Blade Runner 2049Pogledaj trailer!

Film

naučna fantastika (2017)

Blade Runner 2049

Ocena korisnika
Odlično!
 
Blade Runner 2049

Naslov:

Blade Runner 2049

Godina:

2017

Žanr:

naučna fantastika

Režija:

Denis Villeneuve

Scenario:

Philip K. Dick
, Hampton Fancher
, Michael Green


Glavne uloge:


Harrison Ford
  >  Rick Deckard
Edward James Olmos
  >  Gaff
Ryan Gosling
  >  Officer K
Ana de Armas
  >  Joi

Opis:


Trideset godina nakon radnje prvog filma, novi Blade Runner, LAPD službenik K (Ryan Gosling) otkriva dugo čuvanu tajnu koja ima potencijal da ostatak društva dovede do haosa. K-ovo otkriće ga vodi na misiju da pronađe Ricka Deckarda (Harrison Ford), bivčeg LAPD Blade Runner koji se vodi kao nestao već 30 godina.

Obradio/la:

Che.
Loading...
 • Pogledajte slične sadržaje
 • Komentari (72)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • 2b0rn0t0b
  Active member
  18.01.2018. 12:28
  Zasigurno nije, ništa u umetnosti nije zasigurno. Kjubrikova Odiseja 2001 je verovatno najuspeliji, najinovativniji i najuticajniji SF film, posmatrajući vreme nastanka i reference koje su kasniji autori pravili prema istom. Sa "Sedmim putnikom" (Alien) i "Istrebljivačem" (kako je glasio originalni prevod Blade Runnera) čini neku vrstu "velikog svetog trojstva" SF žanra, i to je prilično opšteprihvaćena ocena sa kojom mogu da se složim. Naravno, I ovaj "Blade Runner 2049" će morati proći test suda vremena. Budućim gledaocima naše ocene neće značiti mnogo, dobar film nove gledaoce pronalazi jer se o njemu priča, preporučuje se i gleda i daleko nakon perioda u kojem je hit ili je aktulan. Iako sam ga gore već ocenio, ponoviću da je solidan, štaviše dobar, inklinira ka vrlo dobrom, ali vrhunski (za mene) nije. Razlog sam naveo gore i ne bih da se ponavljam, samo ću reći - ne donosi praktično ništa novo u SF žanr, kao gore pobrojani filmovi koji su svaki ponaosob predstavljali proboje i širili horizonte žanra. Produkcijski BR 2049 je blizu perfekcije ali je priča/zaplet/poruka po mom sudu"klimava". A bit SF žanra je ipak priča, a odmah zatim i vrhunska produkcija koja je prati.O ukusima vredi raspravljati i zbog toga smo svi mi ovde. Ne zameri, ovo nije kritika tvog posta već i dodatak na moj. [učitaj ceo komentar]
 • osman2510
  Translator
  18.01.2018. 08:57
  Ne znam zašto ljudi žele strpati sve u 2 sata. Neki filmovi moraju trajati duže, odnosno moraju biti sporiji, jer im brz plot i rasplet priče nekako kvari ukupan dojam. Da sam režiser, razvukao bih ga i preko 3 sata. Meni se osobno svidjela atmosfera i scenografija filma, a i priča nije tako loša. Iako sam čitao da nije baš preporučljivo gledati u 3D, odnosno da je bolja scenografija prikazana u 2D, ipak sam ga odgledao u 3D. Doista, teško je danas i razlikovati pravi (native) 3D od od post-produktvnog. A ovo je post-produktivno. Sve u svemu, prilično dobar nastavak kultnog filma i nekako se i (osobni utisak) osjeti " srce i duša" orginalnog filma. Sve u svemu, po meni, čvrsta 8/10.Napominjem, mnogima se ni orginal nije tako svidio ili ga nisu u potpunosti razumjeli, a važi za jedan od najboljih filmova svih vremena, dok je u Sci-fi žanru zasigurno najbolji. Mene ipak raduje snimanje 3. nastavka i žudno isčekujem rasplet priče.
 • dzabaludin
  Junior translator
  17.01.2018. 23:18
  Iako hvaljen od kritičara (divna fotografija, pejzaž i slično), već od starta mi je bilo jasno da nešto ne štima kad redatelj ne može strpati film u manje od 2h. Osim što mi je od starta bilo jasno kako će se razvijati radnja (i ko je kome otac), a ne smatram se od onih koji su strašno intuitivni, film nije loš, ali mi ne znači ništa, u odnosu na "original". Slično kao što ni MadMax 4 novim generacijama nije ništa "WOW" (kao što su nama bili 1 i 2), a meni bez M. Gibsona posebno nije ništa. Ovdje se barem pojavio H. Ford, ali kako nisam veliki ljubitelj niti "originalnog", lako mi je bilo zaspati više puta, a da ne žalim previše.