Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)Pogledaj trailer!

Film

drama, komedija, ljubavni (2014)

Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
7,791%
Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)

Naslov:

Čovek ptica

Godina:

2014

Žanr:

drama, komedija, ljubavni

Trajanje:

119 min

Režija:

Alejandro G. Iñárritu

Scenario:

Raymond Carver
, Alejandro G. Iñárritu
, Nicolás Giacobone
, Armando Bo
, Alexander Dinelaris


Glavne uloge:


Michael Keaton
  >  Riggan
Edward Norton
  >  Mike
Zach Galifianakis
  >  Jake
Jeremy Shamos
  >  Ralph
Keenan Shimizu
  >  Han
Naomi Watts
  >  Lesley
Merritt Wever
  >  Annie
Damian Young
  >  Gabriel
Irina Pickard
  >  Costume Assistant
Emma Stone
  >  Sam
Natalie Gold
  >  Clara
Andrea Riseborough
  >  Laura
Kenny Chin
  >  Korean Grocer
Jamahl Garrison-Lowe
  >  Stagehand (Daniel)
Akira Ito
  >  Translator

Opis:


„Čovek ptica je crna komedija koja govori o glumcu (Majkl Kiton), čuvenom po ulozi superheroja, dok pokušava da postavi brodvejski komad. U danima pre premijere, pokušava da obuzda svoj ego, opet se zbliži s porodicom, osveži svoju karijeru i oporavi se.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (6)
  • Dallas Buyers Club

    Dallas Buyers Club (2013)

    biografski, drama

    „Poslovni klub Dalas” je priča zasnovana na istinitim događajima, o borbi jednog čoveka protiv sistema. Glavni junak, Ron Vudruf je električar i rodeo kauboj, koji prilikom rutinskog pregleda otkriva...
  • The Grand Budapest Hotel

    The Grand Budapest Hotel (2014)

    drama, komedija, avantura

    Grand Budapest hotel govori o avanturama Gustava H, legendarnog portira u čuvenom evropskom hotelu između dva rata, i Zerou Mustafi, nosaču kofera koji postaje njegov najverniji prijatelj. Priča...
  • Silver Linings Playbook

    Silver Linings Playbook (2012)

    drama, komedija, ljubavni

    Film američkog reditelja Dejvida Rasela "U dobru i u zlu" dobio je nagradu publike na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Torontu. Scenario filma inspiriran romanom Amerikanca Metjua Kvika, na duhovit...
  • BlacKkKlansman

    BlacKkKlansman (2018)

    biografski, drama, kriminalistički

    Ron Stallworth je policajac iz Kolorada, afro-američkog porekla. Uspešno se infiltrirao u lokalnu Ku Klux Klan organizaciju i postao vođa lokalnog ogranka.

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    06.06.2018. 23:11

      Prvi kadar filma me je skoro odbio od gledanja jer o filmu nisam znao ništa a video sam Kitona kako levitira u gaćama. Ponašao se kao ona gomila dečjih superheroja i za vreme levitacije i za vreme vraćanja u normalu dok je razgovarao sa nekim uz odličnu pratnju bubnjeva. Usledili su potom dugi kadrovi koji su pratili M.Kitona kroz uske i zamršene hodnike pozorišta. Tako me je reditelj Injaritu majstorski upoznao i sa mestom radnje i sa ostalim likovima od kojih se izdvaja E.Norton koji je u neku ruku suparnik glavnom glumcu koji je priča za sebe i koji je karikatura karijere pomenutog M.Kitona koji je prihvatanjem ove uloge pokazao da ume da se šali na svoj račun.

      Kamera koja u stopu prati glavnog glumca i dugi kadrovi, odličan scenario i nadrealne scene su ono po čemu pamtiti ovaj film kome za sada nisam našao neki veliki minus. Takođe, meni se lično sviđa ta kritika američkih filmova, trendova i koncepta slave. Isto tako sjajna paralela između Kitonovog pravog života i lika kojeg glumi. Još da dodam da dodam da je sva ta ironija i kritika dobila na težini zbog bivših filmskih superheroja koji se u ovom filmu zezaju pomalo na svoj račun. Kiton (Betmen), Norton (Hulk) i E.Stoun koja dosad nije bila superheroj ali je bila epizodista u Spajdermenu.

      Da be davim, Birdman je bio jedan od boljih filmova tog leta Gospodnjeg.
  • 05.06.2018. 20:27
    Za razliku od prethodnih filmova ovog reditelja koje sam gledala i koji su bili mračni, ali na patetičan način, ovaj mi se dopao. Nije ni mračan ni patetičan a mislim da bi posebno bio zanimljiv za osobe koje su iz sveta filma i pozorišta.
  • CSInvestigator
    Translator
    28.03.2015. 19:59
    Izuzetno spor film, pa je zaista za probranu publiku. Meni je bio ok, cenim scenario, ali mi nikako nije jasno otkud je Ema nominovana za Oskara kad se u filmu pojavljuje tričavih 5 minuta?! Inače, Edvard Norton me je oduševio!

{{message}}

{{item.title}}