, ljubavni, triler

    One afternoon, on a typical day at work, Adib is confronted with devastating news: His eldest daughter, Muna, has gone missing in Damascus. Now Adib, who has not been back in over 20 years, must...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Konzul
    member
    12.02.2018. 16:48
    Srednja zalost. Tanka prica, nikakav zaplet, tanka romansa, plitki likovi! Sve u svemu prazno za gledanje. da je bar scena i prikaz Egipta uradjen bolje pa da ti nije zao vremena za gledanje - naprotiv, Kairo je prikazan u montie=ranim voznjama u studiju, a nekoliko scena na ulici je prazno i dosadno. Piramide prikazane u tragovima. Sve u svemu, i fotografija jedva trojka (od 5)! Preskociti!
  • A2D2
    eXtreme member
    05.02.2013. 19:36
    Iznenađujuće dobra ljubavna drama o amerikanki čiji muž radi za UN organizirajući kampove za izbjeglice u Gazi i egipćaninu, njegovom prijatelju koji zbog njegove zauzetosti preuzima brigu o ženi trudeći se da bude što bolji domaćin. Kako zajedno provode mnogo vremena tako se bude i obostrane simpatije.

    Film je snimljen prije Mubarakovog pada i političkih previranja u Egiptu, a Kairo je prikazan sa distance ovlaž se dotičući političkih problema, sukoba modernog i tradicije...što mu naravno nije bio ni primarni cilj, dok nas režiser mudro časti slikama piramida, šarma prašnjavog i prenapučenog Kaira, pijaca i kafana, muzike kao i prirodnih ljepota, vjenčanja, prekrasnih terasa hotela i rijeke Nil, a manje iako sasvim dovoljno prikazuje i neke lošije strane npr. nesigurnost žene na cesti gdje joj svi dobacuju, siromašnije ženske djece zakunute za određeno obrazovanje koje šiju za vlastiti miraz i čija je sudbina unaprijed određena...

    U filmu briljira samozatajna Patricia Clarkson i prava je divota gledati njezin nepogrešivi glumački tajming za suzu, na osmjeh, stid, strah, strast ili sjetu. Ona dostojanstveno glumi ženu srednjih godina u kojoj nakon što je ispratila djecu u život se budi žar za koji je milsila da više ne postoji.

    Značajna je i sama posjeta piramidama, ali da ne bih previše spojlerisao i kvario užitak. Oni koji vole ljubavne filmove shvatit će i zašto sam spomenuo to. I u Casablanci Ingrid Bergman kaže "Uvijek ćemo imati Pariz".
  • A2D2
    eXtreme member
    05.02.2013. 19:35
    Cairo Time (2009)



    Link

    Canada/Ireland/Egypt (Foundry Film, Samson Films), 90 min.
    drama/romance

    Jezik: arapski, engleski
    Režija: Ruba Nadda
    Scenario: Ruba Nadda
    Uloge: Patricia Clarkson, Alexander Siddig, Elena Anaya, Amina Annabi, Tom Mccamus
    Ocjena na imdb: 6,6/10

    Sinopsis

    Juliette (Patricia Clarkson) je urednica časopisa sretno udana za kanadskoga diplomata Marka (Tom McCamus). Imaju odraslu djecu i planirali su zajednički trotjedni godišnji odmor u Kairu, ali Mark se zadržao na palestinskom teritoriju i Juliette je ostavljena da sama otkriva egipatsku prijestolnicu. Kako bi joj osigurao zaštitu dok sam ne stigne, Mark zamoli svoga bivšeg sigurnosnog povjerenika i prijatelja Tareqa (Alexander Siddig) da joj bude gradski vodič.

    Nije mogao ni zamisliti da bi se njih dvoje moglo zaljubiti, ali što više vremena provode zajedno, Tarequ i Juliette postaje sve teže negirati jaku međusobnu privlačnost.

    Trailer


    [TUBE]orXcdLwtVRY[/TUBE]

    Izvor teksta: mojtv.hr

    PRIJEVOD


{{message}}

{{item.title}}