Boîte noirePogledaj trailer!

Film

drama, misterija, triler (2021)

Boîte noire

Ocena korisnika
Odlično!
7,2
Boîte noire

Godina:

2021

Žanr:

drama, misterija, triler

Trajanje:

129 min

Režija:

Yann Gozlan

Scenario:

Nicolas Bouvet-Levrard
, Yann Gozlan
, Simon Moutairou
, Jérémie Guez


Glavne uloge:


Anne Azoulay
  >  Caroline Delmas
André Dussollier
  >  Philippe Rénier
Grégori Derangère
  >  Alain Roussin
André Marcon
  >  Philippe Dorval
Philippe Maymat
  >  Commandant de bord Atrian
Olivier Rabourdin
  >  Victor Pollock
Aurélien Recoing
  >  Claude Varins
Niki Zischka
  >  Passagère business
Pierre Niney
  >  Mathieu Vasseur
Sébastien Pouderoux
  >  Xavier Renaud
Lou de Laâge
  >  Noémie Vasseur
Guillaume Marquet
  >  Balsan
Claire Viville
  >  Hôtesse appel Mathieu
Mehdi Djaadi
  >  Samir Jellab
Boris Ravaine
  >  Co-pilote Atrian
Lorène Devienne
  >  Hôtesse cockpit
Marie Dompnier
  >  Pauline
Octave Bossuet
  >  Théo

Opis:


Talentovani mladi analitičar na putu je da reši misteriju u vezi smrtonosne avionske nesreće. Avion je bio potpuno nov, a on mora da dešifruje zapis iz crne kutije...

Obradio/la:

IgaBiva
 • Pogledajte slične sadržaje
 • Komentari (17)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • 15.05.2022. 02:21
  Najzad gledljiv triler. Preporuka i od mene.
 • AlexDeLarge
  eXtreme member
  11.05.2022. 21:33
  Odgledah, pa ovako dosta je teško pisati bez spoiler-a. U suštini baš imam podeljene utiske, da ne kažem turbulentne, čas mi se nešto svidi i zanimljive deonice, čas mi je nabacano i bespotrebno, a onda nešto fali i lako se pređe preko toga (ako se su neke scene ozbiljne i imaju utemeljenje, onda po mom misljenju trebaju biti i druge , mozda ne istog bar smanjenog intenziteta), neka ponavljanja, pa nešto novo, pa kliše, pa onda bas kako treba, itd.

  Isprepletani su žanrovi,  triler i drama.  Sa dramom mi je ok i sam kraj na šta upozoravaju, kao i gluma glavnog glumca, mada i ostali su odradili dobar posao, svidja mi se zvuk, i ostali kinematografski elementi su dobri, što se trilera tiče pa nije mi lepo ukomponovan, i on mi osciluje, dinamika mi je ok, mozda posledica scenarija gde mislim da su neki delovi `konfekcijski`.

  Kao da sam gledao npr. kombinaciju npr. epizode serijala Mayday,  filma Blow Out (1981), uvodna špica X-Files-a gde se ponavljaju dve rečenice, skorašnje glasine oko jednog leta kineskog Boeing -a 737-800, bilo je i ranije sličnih priča, samo sto je BEA u pitanju, drugi model aviona, itd.

  Verovatno će se većini svideti, iako na mene nije ostavio neki poseban utisak ( uopsteno trileri/drame sto sam pogledao do sada, da ne poredim u vidu, kakve sve trilere i drame snimaju , dati je...)  osim upozorenje autora u drugoj polovini i na kraju filma.

  Što se prevoda tiče i stručnih termina, nisam se udubljivao ali mislim da je sve korektno, ima samo jedna sporna stvar za jedan deo motora kako on može... ali to nije stvar prevoda. Ko je gledao skorije serijal Mayday, ili može lako naći na YT kratke klipove , većina stvari će im biti poznata, osim što je ovde na francuskom pa je teško pratiti, da je npr.  engleski i npr.  AAIB (SAIA) ili NTSB lakse bi se pratilo.

  AlexDeLarge2022-05-15 10:41:44
 • AlexDeLarge
  eXtreme member
  10.05.2022. 22:09
  [QUOTE=Ordinary]
  Pogledao sam trailer, najezio se i sada cu da gledam film, posto obozavam serijal Air Crash Investigation.

  Sto se tice ovih komentara oko plate i kontrole letenja, zahvaljujuci poslu kojim se bavim imao sam prilike da izmedju ostalog idem na arodrom bas u objekat gde su za radarom, negde 2014-te , tada je to bila SMATSA ne znam kako se danas zove. Meni je receno jos tada da im je plata 4.000e , da se radi 2 sata pa 2 sata odmor, ne znam koliko traje smena sve ukupno. Sto se tice zaposlenja ne pomaze ni da ti je i Bog otac, ne znam koji su im kriterijumi i kako idu konkursi ali u fazonu pre ces u NASU da upadnes. Prostorija gde su za radarima je velika kao balon za fudbal, nigde ni jednog prozora, stolovi konzole u krug, i tamo tipa 7 ljudi sedi, par mladih par starijih. Ono sto me je razlocaralo je akcenat, ako je neko imao prilike da slusa one indijske tutorijale na YT, e pa nista bolji nije bio ni ovaj sto sam ga slusao kako daje instrukcije pilotu.
  [/QUOTE]
  I danas se zove SMATSA, bila je samo jedna ali bukvalno jedna za 12 godina situacija preko veze ali je resena dakle osoba ne radi, plate su kao što sam naveo osnovne, nabiju oni jos kao sto sam naveo, družim se sa ljudima znam pouzdano i oko posla i a ima i zanimljivih prica, ali nije bitno.
  AlexDeLarge2022-05-11 02:41:29