Araburu tamashii-tachi

Film

drama, kriminalistički, ljubavni (2001)

Araburu tamashii-tachi

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
6,9
Araburu tamashii-tachi

Naslov:

Araburu tamashii-tachi

Godina:

2001

Žanr:

drama, kriminalistički, ljubavni

Trajanje:

150 min

Režija:

Takashi Miike

Scenario:

Shigenori Takechi


Glavne uloge:


Taisaku Akino
  >  Tsuchiya
Mickey Curtis
  >  Yokomizo
Ken'ichi Endô
  >  Muroi
Hakuryû
  >  Numata
Masatô Ibu
  >  Mizushima
Renji Ishibashi
  >  Tattooist
Akiko Kana
  >  Takako Higuchi (as Yuko Ozeki)
Masaya Katô
  >  Kunihiko
Aya Kawamura
  >  Kunihiko's Girlfriend
Shinzô Hotta
  >  Kijima (as Shinzo Hotta)
Yûdai Ishiyama
  >  Edo
Yoshiyuki Daichi
  >  Sakuraba
Eiichi Furui
  >  Komine
Norihisa Kobayashi
  >  Hitoshi
Yukihiko Kamiya
  >  Takurô

Opis:


A fearless Yakuza captain's loyalty is tested as two ambitious underbosses attempt a takeover of both his clan and a rival Yakuza gang.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (8)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    18.04.2022. 22:38
    Ima istine, nisam namerno želeo da se upetljavam u frakcije, strukturu jakuze, nabrajanje imena, mana, na prvom mestu jer mi je cilj bio da (eventualno) zaintrigiram ponekoga da pogleda film, lakše mi je bilo da akcentujem elegičnost, tako je uostalom ionako delovao na mene. 

    Ovo ostalo što kažeš, sindikat, ceremonije, pregovori, sve mi je ipak standardna ikonografija jakuza filma, nije mi smetalo, suštinski makar, mada bih naravno radije proveo više vremena sa Kunihikom i ekipom. Doživeo sam kao nameran taj nesklad sa suparničkim porodicama/klanovima i među poručnicima (u odnosu na Higuchija), verovatno da bi se upravo i naglasila ta posebnost Kunihikove ekipe, kako po duši, stavu, pa i brutalnosti koja ih izdvaja od drugih. Tome i jeste ep, gotovo lirski, manje možda realističan (mada, šta ja znam o realizmu jakuze LOL )
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    18.04.2022. 22:01
    Da, ima scena u Visitor Q kad gleda snimak na kameri isto sa mikrofonom i da muškarac je u pitanju Pa priča o Higuchi-ovij bandi je dobra, to je početak tvog posta, Kunihika je usijana glava i buntovnik takav mu je i šef , a i ostali ga prate, a i matori Yokomizo i onaj dijalog sa Higuchi-em, tetoviranje i pranje vesa, drugarstvo, kad igraju na ulici,  ali ostali iz obe bande Sirane i Yokomizo, osim dva,tri lika su kao babe , a ne Jakuze, dve grupe od po 400 ljudi imaju 3 prava lika, tri ludaka,  Tsuchiza, Muroi, i ekipa uzas, iritiraju, samo kad ih vidis a jos gore kad pocnu da pricaju, Da akcenat je na bandu i njihov zivot i to je trebao da forsira u malom, a ne onako pompezno  i bespotrebno mi je uvodjene sindikata i tih ceremonija, pregovora, 10k vojnika koji nista ne mogu da urade sacici Jakuza, taj deo mi se nije svideo.
    AlexDeLarge2022-04-19 10:03:14
  • puppet_master
    eXtreme member
    18.04.2022. 20:51
    Meni prelepa oda lojalnosti, časti, prijateljstvu, mladalačkom buntu (u filmu vidimo i sukob generacija), uz nešto noir tona, kao i sete, začaranog kruga stradanja gde se odmah po otvaranju filma vidi sudbina junaka a sve to u dakle jakuza epu, ne bez fine doze pucnjave i simbolike.

    Naravno, Miike koristi nešto minutaže (pa kada je filmu ne fali, je li) za mig svojim kritičarima koji su ga tih godina optuživali za mizoginiju, te da se ne zaboravi da je ovo ipak njegov film, u svojoj kratkominutnoj ulozi stiže da spopada guzičicu sirote milice mikrofonom, mada, nije li iste te godine učinio identičnu stvar i muškom liku u Visitor Q ? svi su jednaki, nema privilegovanih dupeta, dabome.
    No, mimo toga, film zapravo ne preteruje sa nasiljem, tek ga, definitivno, ne fali ali je ovo ipak priča o nečemu drugome, pre me je iznenadila svojevrsna toplina tamo gde je nisam očekivao, upravo u tom ratničkom prijateljstvu, čime me je podsetio na hongkongške heroic bloodshed filmove starih majstora.

    Likovi su mi sjajni ovde, sigurno ću pogledati i extended verziju, veže se čovek za taj sumorni svet, voleo bih da sam proveo i više vremena sa njima. 


{{message}}

{{item.title}}