American Animals

Film

drama, kriminalistički (2018)

American Animals

Ocena korisnika
Odlično!
 
American Animals

Godina:

2018

Žanr:

drama, kriminalistički

Režija:

Bart Layton

Scenario:

Bart Layton
, Jacob Secher Schulsinger


Glavne uloge:


Gary Basaraba
  >  Mr. Lipka
Wayne Duvall
  >  Bill Welton
Lara Grice
  >  Mrs. Lipka
Whitney Goin
  >  Mrs. Allen
Kevin L. Johnson
  >  Scruffy Counterfeiter
Jane McNeill
  >  Mrs. Reinhard
Drew Starkey
  >  Frat Boy
Josh Royston
  >  Bartender
Lauran Foster
  >  Club Goer

Opis:


Četvorica mladih muškaraca pogrešno shvate da su njihovi životi - film - pokušavajući jednu od njaneobičnijih pljački u istoriji SAD.

Obradio/la:

IgaBiva

Pročitaj recenziju filma American Animals:

  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (8)
  • The Green Knight

    The Green Knight (2021)

    drama, ljubavni, fantazija, avantura

    Epska fantasy avantura zasnovana na svevremenskoj legendi o kralju Arturu. Sir Gawain (Dev Patel), buntovni Arturov nećak kreće na put u nameri da se suprotstavi ozloglašenom Zelenom vitezu...
  • Blindspotting

    Blindspotting (2018)

    drama, komedija

    Collin (Daveed Diggs) mora izdržati još tri dana uvjetne kazne kako bi dobio priliku za novi početak. On i njegov problematični, najbolji prijatelj iz djetinjstva, Miles (Rafael Casal), rade u tvrtki...
  • Hearts Beat Loud

    Hearts Beat Loud (2018)

    drama, muzički

    Otac i ćerka formiraju neplanirani pevački duet, tokom leta, neposredno pre nego što ona treba da ode na koledž.
  • Sorry to Bother You

    Sorry to Bother You (2018)

    komedija, fantazija, naučna fantastika

    U alternativnoj sadađnjici Ouklenda, telefonski operater otkriva "magični ključ" koji mu garantuje ogromni profesionalni uspeh. On tako zakoračuje u potpuno novi svet za koji nije ni sanjao da...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    13.01.2022. 08:51
    Stajao mi je dugo na HDD-u a zaboravih da je o datom slucaju, pa rekoh hajde da pogledam. Kriminalisticka, dokumentarna drama koja mi nije ostavila neki poseban utisak, mozda sto sam pogledao dosta dokumentaraca vezanih za spektakularne pljacke.

    Mozda mi je interesantniji, prvo cega sam se setio, npr. film Rob the mob ((2014)  https://www.imdb.com/title/tt2481480/?ref_=nv_sr_srsg_0 , a onda fikcija i ideja iz filma inside man (2009) https://www.imdb.com/title/tt0454848/?ref_=fn_al_tt_1 .

    Mada je clan Stole Haringa vec dao dovoljno nagovestaja tako da mogu i ja da napisem sledece. U datom filmu zanimljivo mi je sta su hteli da ukradu, drugo mladici koji nemaju problema i nisu iz kriminalnog miljea da se odluce za tako nesto nesto, valjda radi ih masta, uzbudjene tokom planiranja, jedan od njih misli da ga ceka presto, drugi preispituju postupke odmah osudjeno na propast ( i posle postaju pokajnici), valjda poruka krenes van okvira zakona srecu da trazis u materijalnom a zavrsis u problemu, a da i ona stara zlocin se ne isplati. Mada je tacno da se uvek nesto previdi u planiranju,i da mora da se improvizuje, ali su oni preterali a onda krece panika i greske, tj. vidi se da operativno nisu bili spremni i dorasli za tako nesto.

    Npr. ko voli dokumentarce, ima ih puno,  evo jednog kog sam se odmah setio a zanimljiv (srpski) je Dosije- Bankareva zagonetka ima na YT https://www.youtube.com/watch?v=qHIS3crX-fU posto je je i dati film uradjen u stilu dokumentarca.
    AlexDeLarge2022-01-13 09:14:05
  • Stole Haringa
    eXtreme member
    25.02.2019. 03:07

      Odgledao sam Američke životinje B.Lajdona koji je potpisao scenario i režiju. Prijatno me je iznenadio jer nije mnogo odstupio od onog po čemu ga najbolje znam. On je autor dokumentarca Imposter koji je za preporuku i pamćenje. Recimo da je odskočio od proseka i da je njime slrenuo pažnju na sebe. Taj rad je prisutan i u ovom filmu koji je inspirisan stvarnim događajem. Na stranu njegovo viđenje pljačke, on je pozvao prave aktere pljačke da gostuju u filmu.

      Pljačku koju spomenuh, izvela su četiri mladunca koja su verovala u američki san koji se zglavnom svodi na bogarstvo preko noći. Umesto sna dočekala ih je surova java koja je, pretpostavljam, jedan od razloga zašto polako pada u zaborav. Preostali razlozi su, takođe moja pretpostavka, nedostatak zvučnih i velikih imena i loš ishod pljačke koju su tako dobro isplanirali.

      Pomenuti mladunci su imali siguran i dugačak put do zenita svoje karijere. Kako to obično biva, opredelili su se za prečicu i samo su loša sreća i nedostatak iskustva zaslužni za njihovu dalju sudbinu.

      Da ne dužim, film je zanimljiv, dobro osmišljen i realizovan dok su glumci više nego dobri u svojim ulogama. To se odnosi i na B.Kiogana kog sam zapamtio u filmu The Killing of a Sacred Deer (2017).
  • chiba
    Active member
    29.09.2018. 18:42
    Svaka čast reditelju i glumcima. Dobar i zanimljiv film.

{{message}}

{{item.title}}