AvatarPogledaj trailer!
Ocena korisnika
Odlično!
7,983%
Avatar

Naslov:

Avatar

Godina:

2009

Žanr:

akcija, fantazija, naučna fantastika, avantura

Trajanje:

162 min

Režija:

James Cameron

Scenario:

James Cameron


Glavne uloge:


Sigourney Weaver
  >  Dr. Grace Augustine
Giovanni Ribisi
  >  Parker Selfridge
CCH Pounder
  >  Moat
Stephen Lang
  >  Colonel Miles Quaritch
Laz Alonso
  >  Tsu'tey
Matt Gerald
  >  Corporal Lyle Wainfleet
Scott Lawrence
  >  Venture Star Crew Chief
Joel David Moore
  >  Norm Spellman
Michelle Rodriguez
  >  Trudy Chacón
Zoe Saldana
  >  Neytiri
Wes Studi
  >  Eytukan
Jason Whyte
  >  Cryo Vault Med Tech
Sam Worthington
  >  Jake Sully
Sean Anthony Moran
  >  Private Fike
Dileep Rao
  >  Dr. Max Patel

Opis:


Avatar nas vodi u spektakularan svet s one strane mašte, u kome novajlija sa Zemlje kreće u epsku avanturu u kojoj će se na kraju boriti za spas vanzemaljskog sveta. Džejms Kameron, dobitnik Oskara za režiju Titanika, osmislio je film pre 15 godina, kada nisu postojala sredstva kojima bi ostvario tu svoju ideju. Sada, nakon četiri godine produkcije, Avatar, akcioni film sa specijalnim efektima nove generacije, pruža potpun nov kinematografski doživljaj u kome se revolucionarna tehnologija osmišljena za snimanje filma stapa s emocijama likova i uzbudljivom pričom.

U svet vanzemaljaca ulazimo kroz oči Džejka Salija, bivšeg marinca vezanog za invalidska kolica. Uprkos hendikepiranosti, Džejk je u srcu još ratnik. Regrutovan je da putuje na mnogo svetlosnih godina udaljenu stanicu na Pandori, na kojoj konzorcijum korporacija vadi redak mineral koji predstavlja ključ za energetsku krizu na Zemlji. S obzirom na to da je atmosfera na Pandori otrovna, razvijen je program Avatar, u kome se ljudi vozači putem svesti povezuju sa svojim avatarom, daljinski upravljanim biološkim hibridima koje čini ljudska DNK pomešana sa DNK domorodačkog naroda sa Pandore po imenu Na'vi.
 • Pogledajte slične sadržaje
 • Komentari (52)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • Mizi
  eXtreme member
  02.01.2023. 11:57
  [QUOTE=kjovo] Mizi moram da te iskritikujem prvi, nema ti sta da se zaliz na napade pa covece ti si prvi koji krece u napad makar to bilo i kroz salu. Tako da cuti i trpi ,kritika nikad nije skodila. 
  A sto se tice Avatara u potpunosti se slazem sa svim sto si napisao. Aj Sretna nova godine i sve najbolje tebi a i svim ljudima ovde.
  [/QUOTE]

  Živeli i sve najbolje!
  Obećao sam da neću da vređam, mene mogu, istrpeću.
  Pa malo nagazim kad vidim da se većina slaže, da se suportuju, kao da sam član udruženja istomišljenika, malko mi to smeta, želim različitosti, i humora kroz ironiju, sarkazam, cinizam, ne znam više vrsta.
  Biće sve dobro, što bi rekao Arnold u Terminatoru.
 • kjovo
  eXtreme member
  02.01.2023. 08:20
  Mizi moram da te iskritikujem prvi, nema ti sta da se zaliz na napade pa covece ti si prvi koji krece u napad makar to bilo i kroz salu. Tako da cuti i trpi ,kritika nikad nije skodila. 
  A sto se tice Avatara u potpunosti se slazem sa svim sto si napisao. Aj Sretna nova godine i sve najbolje tebi a i svim ljudima ovde.
 • Mizi
  eXtreme member
  02.01.2023. 01:39
  Valjda ovde neće biti napada, biću blag, ali za svaki slučaj da se spremim, ako krenu određeni fanovi da brane ovo remek delo.
  Samo imajte na umu da ne mogu da zaspim ako me ne napadnete, to mi je fetiš koji mi pomaže da brže zaspim, tako da udrite, samo nemojte u glavu, jer nosim ćoroskope.


  Aha, vizuelni efekti, dakle sjajni, fino upakovano, nisam gledao 3D, ima lepih pejzaža, ma divota, bonbona.
  Aha, glumci i gluma, to ne mogu da kritikujem jer su pod maskama glumili i uz pomoć tehnologije, tako da ništa.
  Aha, priča, otimanje, branjenje, zapomaganje, plemena ugnjetavana, mi smo jaki, mi smo snažni, ali oni su snalažljiviji, rat zbog sirovina, a zbog opstanka, pa to smo odveć gledali tako često, i u realnosti i u izmišljenim pričama koje se ekranizuju u vidu filmova, serija,...
  Aha, neka priznanja, neke nagrade, silne pare i novci, slava, fenomeni, nešto što ljudsko oko videlo nije, ogromna popularnost, video igra još pritom, ko nije čuo ili gledao Avatar kao da nije živ.
  Eto, čekao sam skoro deset godina da uzbuđenje i euforija splasnu, pa da ga pogledam kao da ništa nikada nisam čitao ni slušao o njemu.
  I tako, život ide dalje, život brzo prolazi, ako su to samo bile laži, lažimo se bar još malo.